torsdag 30 april 2015

Uppskatta egentid

Jag har alltid uppskattat det jag i dag kallar egentid. Ensam tid. Tid för mig själv. Tid där bara jag bestämmer dagordningen. Mina mat-tider och matvanor, min träning, min vila, mina prioriteringar. Det behöver inte vara evigheter - några timmar räcker ganska långt! Gårdagen var en något påfrestande dag så jag är nöjd med att ha egentid just för tillfället.

I går hade jag en tandläkartid bokad tidigt på morgonen. Nervöst och laddat. Jag var så av banan att det krävdes 4 försök för att få på ett par strumpor.... Föga imponerande. Det gick dock hyfsat bra (dvs jag dog inte) och jag firade succén genom att gå och dricka finkaffe fast jag var bedövad i halva underläppen och var jätterädd för att spilla på mig! Rätt skönt att sitta där och hänga en halvtimme, dricka kaffe, lyssna på musik och bara andas. Sen cyklade jag till jobbet, bytte kläder och fixade smink och drog igång min arbetsdag.

På eftermiddagen var det dags för avtackning av vår chef. Efter en kort presentceremoni åkte vi till Utmaningarnas Hus där vi roade oss i knappa 2 timmar. Det är som "Fångarna på Fortet" fast inomhus och man blir inte smutsig - man låser upp en cell och hittar en utmaning därinne som man ska lösa. Klarar man det inom angiven tid får man poäng - klarar man det inte får man lov att försöka igen eller gå till en annan. Det var ganska kul även om jag inte var i det vinnande laget!

Efter roligheterna blev det avsmakningsmeny på Lemongrass och dit måste jag absolut gå igen. Så fantastiskt god mat! Delar av gänget drog vidare ut på stan sen men eftersom jag redan kände mig slut och dessutom hade en tidig start på dagen i dag... Raka vägen hem i säng och jag lyckades landa under täcket strax efter tio.

Tidig väckarklocka och buss till gymmet 06.34. Väl framme fixade jag till smink och bytte till PT-kläder och släppte in min kund strax före 07.30 för en konsultation som var både positiv och rolig men samtidigt serverade lite utmaningar. Mycket bra! Efter att det var klart och alla papper skrivna packade jag ihop mig och vandrade mot jobbet och handlade frukost på vägen. Halv nio klev jag in på ett tomt och öde kontor, var tydligen morgonpiggast i dag :-D

Jobbade, hade möte med chefen (hans allra sista dag) och gav honom feedback på hans obefintliga uppmärksammande av min fyrtioårsdag. Han är en sån som reagerar snabbt så efter att ha bett om ursäkt så fixade han en fin blomsterbukett som jag kunde ta med mig hem :-) Vilket dock ställde till det under eftermiddagen, för det ösregnade. Jag tittade på himlen och tänkte att jag stannar 20 minuter till och ser om inte det lättar upp - och det gjorde det. Kunde cykla hem utan att bli dyngsur, handlade med mig sushi hem och landade hemma i soffan med sushi, grönt iste och en favoritfilm.

Lite tomt känns det härhemma eftersom herrn i huset är borta på fisketur, men jag reder mig nog själv. Tills vidare med te, skorpor och "Inför Melodifestivalen". Planerar helgen, har lite grejer jag vill göra och förmodligen också några som jag måste göra! Springa en halvmara på söndag, till exempel :-)

tisdag 28 april 2015

Do more of what makes you happy.

*<3 mitt löpargäng*

Ibland ska man unna sig att känna efter vad man behöver och vad man blir lycklig av. I morse var tanken att jag skulle gå upp och köra ett tidigt benpass på gymmet (ca 6.30) innan jag hade en kundkonsultation bokad klockan åtta och alltså skulle hinna äta mellanmål och duscha mellan pass och kund. I morse när klockan ringde och jag masade mig upp kändes hela kroppen som marshmallows, jag var så oändligt trött. Gick upp, drack te, åt gröt tillsammans med Joakim som hade tidig start på jobbet, insåg att det här kommer inte hålla och gick och la mig igen. Somnade om på ca 2 minuter och sov sen ytterligare trekvart innan klockan ringde. Då gick jag i princip bara upp och klädde på mig och tog mina färdigpackade grejer och cyklade iväg.

Kom till gymmet, duschade, klädde mig i PT-uniform, körde konsultation, bytte om till vuxenjobbkläder, cyklade till vuxenjobb. Jobbade klart för dagen, bytte till cykelkläder, cyklade hem. Skickade tacksamma tankar till Linas Matkasse för att det fanns mat hemma och ett snabbt recept att tillgå - mat på 20 minuter är WIN vissa dagar! Det innebar nämligen tid att sitta ner och andas, dricka en kopp te och bläddra lite i Runner's World innan det var dags för kvällens instruktörsuppdrag: B.A.B.Y. Runners Team Malmö.

Vilken kväll alltså. Soligt och knappt någon vind. Vi samlade ihop gänget och körde transportgång/jogg ut till den fruktade Kossabacken. Efter lite inledande backteknik och uppvärmningsövningar släppte jag loss gänget på 24 minuters rullande backintervaller. 15 tjejer antog utmaningen och rullade på. Det helt fantastiska med det här gänget är att de är bra på att peppa varandra - alla som var på väg ner hejade och applåderade de som kämpade sig upp. Härligt att se! En extra bra grej med upplägget är att jag inte behöver ha så himla mycket koll på klockan utan kan lägga min energi på att peppa, instruera och korrigera så att många hinner få lite hjälp med steget och tekniken under kvällen. Det gillar jag! Jag hann till och med fotografera och filma lite i kväll, det hör minsann inte till vanligheterna :-)

Sen körde vi ett superkort styrkepass innan vi transporterade oss tillbaka till utgångspunkten med några korta stopp för lite roligheter som upphopp och kollektiva situps samt såklart baklängesgång. Under stretchen var det tyst men efteråt haglade det in glada kommentarer med tack för bra pass och till och med lite glädjerop om det hatade "100-burpees-passet" häromveckan. Superkul. Jag älskar att jag har varit med och skapat ett glatt, positivt och prestigelöst löpargäng där vi lyfter varandra! Och att jag inte lyfte så supermånga kilosar i dag - tja, det må vara hänt. Det blir en annan dag, ett annat pass.

måndag 27 april 2015

Det var den måndagen, ja!

Fullproppad måndag men resten av veckan är betydligt snällare.

Väckarklocka före halv sex. Rekord på distansen "bed to bike" på under 30 minuter :-D Det är ingen lång distans i meter men mentalt är den brutalt jobbig! Satt på cykeln före sex, klev in på gymmet strax före halv sju. Noterade nåt intressant: Mellan halv sju och sju är det bara tjejer på gymmet. Först efter sju trillar killarna in ;-) Jag drog igång mitt överkroppspass och hade bra flyt i dag, militärpressen satt lika fint som förra veckan och de där explosiva armhävningar är fortfarande asjobbiga men rätt roliga.

Sen hann jag med en proteinshake och en halv macka innan dagens första kund trillade in och jag betade av två PT-timmar, studsade in i duschen och cyklade sen till jobbet där jag hann äta andra halvan av mackan och slänga ner en havresmoothie medan jag drog igång datorn och påbörjade dagens kontorsjobb. Lönebokföringsvecka - sjukt osexigt men väldigt tacksamt!

Cyklade hem, åt mellanmål och konverserade Joakim som lagade middag... kände mig enormt hungrig men det fanns inte på kartan att jag skulle hinna äta "riktig" mat för jag hade ett NMT-pass att sköta. På med kläder och ryggsäck och iväg, alltså. Där väntade en extra födelsedagspresent :-) I NMT-ryggsäcken har vi en liten plastpåse som vi förvarar skåpnycklar och småsaker i under passet. Den är rätt sliten och har lite hål där en liten hänglåsnyckel skulle kunna trilla ut. Så i förra veckan kläckte jag ur mig att det vore ju himla bra om nån pysslig människa kunde sy en liten vaxdukspåse att ha de där småpryttlarna i. Och bingo - kamrat G nappade och hade sytt en fin liten svart påse med blixtlås och NMT broderat i fina orange bokstäver :-D Världsklass!

Det var en fin solig kväll och vi joggade hela vägen ut till kossabacken, tog bakvägen genom skogen upp och sen blev det backe varvat med styrkeövningar. Fast inte vilken backe som helst utan den korta branta pulkabacken. Hädanefter döpt till "dödarbacken" efter en facebook-kommentar. Sen körde vi "över-under" hela långa backen ner (jätteroligt att köra utför!) och diverse transportsätt sista biten "hem" innan 40 upphopp och stretch. Sen fick jag hjälp med logistiken inför söndagens Sydkustlopp (tacksam att vi är fler NMT'are som ska springa!) innan jag cyklade hem och stoppade i mig den där maten som lockade så innan passet. Otroligt gott :-)

Nu är det bara det sista kvar på dagen. Packa väskan till i morgon (ett träningspass, en PT-konsultation och ett löpinstruktörspass på kvällen men jag hinner hem emellan), skriva i Daily Greatness Journal och ta en dusch. Sen läggdags för att ladda till i morgon!

söndag 26 april 2015

Sköna söndag

Njaeh.. sådär skön. Lite får jag lida för mina "synder". Sen jag gick in i väggen har jag varit väldigt känslig för alkohol - inte så att jag blir väldigt påverkad, men efterverkningarna av själva "etanolförgiftningen" är betydligt värre. När det var som värst kunde jag vara jättedeppig i två dagar om jag hade druckit två glas vin till middagen en kväll, så då var jag i princip helnykterist i ett år och sen har jag liksom inte jobbat upp formen ordentligt ;-) Gårdagens margarita (en) och en öl innebär alltså lätt illamående, tungt huvud och framför allt dålig nattsömn. Går absolut att leva med men det är inte i det läget man vill gå ut och kuta 15 kilometer....

