söndag 31 juli 2016

Tillbaka till vardagen. Att vilja, att klara.

Joakim har åkt till Göteborg för veckan och nu är det på allvar dags för vardag igen.

Den här sista veckan har varit lite udda. Jag började ju jobba i onsdags och jobbade en helt vanlig dag, sedan en kortare torsdag då vi gick på begravning, och så en fredag med tidig start och följaktligen tidig hemgång. Begravningen var lite av en pärs men det var skönt att få ett avslut på något som har hängt över våra huvuden hela sommaren.

När jag kom hem i onsdags höll Joakim på med första strykning av en vägg i köket och vi gjorde klart den samma kväll. Torsdag förmiddag hade Joakim återbördat den delen av köket till normalläge igen. Fredag gjorde vi således "sista rycket" - Joakim hade redan förberett när jag kom hem så jag fortsatte hjälpa till med maskering och sen gjorde vi klart. Sista biten av fondväggen, sista biten över trappan, fix av ett hörn som inte blev snyggt första gången, sista väggen i köket. Väntetid och titta på färg som torkar - sen drog Joakim igång middagen medan jag la på andra strykningen och sen var det KLART!

Det är så himla snyggt. Jag är oändligt nöjd. Samtidigt gav det en välbehövlig spark i baken till att städa upp lite grejer som behövde plockas bort och att börja plocka ihop sånt som lämpligen kan åka på loppis. Köket ser renare, fräschare och luftigare ut och då har vi inte ens bytt luckor och bänkskiva och kakel än - det kommer lite längre fram men nu har vi förberett en hel del i alla fall!

På träningsfronten har det blivit en långpromenad för att rensa hjärnan torsdag kväll och ett långt njutbart pass för rygg och mage på gymmet i går. Dagen i dag präglades lite av "söndagsångest" men vi motade iväg den rätt genom att cykla in till stan i förmiddags och "finfika" i solen och gå en sväng för att sen åka hem och bara sitta tillsammans i soffan och läsa en stund.

Sen var det tyvärr inte så mycket att göra åt livets realiteter. Joakim packade ihop, vi åt en tidig middag och så var det dags att krama hejdå och vi ses på fredag och så satt jag där med tystnaden. Som blir kompakt och tydlig på ett annat sätt än när Joakim t ex är ute och springer eller iväg på nåt ärende men jag vet att han kommer hem inom kort. Och efter fem veckor tillsammans är det lite tufft att vara själv igen. Fast jag vet att jag vänjer mig fort och att aktivering är bra, så jag körde lite snabbstäd och undanplock innan jag satte mig i soffan och accepterade situationen ;-)

Kommande vecka har jag några få PT-pass så det blir lite av en mjukstart och jag ska passa på att lägga fokus lite grann på mig och min träning. Nu när det varken ska målas, fixas med admin efter dödsbo eller krama världens finaste sambo så utnyttjar jag tiden för att vara lite ego helt enkelt. Känna efter vad jag behöver för att min vardag och min träning ska funka optimalt den här hösten. Jag har bara fem ensamveckor tills Joakim är hemma en sväng igen så det är egentligen inte så farligt, men det är lika bra att försöka hitta bra rutiner redan från början så går det lättare sen.

Alltså - välkommen vardag, välkommen regelbundenhet. Frukostgröt, mellanmålskvarg, löprundor, yogapass och styrketräning. Kontorsjobb, PT-kunder och utomhuspass. It's all good. Jag vill, jag gillar, och jag klarar det här.

tisdag 26 juli 2016

Jaha, det var den semestern det!

3½ vecka har passerat och i morgon är det dags att infinna sig på kontoret igen och göra månadsbokslut. Om två månadsbokslut har jag semester igen, så det är enkelt att räkna ner!

De senaste dagarna har spenderats med "tillsammanshet". Söndag blev det en liten runda till affären på morgonen och sen gjorde vi matsäck (tunnbrödsrullar med kyckling och sallad) och spenderade några sköna timmar i solen på Ribban. Efter en lättare middag hemma cyklade vi in till stan och satte oss på Biraria och provade roliga öl och åt tapas. En skön söndagkväll lite för att stryka under det faktum att nej, vi ska inte jobba i morgon!

I går blev det "renoveringsdag" för hela slanten. Upp och iväg till färgaffären för att köpa in det material jag hade räknat fram att vi behöver för att måla köket innan de nya luckorna kommer. Hem och sätta igång. Spackla, tvätta, maskera, provmåla, andas - och göra. Fondväggen blev klar i går. I morse tog vi den svåraste väggen i köket - den med gardiner och fönster och element och trappräcke. Mycket skit på liten yta :-) Och så tog jag en av de enkla också för att det gick av bara farten. Nu är det två små ytor kvar plus en tredje som eventuellt ska få samma färg som fondväggen, vi ska bara bestämma oss. Borde hinna klart med det i veckan även om det är drygt att vänta 6 timmar mellan strykningarna för att det ska hinna torka emellan!

I morgon är semestern alltså slut men sommaren är inte slut och jag har en hel del kvar på min bucket list som jag vill beta av :-) Gäller att hålla kvar sommarkänslan och hinna njuta mellan varven!

fredag 22 juli 2016

Turistar och semestrar på hemmaplan

Denna vecka har vi lagt på semesteraktiviteter "nära hemma". Tisdagen spenderades i Köpenhamn med besök på Den Blå Planet på förmiddagen (tur det, för när vi åkte efter lunch var det mycket folk!) där vi bl a tittade på de otroligt gulliga havsuttrarna, och ett besök på Tivoli resten av dagen. Tivoli har fortfarande lite av barndomens magi över sig även om jag inte längre är fem ;-) Vi hade åkband och köade till diverse berg- och dalbanor, åt smörrebröd i Grøften och hade det allmänt ganska trevligt!

Onsdag var det dags för "äventyr" - ett dygn på Kronovalls Vinslott. Det dyker upp sådär oväntat mitt ute i ingenting, ett slott i fransk stil. Högt i tak, te och kaffe och kaka vid ankomst och inkvartering. Rummen på slottet var fullbokade så vi fick bo i Vita Villan - också fint och dessutom med eget badrum vilket man inte har om man bor i de pampiga slottsrummen. Efter en regnskur promenerade vi en sväng i slottsparken och sen hade molnen skingrats och det var dags för kvällens slottshistorik med mousserande vin. På det följde en fantastisk middag med vinbuffé, en natts sömn i sköna sängar och sedan god frukost med nybakade bullar.

I går kom vi hem från Kronovall, fixade med lite praktiskt och var ute och valde kakel till förestående köksrenovering samt diskuterade väggfärg och färgprover i färgaffären. Det kommer bli bra, jag ska bara.....

Dagen i dag har spenderats med favoritaktiviteterna träna, sola och bada. Vi åkte till gymmet i morse med strandväskorna och fullpackad kylväska i skuffen. Tränade en timme, duschade, åkte ner till Ribersborg. Vi har solat, badat och ätit tonfiskmackor, tittat på folk, läst böcker i solen och tittat på havet. Bara bra. Det lutar åt fler varma dagar så det kan nog bli samma upplägg några dagar till fast jag tänker att jag ska hinna måla en vägg (eller kanske två) varje kväll :-)

måndag 18 juli 2016

Lite sådär motiverad...

Jo, även hos mig finns det dagar då jag är omotiverad och inte känner ett stort sug efter träning. I dag var en sån. När Joakim pratade om att åka till gymmet i morse hängde jag motvilligt på. För oftast känns det bra när jag kommer dit eller så känns det bra efteråt.

I dag lossnade det liksom inte riktigt så jag körde ett benpass med lite lättare övningar - dvs övningar som är lite mer lätthanterade mentalt. Jag inledde med axelrehab medan jag funderade över dagens pass och sen blev det i tur och ordning: Benpress, enbenspress, utfall med rotation samt med boll på raka armar över huvudet, lårcurl på boll, benlyft på boll, knästabilisering + sidolyft samt tåhävningar.