Å andra sidan kändes det sådär att ligga kvar i soffan så jag petade i mig en elektrolyttablett, drack ett glas vatten och gick ut i mina nya Salomon Sense Mantra som jag behöver bli kompis med. Började gå i duggregnet, gå och andas och få fart på cirkulationen. Ut i skogen, lätt jogg på olika underlag för att känna på skon. Sulorna lite hala på blöt asfalt, men lättsprungna på både gräs, grus och skogsstig. När jag kom igång noterade jag att jag mådde rätt illa om jag sprang på för länge i taget så då blev det korta löpsträckor men med lite högre fart och med fokus på bra teknik. Hållning, armar, lutning, fotisättning. Hög höft, avspända baksidor, tryck i steget, flyt framåt. Det var rätt roligt att tekniknörda helt enkelt!

Jag kom upp till "kossabacken", tog bakvägen genom skogen till toppen och gick hela vägen ned. Tittade upp - ska, ska inte? Klart jag ska. Sprang hela vägen upp, gick ner i den branta pulkabacken, sprang upp i pulkabacken, joggade långa backen ned och fortsatte sen hemåt med växelvis gång och jogg. Slutresultatet blev 8 km på en dryg timme och just i dag var det good enough. Lägger man ihop NMT-passet, gårdagens milpass och dagens 8 km kommer jag ändå upp i nästan 25 km som skulle ha varit veckans långpass. Dessutom gjordes två av passen i suboptimala omständigheter där jag var ganska trött och det kan ju lätt hända att det blir så nån annan gång. Bra att ha tränat på att fortsätta framåt även om man mår halvkonstigt och känner sig sliten :-)

lördag 25 april 2015

Fyra-nolla. The big four-oh.

I dag fyller jag 40. FYRTIO. Det känns lite oväntat. Hur hann jag bli fyrtio sådär hux flux? Fast Joakim frågade mig i går hur många människoår 40 blondin-år är och vi var överens om att det var sådär 25-28 nånstans :-)

Med det sagt så känner jag ingen större ångest inför siffran. Jag har nog fyrtioårskrisat klart - med utbrändhet och återkomst och skilsmässa och husförsäljning och ny sambo och ultralöpning och PT-utbildning och vad vet jag... Jag har sett fram emot att ha en dag - MIN dag - för att fira allt det här. Att göra roliga grejer, bli firad och gratulerad och ge mig själv en klapp på axeln för att jag har kommit så långt!

Dagen började med smoothie, rostisar, te och presenter. Som Joakim sa var det "både för kropp och själ" - en uppsättning träningsgummiband som har saknats i min "träningsgarderob" och ett presentkort till en delikatessaffär (ost, bakverk och choklad - kan det bli bättre?). Plus en inbjudan till söndagsbrunch nån helg. Inte dåligt.

Sen åkte vi till Lund eftersom Joakim skulle instruera NMT och jag tänkte vara med och leka. Vi var ett ganska litet gäng i gråväder och småregn. Det är ju pollensäsong men jag hittade inte min astmamedicin och tänkte att regnet nog skulle lösa det mesta men icke - i första ruschen uppför en brant backe knöt sig luftrören totalt och jag pep som en liten gris. Inte vackert. Men jag kom tillbaka efter några minuter i alla fall och sen gick det hyfsat bra så länge jag inte pressade gränserna.

Vi fick springa en massa lång backe och göra en massa "köttbullen" och sen blev det backlöpning i amfiteatern (även kallad amfibieteatern efter en tidigare felsägning, fniss) där vi fick turas om att springa upp två avsatser, springa halva varvet runt och ner igen och att göra en styrkeövning. Jag var hyfsat pipig efter varje löpning men hann lugna luftrören i varje styrketräningspaus. Vi fick göra GPP också, stön....Efter passet och reglementsenliga 40 upphopp bjöd jag på skumraketer och sen stack vi hem och åt lunch.

Jag hade spånat lite på att springa en eftermiddagssväng för att beta av halva morgondagens långpass och eftersom Joakim skulle klara av dagens marschpass så tyckte jag att det var lika bra att göra det. Joakim tog bilen ner till Bulltofta och gav sig ut på femman och jag sprang hemifrån kort efter ner till motionsspåret och tog baklängesvarvet runt på femman för att kunna möta Joakim på vägen. Det var ganska tungt i benen men jag tog det lilla lugna och la in gåpauser när det behövdes - mycket skönt. Jag behövde på nåt vis få fira med en löprunda i mitt favoritspår! Halvvägs runt spåret mötte jag Joakim och vände och gick med honom en bit för att få ihop de sista 450 m som saknas på rundan för att få ihop en mil, mycket praktiskt. Vid toppen av backen vände jag och rullade på utför igen, sen ner genom skogen, runt sjön, förbi motionscentret och sen bara uppför och nerför backen och sista biten bort till stigen hemåt.

Kom hem, drack energidryck, drack vatten, eftersvettades, kände mig lycklig. Blev ännu lyckligare av alla födelsedagshälsningar på facebook. Duschade, klädde mig i "människokläder", förde över en himmelens massa data till Funbeat (seriöst, att köra med TomTom är sugigt i jämförelse med Suunto i det sammanhanget, så nu har jag beställt ett nytt pulsband till min Suunto!) och sen var det dags att ta bussen in till stan.

Födelsedagsmiddag väntade på Texas Longhorn. Iskalla margaritas, öl i frostade glas och en portion beef'n'reef fajitas med alla tillbehör. SÅ gott. En brownie med vaniljglass satt fint efteråt kan jag meddela och så hann vi hem och titta på gladiatorerna. Högst njutbar födelsedag!

Större firande i form av garden party med afternoon tea väntar i sommar men just nu känns det här alldeles tillräckligt. Jag har ju en brunch och ett presentkort att casha in också och känner mig väldigt bortskämd!

fredag 24 april 2015

Farväl till Friskis...

Ledig från "vuxenjobbet" i dag. Sovmorgon, frukost i lugn och ro. Sen styrde jag min cykel mot Friskis för att träna mitt rygg/mage-pass. Passade på att köra chins i chins-hissen och ta ett ömt farväl av buren där jag tränat många roliga pass. Jag har haft kvar mitt Friskiskort för jag har tänkt att det är skönt att ha tillgång till ett gym lite närmare hem och för att buren är så kul. Men jag har varit där EN gång på två månader och det meriterar inte att jag betalar 229 kr per månad.... då är det billigare att betala för enstaka pass om andan skulle falla på!

Alltså bad jag om ett friskvårdsintyg med mina inbetalningar sen förra sommaren och skrev sen under på att jag ville avsluta mitt medlemskap. Med ett visst vemod, för jag har verkligen haft kul på vissa pass och njutit av häftiga pass i buren och underbara IntervallFlex - men man kan inte göra allt och jag har så många andra planer att förverkliga!

Efter lunch och ett depåstopp hos svärmor för fika åkte jag till gymmet för att sköta "mitt roliga jobb". PT-kund/kostrådgivningskund stod på schemat och det blev livliga diskussioner, kreativa förslag på hur man kan trimma kosten för viktnedgång och sen ett exempel på ett snabbt och lätt HIT-pass som man kan kasta in nästan närsomhelst när man tror att man inte hinner träna. Exempelvis när man precis varit ute på hundpromenad och redan är uppvärmd.

Sen kom jag hem och lagade fantastiskt goda laxfärsbiffar helt freestyle - blir förmodligen svårt att göra om men de var supergoda. Ugnsstekt potatis, sköna gröna bönor och en kall sås baserad på kvarg till. Bra och mättande mat.

Och i morgon? I morgon blir en rolig dag :-)

torsdag 23 april 2015

Avdelningen tveksamma komplimanger

I dag har jag testat det där med att vila igen. 18 km på cykel och 2 PT-pass var ju i alla fall vilsammare än i går om man jämför :-D

Sen start på morgonen tack vare lite senare PT-kund, och när jag cyklade förbi kamrat S hus var hon precis på väg till sitt jobb på cykel så vi hade sällskap en bra bit och det var riktigt trevligt att slippa harva ensam på cykel!

En morgontrött PT-kund fick ett hastigt uppvaknande tack vare genomgång av roddmaskin, ett kortare HIT-pass på knappa 8 minuter och sen teknikgenomgång av knäböj med fri stång. Sen var han vaken i alla fall och jag fortsatte till kontoret.

Under dagen hjälpte jag en kollega med lite grejer via vår internchatt och då föll dagens tveksamma komplimang: "Hela du är ju som en databas!" :-) Jag vet att hon menade det positivt och att hon är imponerad över allt jag har i huvudet "bara sådär" men som komplimang kändes den ändå något intressant. En databas - det låter lite torrt och osexigt tycker jag!

Färdigjobbad satte jag kurs mot gymmet igen för PT-pass med P som alltid är ett glatt och positivt inslag. Som grädde på moset hann jag med ett snack med PT-kollega Z och vår anläggningsansvariga. Vi pratade lite om kunder och hur det går rent allmänt, om tävlingsdieter och go'fika :-D Rätt trevligt att lägga en kvart på.

Väl hemma stod maten i princip på bordet och sen satte jag mig och jobbade undan PT-jobb inför morgondagen och nästa vecka så att jag kan vara ganska ledig i morgon. Jag har tagit en ledig dag från "vuxenjobbet" för att kunna softa lite så det enda jag har schemalagt i morgon är en PT-kund på eftermiddagen. Och så tror jag att jag ska ta en morgonvända till Friskis för att köra mitt eget styrkepass och säga upp mitt kort som jag aldrig hinner använda. Det känns som en plan :-)

onsdag 22 april 2015

Vilodag. Teoretiskt sett.