Sen duschade vi och åkte hem och åt lunch. Välbehövligt, jag kanske var lite energilåg? Sen blev det en sväng till XXXLutz för inköp av tyska veteölglas (väldigt viktigt!), ugnsformar och en ny tvättkorg då den gamla håller på att ramla i bitar. Planering fortsätter för äventyr både i morgon och på onsdag, håll tummarna för att alla mina planer går i lås :-) Även lite fix och trix på hemmafronten har jag pysslat med, jag dokumenterar när jag drar igång projektet for real.

Nu på kvällen har Joakim varit iväg och instruerat NMT, jag kände mig helt o-sugen på att ens försöka så jag har skrotat i soffan och överdoserat brittiska TV-program. Englands bästa bagerier, Hela England bakar och En plats på landet :-) Lagom intelligent måndagsunderhållning såhär i semestertider!

lördag 16 juli 2016

Lördagsfys: Ruffie!

På sommaren finns det en himla massa träningspass i Malmö genom nätverket Träna i Parken och i morse åkte vi iväg till Pildammsparken för att träna Ruffie. Jag har testat Ruffie tidigare på Blogger Boot Camp och gillar det - det är parträning med kampsportsinslag och givetvis roligare utomhus!

Oscar var instruktör för dagen och bjöd på ett pass med uppvärmning och sedan fyra block som bestod av en parövning, en kampövning och en enskild fysövning. Varje block kördes två gånger. Uppvärmningen var lite traditionella parövningar och sen körde vi igång med bekanta övningar som balansbrottning, tigerbrottning, släpa kompis, enbensböj, knäböj med hopp, burpees m.m. Vi fick en kortvila mellan blocken men det gick att hålla ganska högt tempo i själva blocken för den som ville och nog blev jag lite kräkfärdig mellan varven.

Det blev en del hopp och skutt och jag känner mig stel i hälsenor och vader som får vila från löpningen i dag. Det blev alltså löpning fem dagar av sju och det är good enough :-)

Efter en dusch hemma cyklade vi in till stan, åt lunch och gick en sväng. Det införskaffades bl a lite civila kläder till Joakim samt nya sandaler och några SmellWell till mig (mina Fivefingers som står på PT-kontoret behöver oftast lite väldoft!). Och så ett besök hos Gymgrossisten för att handla "mer vassleprotein till folket" eftersom det tenderar att gå åt såhär i semestertider när vi tränar varje dag båda två.

Ja, så kan man också spendera en semesterlördag :-) I morgon vankas det nog ytterligare träning innan ett familjebesök och nästa vecka ska vi iväg på hemligt äventyr en sväng eller kanske flera. Den som läser får se!

fredag 15 juli 2016

Fredagsintervaller. Jag KAN springa snabbt!

Ja då var det tydligen fredag (en blir lätt lite dagvill såhär i semestertider!) och vi hade båda två intervaller på schemat. Joakim sysslade med lite praktiskt arbete på förmiddagen och sen, efter lunch, åkte vi ner till Bulltofta.

Vi värmde upp var för sig och möttes sen på cirkusplatsen för lite löpskolning och sånt innan vi körde intervaller. Jag körde 10 x 1 min/1 min vila, Joakim körde 4 x 4 min tröskelintervaller med 1 min vila. Vilket innebar att vi båda två hade ett pass på 20 minuter - perfekt synkat ;-)

Jag ställde en enkel intervalltimer i mobilen, petade ner den i mitt FlipBelt (det är så himla smidigt!) och sprang. En minut, bara att räkna andetagen, vänta på nedräkning, vila, andas. Pip-pip-pip-iväg, springa, räkna andetag, 40, nedräkning, vila. Jag tappade räkningen ett tag men det gjorde inte så mycket, jag vet ju att appen har koll, så jag bara fokuserade på att komma ungefär 3/4 varv runt i cirkeln på varje intervall. Ingen aning om tempo, jag bara sprang så snabbt jag orkade och fokuserade på bra teknik.

När jag trodde att jag hade två intervaller kvar sprang Joakim förbi och hojtade "sista fyra minuter" så då visste jag att jag var rätt på det. Tryck på, sista två, det går alltid. Och det gick. Mjölksyra och flåsigt, såklart, men det gick finfint. Vi drack vatten, joggade ner, åkte hem. Yay! Jag kunde springa fort! 