I dag har jag haft vilodag. I alla fall i teorin. För facit "at the end of the day" är att jag har transportcyklat ca 3 mil och jag har instruerat ett NMT-pass där jag sprang, gick, visade övningar, korrigerade och peppade i 75 minuter och vi rörde oss 4-5 km ungefär. Lägg sen till att jag har varit hos tandläkaren (= ångest och en dryg timmes anspänning i stolen) och behövt bli arg på en kollega så fattar ju till och med jag att jag faktiskt kan bli lite trött även om jag har "vilat"!

Det var roligt och välbehövligt att komma ut och instruera NMT. Stort glatt gäng i kvällssolen, vacker utsikt från kossabackens topp :-D, stark kämpaglöd och grym laginsats på alla fronter. Jättehärligt att se! Som gradde på moset fick vi morotsmuffins efter passet, det är rätt bra att ha en NMT'are som har bakning som hobby ibland ;-)

Jag behövde komma ut och röra på mig och rensa lite i hjärnan och jag är definitivt gladare, lugnare och mer i balans nu. Te och fullkornsskorpor med brieost och lite soft soffhäng med katt så laddar jag om för ytterligare en arbetsdag innan jag tar långhelg. Jadå!

tisdag 21 april 2015

Oväntat beröm och ett rejält benpass!

Tisdagen började helt fel :-) Jag brukar ju vara på gymmet på tisdag morgon men i dag skulle jag på frukostseminarium. Valde att åka buss till jobbet, lämna av träningsväskan och låna en av våra lånecyklar för att ta mig vidare till seminariet. Där fick jag det otippade omdömet "mycket stor erfarenhet på området" vilket var totalt oväntat eftersom jag tror att jag är en riktig rookie. Tydligen inte då om leverantören ifråga tycker att jag är enormt erfaren! Roligt. Kul också att prata med andra som jobbar inom samma område och få lite tips.

Sen var det kontorsdags och ungefär de vanliga uppgifterna som skulle lösas. Bara att göra alltså, inga konstigheter förutom en bisarr kontrovers där somliga fokuserar stenhårt på reglerna och jag tycker människor är viktigare. I en totalt meningslös fråga egentligen. Typisk energitjuv fast jag brydde mig inte så mycket - jag står för mitt beslut för jag tycker det var det som blev bäst för alla.

På eftermiddagen var det dags för gymmet. Först egenträning och sen en kund. Benpass på tur. Det är liksom lite hatkärlek på det upplägget! Det var för ovanlighetens skull helt knökfullt i gymmet en solig tisdag halv tre (varför?) och kamp om skivstänger och rack så jag fick skutta runt lite för att få ihop det. Det var rätt tydligt att det är lite mer tryck i kroppen på eftermiddagen än det brukar vara klockan sju på morgonen och frontböjen gick som en dans. Fläskade på lite mer på marklyften också och var allmänt ganska pepp på att köra tungt helt enkelt.

Sen hade jag 5 minuter på mig att hälla ner en proteinshake och tugga i mig en rawfoodbar innan kunden dök upp. Just det, byta tröja hann jag med också :-) Sen skuttade jag runt och instruerade och peppade och räknade reps och nötte teknik och tänkte inte alls på om jag var trött och sliten. När jag sen hade bytt om och var på väg till bussen trodde jag fortfarande att jag skulle hem och byta om snabbt för att sticka ner till Bulltofta och springa intervaller med B.A.B.Y.-gänget. Men sen skulle jag nerför trappan för att ta mig till busshållplatsen och benen vek sig som på ett nyfött giraff-föl :-D Nä, det där med intervaller var nog inte riktigt nån bra idé.... fick springa lite efter bussen och det gick sådär, skulle man kunna säga om man var lite vänlig!

Valde således att stanna hemma, äta mat, pyssla med lite admin, prata med Naprapat-Jimmy som har skickat en kund till mig. Och stöna varje gång jag behöver ta mig upp eller ner i trapporna för det är inte så jätteroligt just nu! Blir nog intressant i morgon tänker jag....

måndag 20 april 2015

Ja, då var det sån där måndag igen ja...

Trögstartat i morse men sen gick det av bara farten. Morgonpigg PT-kund på gymmet, hon fick jobba hårt men jag tror nog det var rätt roligt ändå. Sen var jag ordentligt vaken och tog mig an mitt eget överkroppspass. Oh halleluja morning glory och allt vad det heter, ÄNTLIGEN fick jag kläm på militärpressen. Starka stabila pressar, rätt rörelsebana, ingen svajighet, inget fusk. Bara rakt upp och ner. Yes! Det kan jag leva på länge. Fortfarande ingen favoritövning men nu gör jag den åtminstone bra och det är en förutsättning för att kunna öka! Som grädde på moset gick de där explosiva alternerande armhävningarna också riktigt skapligt i dag så jag var rätt nöjd när jag skuttade in och duschade och sen snabbade mig till kontoret.

Där var det tyst i dag - vi var bara 2 på plats och det var inte mycket folk i huset eller så kom de inte och bråkade med oss. Hursomhelst fick jag undan en hel del konstiga saker så det borde bli en bra jobbvecka. Som jag för övrigt bestämde mig för att korta ner lite genom att be om och få ledigt på fredag. Härligt med fyradagarsvecka :-)

Jobbet klart, byta om, cykla hem i vårsolen. Äta, skicka iväg träningsprogram till en kund och sen byta om och sticka ner till Bulltofta och ett gäng NMT'are. I dag fick de ett ganska tufft pass med stockar och en hel del råstyrka. Sedan nappade jag på Team Nordic Trails tanke om att fira deras medlem Torbjörn Gyllebring som i helgen vann den första tävlingen på distansen 200 miles = 32 mil. Sjukt långt... Tobbe vann förra årets Tjejmarathon och jag tyckte det var klockrent att fira med upplägget #32avallt - armhävningar, situps, knäböj, höftlyft och upphopp. Så hela gänget och jag med kastade oss över det som avslut på passet och sen körde vi givetvis ytterligare 32 upphopp tillsammans innan vi stretchade och gick hem för dagen!

söndag 19 april 2015

Bloggmässa "Träning & Hälsa"

I går var jag ju på bloggmässa på Slagthuset i Malmö, ett event som organiserades av Walles & Glantz. Såna event har flera syften - att bloggare kan träffas, mingla och knyta kontakter är ett, men ett annat är att företag får kontakt med oss som bloggar och har möjlighet att låta oss testa och utvärdera produkter.

Mässan hade temat Träning & Hälsa - så det var givetvis företag på den marknaden som fanns representerade. På skönhetssidan bl a L'Occitane en Provence och Body Shop, två av mina favoritföretag, på träningssidan fanns iTrim och Crossfit Malmö, och i network marketing-delen hittade man Forever Living (Aloe vera) och och It Works som säljer en body wrap som sägs lösa upp fett. Jag tror nog mer på Aloe vera  eller vettig träning än på den wrappen, men alla är vi olika :-) Givetvis skulle vi inte gå hungriga heller utan Ingelsta kalkon bjöd på en liten kalkontrio och Yogiboost serverade frozen yoghurt med valfria toppings!

Efter lite mingel var det dags för scenpresentationen. Emelie och Camilla höll en kort intro och presenterade några av de deltagande företagen, och sen var det dags för Fredrik Paulún att föreläsa om socker, sockerberoende och mättnad. En kort aptitretare - men se där, boken på samma tema fanns i goodiebagen så jag kan nörda ner mig lite till! Scenpresentationen avslutades med en liten modevisning där MMsports presenterade sin nya klädkollektion. Snygga grejer - som jag gärna hade fått klämma lite mer på, synd att inte de fanns i en monter!

Innan scenpresentationen hade jag varit och fått handmassage och tydligen kladdat på linsen på telefonen så vissa bilder är...spännande. Men håll till godo!

Vad har vi här tro? Jo, en enormt välfylld goodiebag!

Goodiebagens innehåll!
 I goodiebagen: Müsli, granola, vattenflaska och bok från Fredrik Paulún. Duscholja samt ett fint litet presentkit från L'Occitane. Detoxdryck från Yves Rocher. Malmökortet. Presentkort från Friday's. Biocheck och rabatt hos Memira. Body Butter och shoppingkasse från Body Shop. Stevia-kexbar från Nutri-Nick. Bars och Gainomax från MMSports. Bar och prova-på från Itrim. Maria Åkerberg bodylotion från Engelbrektsgatan 12. Plus diverse rabattkoder. Imponerande. Tack Walles & Glantz för ett bra event! Jag återkommer gärna en annan gång!



fredag 17 april 2015

Dags för fredagsmos!

Nä, det är inte en felskrivning. Jag är enormt fredagsmosig i dag ;-)

Fast det är okej. Det har varit en ganska intensiv vecka så jag respekterar och accepterar att jag är lite sliten och behöver vila och kanske sova lite extra för att orka med morgondagens bloggmässa!

Upp tidigt i morse och på gymmet strax för sju tillsammans med ett par andra tuffingar. Rygg och mage varvat med undanplock i gymmet. Jag vet inte vad det är med folk men deras kapacitet att plocka av och plocka undan efter sig är inte så himla hög! Nåja, jag körde "aktiv vila" där jag gick och flyttade bänkar och plockade viktskivor av skivstänger och kånkade 25-kilosviktskivor till rätt plats.

Mina negativa chins var halvdana i dag också. Jag kämpar verkligen med dem men jag har så svårt att hitta kontakten med ryggmusklerna utan gummiband. Men man blir ju bra på det man tränar :-) Tur att resten av passet bara består av favoritövningar, när jag har klarat av mina chins-försök ar det bara kul grejer kvar att göra!

Strax efter åtta lyckades jag vara på kontoret och kunde äta frukost med mina kollegor innan arbetsdagen tog vid. Besök av kollega från annan verksamhet genererade en välbehövlig utefika på eftermiddagen och lite snack om både jobbrelaterade och privata grejer. Mycket trevligt och jag uppskattar allt mer det här med att nätverka och byta erfarenheter vilket annars inte har varit min starka sida :-)

Cyklade hem via Maxi för att hämta ut paketet med nya skor. Salomon Fellraiser och Salomon Sense Mantra blev det den här gången. Sense Mantra är väldigt lätt och smidig, jag hoppas jag kommer trivas med den! Fellraiser känns ungefar som Speedcross och det är mina ganska trötta Speedcross som behöver ersättas. Som vanligt tog det ca 2 minuter från öppen skolåda till ockuperad skolåda... Katter är inte så jättekomplexa alltid :-)
Nu - chillaxdags. Bok, te, eventuellt lite glass, soffa, katter, sambo. Låta datorn och hjärnan vila. Trevlig helg!

torsdag 16 april 2015

Landa på din matta

Efter en arbetsdag som började och slutade med PT-kunder och däremellan innehöll 6 timmar på kontoret cyklade jag hem i blåsvädret. (Seriöst, kan det inte sluta blåsa snart? Jag blir galen...) Kom hem, kramade Joakim, åt mat och funderade på vad jag skulle göra på träningsfronten.

Schemat var ganska öppet - "NMT eller lugnt distanspass eller vila" - och eftersom jag kastade in ett extra NMT-pass i måndags fanns det utrymme för en lugnare dag. Jag kände mig inte särskilt sugen på att springa i blåsten igen, däremot fanns det ett visst sug efter att få stretcha och andas. Rullade ut yogamattan och körde 30 minuter "Yoga for Runners" med Monika Björn. Utmanande men enormt skönt för höfter, ben och bröstrygg. Jag kände mig avspänd, lugn och genomstretchad efter passet - det var ett perfekt val i dag. Skönt att bara få landa på mattan och följa instruktioner!

I morgon blir det ett tidigt morgonpass i gymmet och sen kontorsjobb. Eventuellt en eftermiddagsjogg om jag känner för det men sannolikheten är stor att jag bara vill komma hem och fira fredag. Vi får se helt enkelt. Har även noterat att min dator börjar bli oändligt trött och slö så möjligen måste jag ägna lite tid åt att säkerställa en backuplösning och kolla på alternativ ifall den skulle bestämma sig för att lämna in för gott. Backup är alltid bra!

onsdag 15 april 2015

Bloggmässa på temat Träning & Hälsa

I helgen ska jag ut på roligheter! Jag fick nys om en mässa på temat Träning & Hälsa här i Malmö på lördag och anmälde mig bums. Mässan har stort fokus på bloggare så jag och bloggen har fått en VIP-plats minsann! Mässan arrangeras av Walles & Glantz och mycket mer info hittar du på eventsidan på Facebook där du också kan anmäla att du kommer som besökare om du är nyfiken.

Förutom att jag ser fram emot att mingla med kända och okända träningsbloggare så vet jag att Fredrik Paulún ska föreläsa, MMSports kommer och har säkert en massa bra erbjudanden på grejer jag inte kan leva utan och mitt favorithudvårdsmärke L'Occitane en Provence kommer också. Och så blir det modevisning - hoppas det är träningskläder :-) Kommer du så hojta gärna i kommentarsfältet!


tisdag 14 april 2015

Ytterligare en fullsmockad tisdag

De här tisdagarna, alltså. De tenderar att bli fullkomligt totalt fullsmockade och om EN grej drar över tiden så rasar hela planeringen! Fast även om schemat ser knäppt ut så håller det oftast och om jag bara kommer ihåg att äta enligt plan så ger de här tisdagarna mer energi än de tar. Vi kör en snabbgenomgång - håll i dig, såhär var det:

05.38 väckarklocka - upp, linser, kläder, tandborste, gröt, te, krama sambo. 
06.20 upp på cykeln, cykla till gymmet
07.00 ombytt och klar på gymmet, uppvärmning med hopprep (som om man behöver så mycket mer efter 8 km på cykel men lite muskulär aktivering behövs nog ändå när coachen har skrivit det i programmet). Sen benpass. Jävligt nöjd med 40 kg i frontböj och 60 kg i marklyft, det känns som om det har "lossnat" lite på tunga vikter. Däremot var jag aptrött i benen efter femhundra miljoner utfallsteg med hantlar så boxjumpsen fegade jag på och körde på stepbräda på högsta inställning. Lite säkerhetstänk kan man ha ibland...
08.15 PT-kund. Ett rejält pass för hela kroppen inkl en jägarns massa jobb för bålen som behövdes här. Utmaningar är alltid bra :-)
09.30 jag har släppt ut kunden ur gymmet och kastar mig in i duschen.
10.00 sladdar in på kontoret, ombytt och jävligt hungrig. Stoppar i mig kvarg och bär medan jag startar upp datorn och uppdaterar mig på mailboxen
11.30 lunch - fortfarande hungrig så jag äter skaldjursfylld spätta och sås och potatis och sallad och macka och en halv apelsin!
14.00 sista mötet för dagen slut och jag hinner äta banan och en näve nötter
14.30 stänger ner datorn och kastar mig på cykeln mot gymmet
15.00 PT-kund 2 för dagen. Serverar ytterligare utmaningar, den här gången med fokus ben och bål. Nöjd kund, nöjd PT!
16.15 Efter lite kontorsjobb på gymmet byter jag om och cyklar hem i småregn
17.00 slår mig ner vid matbordet hemma och äter grekisk kycklingsoppa med citron. Gott och mättande! Svarar på mail, dricker te.
17.50 drar på mig extra kläder inför kvällens instruktörsuppgift
18.15 sticker hemifrån, tankar bilen på vägen
18.30 B.A.B.Y. Runners Team. 75 minuters utomhusträning och nej, det har inte slutat regna, det är kallt och blött och lerigt men 13 glada deltagare ger järnet. Uppvärmning, löpskolningsövningar och sen pannbenspasset "Return of the 100 burpees"! 20 minuters löpning med burpees varje minut, 1-2-3...10-9-8...1. Enkelt, tufft, roligt - och i dag ganska så lerigt. Vi kör styrkeövningar i par och alla vågar utmana sina gränser. Härligt! Stretch och "bra jobbat".
19.50 sätter mig i bilen och susar till Coop för att handla nödvändigheter innan jag fortsätter hem.
20.10 kommer hem, matar katter, klappar sambo, matar mig själv. Duscha har jag inte hunnit med än men det ligger väl i planeringen att jag ska hinna med det innan läggdags :-) 

I dag har jag alltså tränat mig själv och gett ytterligare 15 individer en skjuts i sin träning. Det är faktiskt ganska bra jobbat! I morgon - vilodag!

måndag 13 april 2015

När man kan släppa tyglarna

PT-kund i morse nollsjufemton så det var bara att kliva upp och cykla iväg i samma jäkla motvind som igår. Tufft - fast man är ju vaken när man kommer fram! Fokus på att kunden jobbar med rätt teknik, känner sig peppad, stark, utmanad och nöjd - och kvitto på det blir feedbacken "jag är mycket nöjd med min PT!". Bra start på veckan. Sen tänkte jag egentligen duscha och sticka till kontoret men kom på att överkroppspasset tar max trekvart och om jag skyndar mig i duschen sen är jag på kontoret 09.30 ändå och behöver inte gymma efter jobb. Jag är redan ombytt (nästan) och jag ska ju ändå duscha...

Så blev det. Byte från PT-tröja till träningslinne och full fart in i gymmet för överkroppspass. Uppvärmning och prehab, axlar och bröst och armar färdigtränade på 40 minuter (ja, eventuellt borde jag ha haft lite längre vila mellan mina pullups-set, kanske) och sen snabbdusch och snabbfix och mot kontoret. Klart!

Kontorsjobb. Hålla koll och fakturera och komma ihåg att bekräfta kattens veterinärtid på kontorstid förresten och boka in nästa möte med företagshälsovården och när var nu deadline för den rapporteringen igen? jaha på fredag, ingen panik i dag alltså.. och förresten är det nån som vet var chefen är, jag behöver en signatur - okej, han kommer i morgon, ja då får det väl vänta då.... Håller ordning, håller koll, bockar av, sorterar.

Äntligen dags att cykla hem, nu i medvind - bara att spänna ut regnjackan och flyga fram :-) Högst njutbart och jag vet att Joakim redan håller på med maten så att den är serveringsklar när jag landar hemma. Lyx :-) Med mat i magen bestämmer jag att jo, jag vill hänga med på NMT-passet i kväll, för jag behöver få träna utan att tänka, låta nån annan ha kollen, själv släppa tyglarna. Nyttigt.

Mitt nya pulsbälte vill inte alls prata med klockan och troligen är det nåt fel på sensorn (också) så jag kliver helt utanför komfortzonen och har inte ens på mig en klocka på träningspasset. Kan inte hålla koll på tiden, kan inte kolla pulsen för att se hur jobbigt det är :-) Störtskönt! Vi hinner med mycket på passet. Springer och flyttar runt 10 kg medicinboll, gör situps i takt, släpar "medvetslös" kompis, går i skottkärran, gör diverse varianter på jägarmarsch, kör tre varv GPP, springer några 30-20-10-intervaller och avslutar med 39 upphopp och glada leenden under stretchen. Jag bara hänger med och gör som jag blir tillsagd och får leriga kläder och rufsigt hår och röda kinder. Precis som det ska vara!

Kommer hem till jasmindoftande te och rostade mackor och kvällslugn. Behagligt trött i kroppen. Packar i ordning till i morgon  som bjuder på egenträning (wohoo, benpass nollsjunollnoll, vilken tur man kan ha!) och två pt-kunder förutom då kontoret i några timmar och B.A.B.Y. Runners Team på kvällen. På onsdag har jag vilodag och den lär vara väl förtjänt när vi kommer så långt!

söndag 12 april 2015

Söndag = långpass!