Jag har tittat på intervallerna i Movescount sen och jag lyckades ligga ungefär i 4:30-fart på intervallerna vilket inte är så illa som jag trodde. Såklart är det ganska mycket jobb kvar innan jag orkar hålla den farten en hel mil, men bara att jag hittar den en minut i taget är bra! Skönt att köra riktig spyfys igen :-) mera sånt, jatack!

torsdag 14 juli 2016

Träning och sen sightseeing på hemmaplan

Efter lite diskussioner landade vi på en bra dagsplanering som innebar att cykla till gymmet, träna, låsa in grejerna på mitt kontor och köra lite sightseeing. Således - packa dagens utrustning, mot gymmet! Som jag sa till Joakim så var det ungefär som en vanlig dag i mitt liv :-)

Väl uppvärmd av cykelturen körde jag lite rörlighet för bröstrygg och prehab axlar innan jag körde igång mitt discopass. Bänkpress - vanlig och med dubbelstopp och smalbänk - följt av axelpress med hantlar, sidolyft i kabelhiss (ajajaj), smala armhävningar på bosu, tricepspress, 21'an och så lite shrugs som grädde på moset. Klart!

Efter en dusch styrde vi cyklarna mot Slottsträdgårdens kafé för lunch. Räkmacka och kall öl och så en latte på det, inte dåligt! Sen tog vi en sväng på Malmöhus för att besöka det nya akvariet och vi hann också med ett besök på Teknikens och Sjöfartens hus när vi ändå var i krokarna.

Sen var jag skapligt trött i huvudet så vi svängde ner till Västra Hamnen och drack Frapino och tittade på havet och Öresundsbron och båtar och fåglar en stund innan vi styrde hemåt (via gymmet för att hämta väskorna såklart). Hemma blev det nästan repris på midsommar för Joakim (matjessill, färskpotatis, gräddfil, gräslök) medan jag tog en god korv och lite keso med rostad paprika till mina potäter.

Sist på dagens schema stod löpning och yoga. Vi åkte ner till Bulltofta, jag tog ett varv på 2½ km-slingan och körde hem bilen medan Joakim sprang femman och sen hem. Jag noterar att det känns som att börja om med löpningen men ändå inte. Framför allt för att jag redan har upplevt alla småkrämpor så det är lättare att hantera dem. Som i dag - akut löparmage på sista 400 m. Mindre mysigt men jag vet varför och jag vet att det går över efter en tids regelbunden löpning.

Hem till yogamattan och Johannas Happy Hips för att jobba igenom höfterna som brukar behöva det emellanåt. Sedan BCAA, färska jordgubbar, bakprogram på TV och kattmys i soffan. Det är ganska gött med "hemester" tycker jag!

onsdag 13 juli 2016

Våga lyssna inåt!

Ahhh.... sovmorgon, semestermorgon. SÅ skönt! Fast trots sovmorgon så åkte vi iväg till ett semestertomt gym redan vid kvart över nio för att beta av ett träningspass.

Jag har hamnat lite i o-ordning med mina pass men det gör inte så mycket - jag kände att det var dags för rygg och mage i dag eftersom särskilt bröstryggen brukar bli lite gnällig när den inte får regelbunden omsorg.

Jag värmde upp med lite rörlighet med pinnen, latsdrag med parallellhandtaget och lätt kabelrodd innan jag hängde mig i smithen för chins med gummiband. Så många chins som jag orkar och sen vänder jag greppet och kör pullups tills jag inte orkar mer. Det blir oftast ganska bra. Retur till kabelrodden för tre riktigt tunga set. Jag körde dessutom rygglyft i camelback (vilket gjorde SKITont när jag fick tryck på framsida lår för att de fortfarande är ömma efter benpasset!) och Malous L-Y-T för att ge baksida axlar lite extra kärlek.

Mage sen - dyngbaggen, reverse crunches och knä till armbåge på BOSU. Lite stretch på det och en snabbdusch och så köpte vi med oss mackor och smoothies från Redfellas till lunch. Gott men sådär prisvärt kändes det i dag - mycket bröd, lite fyllning! Smoothien asgod som vanligt.