Vitsippor!
Jo, nog är det så för många av oss som springer att söndag är långpassdag - eller hur? Så även här på bygget. Jag hade 20 km på schemat och hade en plan om att få dem avklarade före 12 för att inte sabotera hela dagen och komma snett på matschemat som det annars ofta blir om man inte kommer iväg före elva... sen blir det lunch vid tre och middag för sent och svårt att sova!

Nu har jag ju "hjälp" på söndagar tack vare att Joakim har simträning klockan nio och därför går upp kvart över sju. Går jag upp samtidigt får jag sällskap vid frukostbordet och möjlighet att komma iväg till min egen träning i tid! Så det gjorde jag fast det tog emot, åt min gröt och förberedde sedan grejerna. Fylla vätskeblåsa, kolla väder, stoppa ner några gel, lägga handskar och buff i ryggsäcken "ifall att", säkerställa att leg + en liten slant fanns i en ficka och sånt pyssel.

Strax före nio var jag redo att ge mig av - eller, jag hittade inga fler ursäkter i alla fall! Kroppen kändes inte särskilt vaken så jag tog det rätt lugnt, gick en bra bit, småjoggade, gick lite till etc tills jag kände att jag fick upp flås och fart. Jag hade medvind och visste att det skulle bli motvind i princip hela vägen hem - hade kollat med Joakim om han kunde hämta mig i Torup om det var för jobbigt att asa hem i motvind så att jag ville vända tillbaka mot Torup.

Det är ganska tufft att springa ut mot Torup och Bokskogen. Det är nämligen uppförsbacke en ganska stor del av vägen insåg jag förra året när vi cyklade stigen. Första 3 km från oss och utåt är det slakmota HELA vägen och det är anledningen till att jag länge har hatat att springa den biten. Jag har använt den som "nödslinga" för den är oftast farbar även när det är skitföre men det slutade alltid med att jag blev förbannad "för jag orkar ju för helvete inte ens 3 km". Tills jag fattade att det är så grisjobbigt för att det är uppförsbacke hela jävla tiden och det är ganska tufft att gå ut och springa uppför och uppför och uppför! Nu är jag förberedd på att det är motigt och tänker på att det går lättare sen när jag springer hemåt. Men medvind + uppför är trots allt lättare än motvind + uppför!

Jag tuffade på utåt. Passerade stora vägen, förbi koloniträdgårdarna och gamla Bjärshögs station som betyder ungefär halvvägs. Genom Bara och konstaterade att "vem-det-nu-är-som-gör-sånt" hade satt upp nya markeringar så att man inte missar högersvängen och så att man väljer rätt väg efter att man korsat stora vägen igen. Nu leds man fint ut på en smal mjuk slinga längs åkrarna i stället för att hamna på asfaltsvägen, bra där! Jag joggade på längs golfbanan, smög över färisten, noterade nöjt att vid 8 km surrade min Fitbit för 10.000 steg (haha, nytt stegrekord på g!) och kom in i skogen. Hej, vitsippor och vårtecken!

10 km = grinden där stigen slutar, så jag vände och gick hemåt. Jag delar mentalt upp sträckan och planerar lite "evenemang" längs vägen när jag springer ensam, så även i dag. 10 km = gåvila och energi. En äcklig gel från Vitargo (sorry, men jag lär mig verkligen inte älska dem) och en energitablett från Enervit. Paus för att fota vitsippor och en gammal skylt, sen i med lurarna och på med pinsam löpspellista. Mycket melodifestival, lite Orup och Bon Jovi och annat uptempo. Och danska hiphopduon Nik & Jay som får så mycket skäll för sina kvinnoförnedrande texter ("Ryst din røv, babe"... I rest my case) men som gör bra musik att springa till! Och sen sprang jag. På lätta fötter genom skogen och förbi golfbanan och över åkrarna och allting var sådär lyckligt som det bara blir på långa pass när man hittar känslan!
Skåne. Platt och blåsigt men rätt vackert!

Flög in genom Bara och ut på andra sidan och mötte motvinden. Puh, jobbigt nu! Men bara 1 km kvar till Bjärshög där jag får gåvila och tugga en energitablett och messa Joakim att jag klarar mig hem själv men att han gärna får lägga en cola i frysen till mig. Svaret jag får tillbaka är att han ser mig och snart är det bara 4 km hem - för jag har satt igång Endomondo som säkerhetsövervakning när jag springer ensam och Joakim har koll :-)

I viadukten under Sallerupsvägen kom vinden rakt emot och saboterade andningen totalt, men då visste jag å andra sidan att det bara var 3 km kvar och det är ju småsaker. Efter 20 km var jag i princip hemma men joggade upp till kiosken och hämtade ut mitt nya pulsband när jag ändå var ute så var det avklarat. Jag är inte helt överens med pulsmätningen på TomTom cardio, den slår lite fel när jag blir kall om händerna har jag märkt och så även i dag. Men har pulsbältet gått sönder är det bra och lite lyxigt att ha en "reservklocka" så att man får lite koll i alla fall.

Kom sen hem, drack, petade i mig nån slags energiåterställare från Tjejmarathon-goodiebagen, drack min kalla cola, åt lite, stretchade med min katt-istent på nacken, tog en lång varm dusch och så åkte vi till Jägersro Center för att äta lunch och handla lite smått. Perfekt. Hem till soffläge, te och söndagsmys med bok och katt. Benen känns nu på kvällen helt ok men så sprang jag i kompressionsstrumpor också. Testade dessutom ett tips jag har fått från en annan "löparmage-drabbad": att springa i Röhnisch Shape tights som går högt upp över magen. I dag hade jag i alla fall inga magproblem alls och om det nu är så att det faktiskt funkar så är det ett alldeles utmärkt knep!
Trevlig söndagkväll önskar jag och min katt-istent :-)

lördag 11 april 2015

Vilodag i kubik och kvadrat

Madde har gett mig i uppgift att ta RIKTIGA vilodagar ibland. Såna där jag verkligen gör så lite som möjligt och inte behöver ha koll på schemat alls, plus att jag inte har en massa "måsten" att hantera. Det funkar inte alltid att få till dem för i det här hushållet där veckorna rullar på i full fart och det går åt mycket mat och mycket träningskläder behövs det lite insatser när det gäller tvätt, städ och handling. Ibland lyckas jag få till det - som till exempel i dag.

Joakims väckarklocka ringde i morse men jag behövde inte gå upp så jag låg kvar. Fnissade lite åt katten som morgonhojtade friskt åt Joakim i köket, rullade in mig i täcket och somnade om ett tag till. Gick upp och åt rostisar och drack te framför nyhetsmorgon och sträckte sen ut mig i soffan med en bok tills Joakim kom hem. Skönt! Masade mig upp i duschen och vi åt lunch av rester från kylen innan vi åkte in till stan en vända.

Avspänt häng i vårsolen. Stadspromenad, äppelpaj och latte på uteservering, liten spaningsrunda på nya fik i centrum. Takeaway-juice från nya Juicekliniken, en ekologisk juicebar inhyst i en lokal där det tidigare låg ett trevligt café men jag tror nästan jag gillar Juicekliniken bättre! Roliga juicer också, vi valde en "scharlakansfeber" och en "pigg som en mört" men på menyn fanns även "pest eller kolera" och lite andra roligheter :-)

Vi botaniserade i köksbutiker och klämde på fina traktörpannor och grejer, tog sen en vända in på Intersport och kollade runt lite och jag köpte skönaste löpartröjan på extrapris (Nike Miler, otroligt mjukt material i den!) innan vi drog oss hemåt igen.

Väl hemma bestämde sig Joakim för att sticka ut på veckans marschpass och jag fick 2 timmars ensamtid. I stället för att dra igång en massa måsten och praktiskt arbete satte jag igång skön musik och kastade mig på soffan med min bok - fick snart en katt på magen som bonus. Fantastiskt njutbart :-) När Joakim kom hem blev det enkel lördagsmiddag - frittata med lax och spenat, avokado och en knäckemacka till. Kravlöst men gott. Resten av kvällen bjuder på Gladiatorerna, te och kvällsmål i soffan så är jag laddad för långpass i morgon bitti efter en rejäl grötfrukost! 

fredag 10 april 2015

Våga!

Jag har haft en alldeles fantastiskt bra dag i dag.

06.52 klev jag in på gymmet, bytte om och strax före sju drog jag igång mitt nya rygg/mage-pass. Där det senaste kändes som ultimat förnedring var det här snarare fullt av trevliga gamla bekanta. Ingen ursäkt att inte jobba - men det var helt enkelt lite skönare att få köra favoritövningar ibland :-)

Negativa chins är förvisso inte någon riktig favoritövning och jag undrar om jag ska köra dem i smithen i stället för i chinsställningen nästa gång för jag fick så himla dålig muskelkontakt så det var inte sant. Men annars flöt det på finfint med hantelrodd och en hel hoper luriga magövningar som förmodligen kommer kännas i morgon. Mycket bra start på dagen!

Dusch och fix.... eller.... nej vänta.... jaha, när jag packade väskan så missade jag tydligen att lägga ner mina framplockade kontorskläder. Joråsåatteh... det där med att ha koll på packade väskor är tydligen inte min grej. Rena trosor hade jag lyckats få ner tillsammans med en ren sport-bh, och så lyckades jag ta handduken från torkställningen precis ovanför väskan. Men på klädfronten såg det tomt ut. Tur att man alltid har rena PT-tröjor på PT-kontoret och så fick mina svarta tights duga som "kontorsuniform" helt enkelt. Bra att det var fredag åtminstone...

Rulla till kontoret där det serveras fredagsfrukost. Givetvis är det just i dag när jag sitter i fivefingers, tights, pikétröja och luvis som högste chefen tycker att han ska komma ner och byta ett par ord under fredagsfrukosten... Gah. Hoppas inte han märkte det ;-) Det var gott med frukost i alla fall! Kontorsjobb, stabil fredagslunch (wallenbergare med alla tillbehör och brownie som fredagskaka), mera kontorsjobb. Sedan tog jag sikte på gymmet (aka "mitt roliga jobb") där en PT-timme med P väntade.

P är en sån rolig kund som jag aldrig trodde att PT-jobbet skulle bjuda på. Hon har själv jobbat som PT, hon har egentligen koll på det där med träning, men behöver (precis som jag) nån utomstående som planerar träningen och följer upp. Det ger en extra dimension för jag vet att hon har koll och det innebär att jag får lov att sköta finliret, slipa detaljerna. Grymt kul, tack för förtroendet! 

Jag lämnade gymmet med ett leende på läpparna och cyklade hem i vårsolen. Hem till lax, klyftpotatis, romsås och ett glas vin. Hem till helg. Tacksam för mina PT-kunder och deltagarna på mina träningspass - tack, ni förgyller mina dagar!

Jag är glad att jag vågade i dag. Vågade jobba i PT-kläder, vågade ta en "avancerad" PT-kund, vågade vara jag helt enkelt. I like! 

torsdag 9 april 2015

Spontana torsdagsintervaller

Eller nja. Inte riktigt spontana för jag kom att tänka på känslan på förra veckans pass och kände att jag ville göra om det för att det var så häftigt! Så inte riktigt "oj, jag bara råkade springa intervaller" men ändå blev det lite längre och lite tyngre än distanspasset det egentligen skulle vara - bara för att jag kan. Börjar hitta det där sköna läget jag gillar att ligga i där kroppen klarar nästan vad som helst bara jag ser till att sova och äta ordentligt och sköta vilodagarna. Utan sjukdom och krämpor (förutom träningsvärk givetvis), där det liksom bara flyter på och träningen går lätt.

Efter en dag som började med en rolig konsultation - alltså, hur coolt är det inte att en PT vill ha mig som PT? - och fortsatte med kontorsjobb cyklade jag hem och lagade mat. Hade egentligen en PT-kund bokad på eftermiddagen men kunden ställde in och då kom jag hem tidigare än tänkt. Mycket bra, middagen serverad 16.30 och jag annonserade att "klockan sju ska jag ut och springa". För att vara klar och komma hem i tid så att jag hinner varva ner och äta innan läggdags och inte är klarvaken till klockan midnatt....

Skorna på, och eftersom jag väntar på nytt pulsband till min kära Suunto Ambit så blev det TomTom Cardio-klockan i stället. Den är inte lika bra på pulsmätningen, ibland slår det slint, men den är otroligt praktiskt på intervallpass. Uppvärmningsjogg ner mot kossabacken, markera starten - kör. 10 x 60 sekunder backe. Efter andra intervallen slet jag av mig jacka, buff och handskar och slängde dem i en hög. Tappade räkningen men vet att klockan räknar och att "lap 20" betyder att jag har gjort 10 intervaller. Femte intervallen var skitjobbig men då var jag halvvägs i de långa intervallerna och jag roade mig med att räkna på det roliga norrländska sättet som Helena lärde mig på ett löparläger i Halmstad för länge sen. Tanken är att det ska bli "ingenting" kvar och det blir det. 5 intervaller är 3 + 2. Fast 3 är 1 + 2 och 1 är ingenting och 2 är nästan 1 och det är också ingenting. Och sen 2 till men det är också nästan 1 och det är ingenting :-) Bra knep det där alltså!

10 långa intervaller var snabbt avklarade och dags för de korta på 30 sekunder, lite högre upp i backen så att jag ser toppen och har ett tydligt mål. Jag trampade på och tappade räkningen rätt snabbt men det spelade ingen större roll. Nånstans vid 7 insåg jag att löpsteget började bli tungt och rättade till - höften upp, snabba fötter, lättare steg. Kom på att jag kan ta hjälp av andningen - jag brukar räkna andetag de sista 20 sekunderna av en intervall för det brukar stämma med ca 1 andetag per sekund. Försökte matcha fötterna - 3 steg per andetag eller sekund = 180 steg per minut vilket är optimalkadens (teoretiskt i alla fall) och steget blev lättare, kvickare, plus att jag kom några meter längre i varje intervall. Bra där! Mosade sistaintervallen och smög ner genom skogen på en stig jag aldrig gått förut men visste på ett ungefär var den slutade.

Perfekt läge för hemjogg i skymningen, lugnt och sansat. Lätt löpsteg trots trötta ben, noterade dock att jag kände mig trött och "manglad" i framfoten och det är inte så konstigt, mina Speedcross är ganska stumma efter 2 års frekvent användande och det ligger två par skor och väntar på mig på Maxi om jag bara kan ta mig dit!

Dagens pass landade på 10,78 km och det tycker jag är riktigt bra även om det inte är löpning hela vägen! Energipåfyllning i form av grön smoothie (spenat, äppeljuice, mynta, gurka),  en kopp te och några rostisar med ost. Jag kommer sova gott i natt igen - i morgon bitti (tidigt!) väntar gymmet och så en kund på eftermiddagen. Det blir kalas!

onsdag 8 april 2015

Just dance!

I dag har jag dansat med lätta steg genom livet - sån skillnad från gårdagens ångest. Att jag aldrig lär mig att jag bara kan hantera tandläkartider på morgonen så jag inte behöver må dåligt så länge... nåväl, nu försöker jag komma ihåg det i alla fall!

Snodde bilen, kom tidigt till jobb, jobbade undan en hel del, gick på budgetmöte, ställde in dagens PT-möte pga brist på deltagare (när vi bara är tre så behöver vi liksom vara alla för att det ska bli ett möte), stämde av grejer med chefen, jobbade klart, åkte hem. Så. Andas, dricka te, kramas.

Joakim stack ut på ett intervallpass och jag lagade mat - krämig kycklingpasta som var precis lika god som den såg ut när jag såg den lagas på TV häromdagen. Tittade på Svett & Etikett, planerade kvällens NMT-pass, och medan jag började göra mig i ordning för instruktörsjobbet kom Joakim hem och var sådär härligt endorfinlycklig och högljudd som man bara blir av tuffa intervaller. Jag blev lite lätt avundsjuk så det kan hända att morgondagens distanspass blir ett intervallpass bara för att jag kan :-D

Det var en fantastisk vårkväll på Bulltofta där 10 glada NMT'are mötte upp för ett träningspass. Lyxigt med många deltagare OCH jämna par, det är inte vardagsmat under vinterhalvåret precis! Vi sprang i skogen och kramade träd och sånt, ut till kossabacken för lite backlöpning och diverse transporter upp i backen. Cirkelfys på högsta toppen, löpning ner i brant backe, baklängeslöpning och en massa varianter på jägarmarsch för att hinna hem i tid. Superskönt pass, bra stämning, massor med vårskrik och positiv energi!

Kom hem och kände mig sådär "lätt i sinnet" och nöjd med dagen. Hittade en perfekt mogen avocado som landade på en skiva grovt rågbröd och blev kvällsmacka till kvällsteet. "Ska bara" plocka ihop grejer till i morgon, sen är det nog läggdags - eller förresten, jag borde nog duscha också tror jag. Ingen träning på gymmet i morgon men en rolig konsultation har jag att se fram emot! Och så nåt intervallpass. Kanske backintervaller igen för att de var så roliga förra veckan :-)

tisdag 7 april 2015

Benpass. Beröm från oväntat håll. Brutal ångest. Bättring.

Ja, en något omtumlande tisdag blev det på det här bygget måste jag säga!

Morgonen började med en cykeltur klockan 06.20 för att kliva in i gymmet ombytt och redo 07.00. Benpass. Nytt upplägg. Kommer innebära kriminellt mycket träningsvärk i morgon :-D Ett ganska brutalt upplägg - när man har kört en grönjävla massa frontböj och marklyft och gått flera kilometer utfallssteg så avslutar man det hela med boxjumps. Man är helt sjukt spänstig i det läget..... eller inte!

Hastigt ombyte till torr tröja och sen en PT-kund. Som bl a fick jobba väldigt mycket marklyftsteknik eftersom det faktiskt är svårt att göra marklyft! Det blev kvastskaft både hit och dit i olika lägen och dela upp rörelsen i enskilda delar och träna på dem, använda spegeln och mycket annat innan vi fick till det riktigt. Men det funkade! Vilket tydligen en av gymstammisarna hade noterat för han kom fram till mig efter passet och sa att det var riktigt bra jobbat och det var första gången han hade sett en PT som var så duktig på att instruera teknik. Nåja, både Thomas och Martin har kallat mig för "teknikfascist" mer än en gång men jag är väldigt glad över att få beröm för att lära ut också!

Sen gick jag till jobbet och stack iväg på lunchmöte och tillbaka till jobbet och där nånstans kom den brutala ångesten ikapp. Över nåt så futtigt som ett tandläkarbesök. Jag brukar inte bli så skakis över vanliga undersökningar men jag skulle till en NY och OKÄND tandläkare. Min instinktiva inställning gentemot tandläkare är att de förmodligen är ute på att döda mig och att det ska vara så smärtsamt som möjligt innan jag dör. Ungefär så. Min "vanliga" tandläkare har jag lärt mig hantera, jag har överlevt besöken hos honom flera gånger och det har inte alls varit så ångestframkallande på ett tag, men nu hade han alltså slutat och jag skulle träffa en ny och obekant varelse. Visade sig vara en helt okej trevlig person som jag säkert hade gillat om det inte hade varit för tandläkartiteln så jag överlevde den här gången också. Måste tyvärr tillbaka för att fixa lite grejer så det blir liksom lite KBT av det hela.... Nåja, jag hinner ju vänja mig i alla fall och då blir det förhoppningsvis mindre ångest inför nästa års undersökning!