Vi hade pratat om att åka till stranden men vädret var inte riktigt hundra så vi fixade undan lite mer administrativt arbete hemma i stället. När vi hade segat tillräckligt länge drog Joakim upp mig ur soffan och vi stack ut i Bokskogen och gick 7 km-slingan och åt glass. När vi kom hem var Joakim jättehungrig men det var inte jag - så han åt, men inte jag. Sånt händer. Däremot var det stor oro om hur vi skulle kunna täcka in vårt jordgubbsbehov så jag cyklade bort till Maxi och handlade och sen åt jag middag.

Egentligen var det planen att jag skulle springa men vader och hälsenor känns lite trötta efter tre dagar på raken så då bryter jag min lilla runstreak och tar en vilodag. Jag har ändå avverkat drygt 13 km och ett NMT-pass på tre dagar och det finns ingen anledning att ta några risker med rehabiliteringen av hälsenan. Så i stället blir det te, jordgubbar och Barnmorskan i East End.

tisdag 12 juli 2016

Dag 3 med löpning. Hurra för kompressionstights!

Helt ärligt så var det inte löplust som hägrade i dag men jag visste att det skulle lätta lite på träningsvärken och så hade jag ju bestämt att springa sju dagar på raken. Men det dröjde ändå till kvällen innan jag tog mig ut - efter optikerbesök på förmiddagen, mycket chillaxande hemma och en promenad nere vid brofästet plus en fika på Emporia. Jag funderade på om jag skulle äta middag eller springa men bestämde mig för att ladda med lite vatten och nötter och sen ta den där löprundan. Typ 3 km tänkte jag.

Det gjorde ont att gå upp för trappan när jag skulle leta fram löparkläder så jag rotade fram ett par shape-tights från Röhnisch som är sköna för att de håller ihop musklerna och lyfter min stackars ömma rumpa lite :-D Det var onekligen skönt.

Nu när jag ska provspringa lite varje dag så försöker jag ha lite olika fokus och även byta skor för att känna vilka jag trivs bäst i. I går körde jag NMT i mina terrängskor så i dag tog jag Saucony Kinvara för att lägga fokus på tekniken. Jag hatälskar Kinvara lite. De är väldigt lätta och sitter bra på foten, men de ställer krav på att jag springer bra - särskilt på asfalt. För om jag blir minsta "sittande" i löpsteget och landar på hälen så låter de som om jag springer i träskor! Håller jag höften hög och landar med foten under mig som jag ska så springer jag nästan ljudlöst, tassar fram.

I dag blev det alltså så att jag sprang så länge jag orkade hålla ihop tekniken och sen tog jag gåvila när jag hörde på steget att jag blev trött. Mycket praktiskt. Jag höll inte ordning på varken distans eller tid under mina "spontanintervaller" men det blev 4 km på 28 minuter och det är jag ganska nöjd med när jag tänker på kroppens status i dag!

I morse mjukade jag upp kroppen med ett morgonyogapass och jag ska också avsluta dagen och varva ner med yoga. Världens bästa yoga-Anna har nämligen lagt upp ett pass som heter "Yoga efter styrketräning - minska träningsvärk" på sin Youtube-kanal och det känns som om det passar alldeles jättebra just i dag!

Testpanelen: Synoptik iWear activ

Via Smartson har jag fått förmånen att testa Synoptiks nya premiumlinser iWear activ som de sökte testpiloter till under sommaren. Jag anmälde mig, blev till min stora glädje uttagen som testpilot och har nu avslutat min testperiod.

Jag har haft kontaktlinser hos Synoptik sen jag var 16. Det var ett stort lyft för mig när jag äntligen fick kontaktlinser efter att ha haft glasögon sen jag var 6. Jag är väldigt närsynt och därför har valmöjligheterna varit begränsade alla dessa år - tyvärr är det inte alla linstyper som görs för oss som ser riktigt dåligt. Således luttrad kollade jag upp på nätet innan jag träffade optikern första gången att linserna fanns i mina styrkor.