Bäst alltså att bättra på den här dagen med nåt roligt. Och efter en vända hem till knäckemacka och te susade jag (nåja, i motvind och med rätt sega ben så det gick ju inte hemskt fort....) ner till Bulltofta och mötte upp en av mina B.A.B.Y. Runners som har valt att anlita mig som PT. Briefen för mig var att sätta ihop två pass som kan köras på hemmaplan och dessa pass gick vi igenom i dag. Glad kund, glad PT. Sen valde jag att vinka av alla B.A.B.Y. Runners och inte utsätta mina ben för nåt intervallpass i dag för jag kände mig rätt sliten. Vilket inte är så konstigt så som dagen har sett ut!

måndag 6 april 2015

En dag då man bara gör det som är allra roligast :-)

Såna dagar borde alla få ha ibland. En sån hade jag i dag - en dag (nästan) utan planer med utrymme för att göra kul grejer efter gårdagen som präglades av lite väl mycket "måste". "Måste" plocka undan hemma innan vi får gäster vilket utvecklade sig till en smärre vårstädning - välbehövligt men det snodde tiden jag hade behövt för den där löprundan som jag egentligen "måste". "Måste" vara färdig i tid till gäster som kommer en timme senare än planerat. "Måste" vara social och hantera lätt bortskämd systerdotter och övriga familjemedlemmar. Vid halv åtta fick vi dock huset för oss själva igen och jag sjönk ner i soffan med temugg, marsipanägg och en lättnadens suck framför "Mästarnas Mästare".

I dag då? Dagens enda "måste" var en PT-kund klockan halv tio och det är mest bara roligt :-) Nyttigt pass både för mig och för kunden - hen kom till insikt om att formen kanske inte var fullt så bra och att frukosten möjligen var lite väl rejäl, och jag insåg vikten av att ha en "plan B" i bakfickan ;-) Turligt nog är jag van att tänka snabbt och planera om efter alla NMT-pass där det aldrig riktigt går som man har tänkt sig så jag justerade upplägget "under gång" s a s och det gick jättebra. Nöjd men trött kund var resultatet!

Sen var det min egen tur att träna när jag ändå var i gymmet. Maddes nya överkroppspass stod på agendan och återigen lite nya bekantskaper. Som vanligt lite såna där "dutta med småvikter"-övningar som uppvärmning och de funkar precis som de ska, jag slipper axelproblem, men känner mig fortfarande rätt fånig när jag står där och gör "ingenting" :-D

Vidare till de lite tyngre grejerna där jag bl a stiftade bekantskap med lutad bänkpress i Smith. Jag gillar inte Smith, jag tycker det är "fusk" att inte ha riktiga fria vikter, men som vanligt har Madde lyckats omvända mig med sina pass. Vilken fantastiskt rolig övning och så skönt att bara fokusera på trycket upp utan att behöva balansera stången ;-) Det var exakt det som var poängen, så jadå coachen, du vinner igen.... Nytt hatobjekt på listan är explosiva alternerande pushups på kettlebell. Jag gör dem bara på knä och de är ändå helt hysteriskt jobbiga. Noterade dessutom att jag behöver öva mer på pullups med handflatorna mot mig, jag ska köra "max" och det blir typ två.... så jag lägger till några negativa för att få lite extraträning. Och skäms för att jag har tappat bort det, jag har varit betydligt starkare i den övningen! Passet inkl stretch tog 45 minuter i dag, sen blev det en proteinshake och en superfruit-bar innan jag cyklade hem.

Stoppade i mig lunch, bytte kläder och så tog vi vår superlånga inköpslista och åkte till Citygross för att fylla på lagren. Av allt. Hushållspapper och tvättmedel och lax och kyckling och mjölk och ägg och... ja, en sån lista. Inte nödvändigtvis jätteroligt men välbehövligt. På veckans matsedel återfinner man bl a lax i ugn med citronsås, Donal Skehans krämiga kycklingpasta och "Lady och Lufsen" aka spaghetti med frikadeller i tomatsås. Det är en "ingen-matkasse-vecka" (vi kör bara varannan vecka) så vi får vara kreativa själva!

Vädret var hur vackert som helst och Joakim hade lugn löpning 60 min på sitt program så jag bestämde att då kunde väl jag vara "stoppkloss" och hjälpa honom hålla nere farten. 9,5 njutbara kilometer blev det förutom en kort vända då jag tänkte att magen skulle kollapsa alldeles men den lugnade sig igen så jag kom hem utan problem. Skönt det :-) Alla andra som nånsin har haft "löparmage" vet nog precis vad jag pratar om....

Dagens återhämtningssmoothie blev en grön sådan - machésallad, babyspenat, mynta, gurka, äppeljuice. Lite ost och nötter till det och en bit choklad så var saken biff. Dusch och fix och laxmiddag - sen inget mer att göra i dag. Förutom att packa för morgondagen som bl a bjuder på ett förhatligt tandläkarbesök och en massa möten, men också två glada PT-kunder och (minst) ett eget träningspass!


lördag 4 april 2015

Träningsvärk och långpromenad

Hej Madde. Om du läser det här så kan du veta att vi tydligen har fått bra kontakt med mina gluteus medius och piriformis som annars brukar vara lite svåra att väcka. Jag har världens sjukaste träningsvärk i mina små skinkor och jag misstänker att jag faktiskt lyckades använda dem på backintervallpasset i torsdags kväll :-) Dessutom gör det ont i magmusklerna när jag skrattar och hostar. Kvitto på att jag tog i på gårdagens pass också :-D

Jag har fått mitt träningsupplägg för kommande fyra veckor och det ser utmanande och rätt läskigt ut. Ska bara sätta mig och skriva in övningarna i träningsdagboken så att den är förberedd också! I morse medan Joakim var iväg på sedvanlig frukost satte jag mig och pusslade ihop upplägg för mina egna klienter kommande vecka så det är redan spikat och ser kalasbra ut. De har utmaningar att se fram emot, de också :-D

Så var det ju det där med löpning. Tanken var egentligen att flytta morgondagens löprunda till i dag eftersom logistiken i morgon blir lite komplicerad. Men den där träningsvärken plus att Joakim skulle ut och marschträna inför sitt projekt till hösten (nej, fråga inte mig om detaljer, han får själv berätta om ni vill veta mer) gjorde att jag bestämde mig för att göra honom sällskap och få in en tvåtimmars powerwalk i stället. Gäller bara att komma upp ur sängen i tid i morgon så hinner jag riva av en skaplig långrunda på över 10 km innan gästerna dyker upp nämligen!

Det var rätt skönt ute - lite aprilväder såklart, varmt och skönt när solen stod på och mellan varven lite kyligt och någon regnskvätt också, men mestadels riktigt fint. Vi traskade på i en timme, tog en kort vätskepaus där Joakim fick ta av sig ryggsäcken ett tag, och så traskade vi i en timme till. Raskt tempo men givetvis något lättare för mig som inte hade extravikt att släpa på.

Så här fint hade vi det:

Till kvällen körde vi utanför komfortzonen. Linas Matkasse föreslog lammfärspizza med getmjölksyoghurt och rucola. Lammfärs är inte en av mina favoriter, getmjölksyoghurt låter jätteläskigt för den som tycker getost smakar för mycket get, och rucola är inte heller nåt jag äter stora mängder av. Men grillad paprika lät ju gott...... Vi tittade båda två misstänksamt på receptet men körde ändå. Och minsann - det var skitgott och Joakims betyg var "det här kan man ju laga igen"! Lammfärsröran var god och kryddig, getmjölksyoghurten gott krämig och smakade inte alls get och rucolan passade fint till och blev inte för skarp i smaken - kanske tack vare paprikan som blir söt och god när man grillar den? Fantastisk middag i alla fall och ytterligare en påminnelse om att "outside the comfort zone is where the magic happens" :-)

fredag 3 april 2015

Livet på en långfredag

Vakna i vanlig tid, titta på klockan, somna om igen. Vakna långsamt, kramas. Frukost i lugn och ro, Sandra Mastio på Nyhetsmorgon, packa träningsväskan och åka mot gymmet. Tillsammans, med all tid i världen. Bäst.

På gymmet var det för min del dags för rygg och mage. Uppvärmning och kampen med chins stod först på tur innan det vankades en buffé av roddövningar och en dejt med det där förhatliga maghjulet! Tur att Madde har fixat nytt upplägg för kommande fyra veckor - jag bara älskar att jag inte hinner köra mina pass så länge att jag blir trött på dem och att även riktigt hatade övningar bara hänger med i fyra veckor. Finfint för en rastlös själ som lätt blir uttråkad!

Joakim hade lite kvar på sitt pass när jag hade gjort mitt så jag passade på att ta en "evighetsdusch", tvätta håret noga, smörja in mig och allt sånt pyssel jag sällan hinner med. I necessären på gymmet (den står numera på mitt PT-kontor vilket är enormt smidigt!) har jag lite extra lyxiga produkter men jag inser att det är sällan jag faktiskt ger mig tid att använda dem och njuta på riktigt! Men i dag så - jag hann med allting, fixade håret och sminkade mig och ändå hade jag 5 minuter tillgodo innan Joakim kom ut.

Vi tog träningsväskorna med oss och gick bort till Malmö C för att äta lunch.
Vigårda Grill öppnade ju där i höstas och det är faktiskt ett bra alternativ när man längtar efter burgare och cola men det ändå gärna får vara lite bra käk - behöver inte ta all tid i världen och kosta skjortan. En Vigårda-burgare håller betydligt bättre kvalité än de från vanliga hamburgerhak, man får mer och bättre kött, en liten sallad till, pommesen är gjorda på riktig potatis (de har till och med skal kvar här och var) och priserna är ändå inte hysteriska. Plus att lokalen är trevlig! Jag gillar Vigårda :-) Som efterrätt blev det en påsklatte från Espresso House innan vi drog hem. Kattmys i soffan, tid att slappa, vi är bjudna på påskbord i kväll så man behöver inte tänka på mat heller - lyxigt helt enkelt! Sånt man blir lycklig av fast det egentligen är småsaker. Och handen på hjärtat - om man kommer ihåg att bli lycklig av småsaker så blir man totalt sett en gladare människa :-)

En annan sak som gjorde mig glad är alla fina delningar och facebook-kommentarer till gårdagens blogginlägg. Tack för att ni delar <3 och tack för att ni rekommenderar mig!

torsdag 2 april 2015

När man bara råkar springa ett backintervallpass...

Skärtorsdag och 4 dagars ledighet i kikaren. Kom hem, trött och hungrig. Åt rågkuse med leverpastej och brieost, drack te, fyllde på med en chokladbit och några chips. Joakim ställde sig och lagade mat, jag var egentligen inte hungrig då men tyckte att det var lika bra att äta så det blev torskrygg och potatismos och ångkokt spetskål ändå. Sen total matkoma och jag satt och halvsov vid matbordet med spinnande katt i knät. Klockan halv sex.

Tjugo över sju var Joakim på väg till simningen. Jag ynkade mig lite. Hostade, tittade ut på hotfulla moln. Fast man kan ju inte ta två vilodagar efter ett benpass heller. "Du måste inte", sa Joakim - "du måste ingenting". Nä. Just det. Jag måste inte. Men hagelskurarna hade dragit förbi och jag ville egentligen ut fast det kändes som om magen var full med mat. I schemat stod nåt lugnt distanspass men för två veckor sen hade jag ett kul backintervallpass i träningsschemat som aldrig blev av pga förkylning, och som jag var rätt sugen på att köra.

Så jag förhandlade med mig själv. Ta på kläderna och gå ut och gå en runda åtminstone, kanske jogga lite. Jogga ner till kossabacken och känna efter om det är läge för intervaller eller bara jogga hem igen för då har jag i alla fall varit ute i en halvtimme och det är alltid bra. Okejrå, halv åtta, jag är iklädd favorittights och reflexjacka och nu går vi. Efter 100 m brummar min Fitbit att jag är uppe på dagens 10.000 steg - då var det avklarat. Lugn jogg mot Bulltofta, växlar med gång, springer lite snabbare för att känna på flåset, inser att det här känns väldigt bra trots trötta ben efter benpasset. Det är mest framsida lår som är trötta och det är egentligen bara bra för då måste jag använda baksidorna i stället :-)

Hej, kossabacken. Förutom att det är lite lerigt i diket som jag får skutta över så är föret fint, o-halt liksom. Passets upplägg är 10 x 60 sek backe + 10 x 30 sek backe, samtliga med gåvila ner vilket innebär längre vila än arbete. Totalt 15 minuters arbete, det känns hanterbart. Tittar upp, andas, drar ett streck på marken som jag kan ha som startmarkering, trycker "lap" på klockan och springer uppåt. Flåsflåsflås, okej, 20 sekunder kvar, mata på, där har vi en minut, trycka av klockan, dra markering igen. Gå ner. Jag har inte listat ut hur jag ska programmera den här typen av intervaller i klockan eftersom man inte vet på förhand hur lång vilan blir, så jag markerar start- och slutpunkt så att jag har lite hållpunkter och så kollar jag på klockan för att se så att intervallerna blir så långa som de ska vara.

20 intervaller känns evighetsmånga men jag tänker inte så långt, det gör jag aldrig, matar bara en i taget. Njuter av utsikten varje gång jag kommer upp, för solen är på väg ner, himlen och molnen färgglada och vackra och hela stan breder ut sig. Femte intervallen känns tuff men jag vet att jag är halvvägs i de långa intervallerna. Det börjar mörkna och jag inser att jag nog får köra de korta intervallerna lite högre upp i backen för det är mörkt nere i botten och dessutom mest ojämnt där! 4-3-2-1 andas, härligt, nu är vi halvvägs i antal men över halvvägs i arbetstid!

Jag ger mig själv 1½ minuts vila, drar nya markeringar för startpunkten och drar igång de korta intervallerna. Jag har måttat korrekt - det stämmer precis med att jag kommer upp på toppen på 30 sekunder. Backens översta del är lite flackare än den nedre så jag kan öka på takten lite och det är riktigt roligt! På vägen ner njuter jag av knallröd solnedgångshimmel och letar efter mina startmärken i gräset, det blir allt svårare att se.. Hittar dem för det mesta, nån gång kommer jag ett par meter förbi men det är inte hela världen. Fortsätter mata, korta intervaller, snabbt avklarat, de sista tre känns tuffa men helt okej.

Trasslar mig försiktigt nerför hela kossabacken i mörkret, därifrån är det upplysta cykel- och gångvägar hela vägen hem. På hemvägen känns det först tungt, men sen händer nåt - som om kroppen kommer ihåg att det är det här vi brukar göra: springa tills vi är ganska trötta och så fortsätter vi lite till. Stegen är lätta och jag känner att jag ändå har blivit stark av en hel vinters kämpande med knäböj, marklyft, hip thrusters och andra styrkeövningar. Kommer hem strax före nio, trycker av klockan och konstaterar drygt en mil utan att jag känner mig märkbart utpumpad efter nedvarvningen. Bra där!

Firar passet med ett stort glas vatten, en citrusläsk, en proteinshake och en näve tunnbrödschips. Lite till behöver jag nog stoppa i mig innan läggdags men jag är genom-nöjd med att jag genomförde det här passet just i dag!


Epiphany. Insikt.

Den senaste veckan har jag skojat med mina kollegor på mitt "vanliga jobb" (vad kallar man det förresten? mitt "riktiga" jobb känns inte bra för PT är också ett riktigt jobb, "kontorsjobbet" låter lite märkligt, och egentligen är mitt jobb allt annat än "vanligt" men det får väl duga då...) när jag lämnar huset på eftermiddagen att "nu går jag till mitt roliga jobb". Som om det inte är roligt på kontoret - men just nu är det lite mindre roligt än det brukar vara och det gör mig glad att PT-jobbet ger mig energi att tackla den situationen på ett bättre sätt. 

Jag har funderat över varför jag tycker det är så roligt att instruera och jobba som PT. Dels hänger det ihop med att jag får jobba med något som jag verkligen, verkligen brinner för: att hjälpa människor förbättra sin hälsa, träna på ett korrekt sätt som ger resultat, flytta sina gränser och så. En massa pusselbitar som har varit superviktiga i min egen resa "från utbränd till ultra" och som jag försöker dela med mig av där de kan passa in i andras liv. Dels hänger det förstås ihop med att det är nytt och allt nytt är roligt.

Men det finns en annan dimension som jag insåg i dag: När jag är PT och instruktör så är det jag erbjuder och säljer 100% jag. 100% Pernille. Jag behöver inte försvara någon annans beslut, vänta på godkännande om jag förändrar planerna för en klient, stå upp för och sälja in något som egentligen inte är min egen produkt. Givetvis finns det vissa ramverk som jag håller mig till både som instruktör och PT, men de är rymliga och handlar mycket om sunt förnuft. Som t ex att vi på NMT håller tiderna, värmer upp ordentligt innan vi kör mer utmanande övningar, håller ihop gruppen och avslutar passet tillsammans. Att jag håller mig till prislistan när jag säljer PT-tjänster, har mina PT-kläder när jag jobbar, behandlar gymmets utrustning på ett vettigt sätt och journalför mina kunder.

Men innanför dessa ramar är det jag som bestämmer. Mitt upplägg, mina övningar, mina beslut från start till mål. Alltid med möjligheten att bolla tankar och idéer med mina kollegor i organisationer eller mina pluggkompisar från utbildningen - men i slutänden är det jag som producerar och paketerar den produkt jag säljer. Det är mitt ansvar att det blir en produkt som jag kan stå för till 100%. Det gillar jag - det gör mig energisk, motiverad och inspirerande! Vilket i sin tur gör att mina kunder känner att de får bra service och bra träning hos mig - som förhoppningsvis leder till fler kunder.

Så vill DU också träna med mig - vänta inte för länge med att ta tag i det. Ses vi?

onsdag 1 april 2015

Ibland behöver man en vilodag...

Jag valde till exempel den här T-shirten i dag av en anledning....

Jag har så vansinnigt mycket träningsvärk så det är inte klokt. Träningsvärken efter måndagspasset började kännas nåt lite i går och i natt vaknade jag varje gång jag skulle vända på mig för att det gjorde ont nånstans :-D Har knappast haft nåt vackert rörelsemönster i dag och det lär ändå bli värre!

Nåväl, dagens motion blev cykelturen till och från jobb. Vi var uppe tidigt eftersom Joakim skulle springa till jobbet och det gav mig lite extratid så jag passade på att kasta in ett yogapass för ländryggen innan jag cyklade iväg till jobbet. I motvind. Helt sjuk motvind. Mumma för trötta ben... eller inte ;-)

Några minuter sent sladdade jag in på kontoret efter att ha tagit en snabbdusch och fixat fasaden och sen blev det kontorsjobb. Lite problematiskt när det gör ont att sitta på stolen så det blev mycket stående jobb i dag! Tur att vi har höj- och sänkbara bord...

Vidare mot Universitetsholmen för veckomöte med PT-kollegorna och en snabb avstämning om framtida planer. Mycket på gång, det kan bli rätt kul om vi får till saker som vi har tänkt oss! Och så har jag äntligen "homestylat" mitt PT-kontor med fina affischer från Träningsevent. Supernöjd!
Pepp till mig och pepp till mina kunder. Plus att det blev jäkligt snyggt! Eftersom det är officiell vilodag i dag så tränade jag inte utan cyklade hem i medvind (7 minuter snabbare än i morse, helt sjukt!) och lagade mat. Har pysslat med lite PT-administration och chillar nu framför dubbla finaler - först Sveriges Mästerkock och sen Biggest Loser. I morgon - kort jobbdag och sen påskledighet. Tjohoo!