Vid synundersökningen konstaterades att jag förmodligen skulle se bättre med lite mindre stark lins på ena ögat så de nya linserna beställdes hem med de styrkorna. Det tog bara några dagar innan jag fick ett sms och kunde hämta ut mina nya linser. Sen har jag testat dem ganska hårt - långa dagar, lite för lite sömn, bastu, klorvatten, saltvatten, löpning i ösregn, bastubad... nästan alla de situationer som vanligtvis ställer till problem. Jag måste säga att de här linserna är helt suveräna och passar mitt aktiva liv perfekt. Inte en enda gång har jag känt av linserna, de är lätthanterade och de "fastnar" aldrig på ögat när man t ex duschar (linsanvändare vet precis vad jag menar).

Nu får jag tack vare Smartson 3 månader alldeles gratis med dessa nya linser innan min prenumeration läggs om. Det kommer kosta nån hundring mer i månaden men det är det helt klart värt för att få bättre komfort. I testet ingår Synoptiks "all-inclusive" som även innebär fria synundersökningar vid behov, fritt byte till andra styrkor, nya linser hem i brevlådan var tredje månad och lite rabatter på t ex glasögon och solglasögon. Det är samma prenumeration som jag har haft i flera år redan och jag gillar den tjänsten skarpt, det funkar klockrent och man får alltid trevlig service! Rekommenderas varmt.

Mina nya linser är beställda och ska komma hem till mig inom 10 dagar - jag håller tummarna för att de kommer tidigare för jag har linser kvar till 8 dagar innan jag behöver öppna det senaste paketet med min gamla linstyp som kom i brevlådan precis innan semestern. Det brukar gå snabbt så det hoppas jag att det gör den här gången också.

måndag 11 juli 2016

Ja herregud. Ska man skratta eller gråta?

I morse när jag vaknade kände jag mig redan stel och öm i kroppen. Illavarslande, för vanligtvis slår min träningsvärk till först efter 22 timmar..... Det har varit lite kämpigt att gå i trappor i dag kan man säga! Joakim har lagt mesta delen av dagen på administrativt jobb i familjeangelägenheter och jag har hjälpt till så mycket jag nu kan och fixat lite praktiskt (tvätta lakan och handdukar, cyklat till Maxi och handlat tvättmedel och sånt).

Nu i kväll hade Joakim ansvar för NMT-passet och jag hakade på. Helt övermodigt bestämde jag också att jag skulle springa dit och hem. Haha. Jätteroligt. Det var trögt i benen kan jag meddela - redan på vägen ner fick jag släppa Joakim efter en dryg kilometer och lufsa i egen takt.

NMT-pass med samme Joakim då. Han inledde i cirkeln som delades in i 4 delar och så hade vi olika transportsätt 1/4 cirkel i taget och sen en övning att göra vid varje fjärdedel innan vi fortsatte runt. Av någon outgrundlig anledning (läs han visste precis var jag hade ont och la fokus på såna övningar!) blev det en hel del knäböj, utfall och mountainclimbers där. Jag vet inte hur många varv jag hann med men det var tungt - särskilt transportsträckorna eftersom jag verkligen inte kom FRAMÅT hur jag än försökte trycka på!

Löptransport ut i skogen med stopp för tricepsdips på broräcke. Jogg genom skogen fram till gläntan där vi fick roa oss med stand-ups (en av mina favoritövningar där jag briljerade trots ömma lår) och plankor. Jogg genom skog, tillbaka till gläntan, sen växlade vi enbensburpees med jägarvila och det var hyfsat plågsamt.

Någon sorts jogg retur till utgångspunkten (vid det här laget gick det väldigt, väldigt långsamt och jag kämpade som en gnu) och stretch. Ah. Jag överlevde. Fast vänta nu - jag skulle ju springa hem igen? Ja just det. Argh. Argharghargh. Hur??? Ja, det fanns ju inga alternativ (förutom att låta Joakim bära mig) så det var bara att sätta en fot framför den andre. Lustigt nog tog jag mig upp för backen utan några större problem men ner på andra sidan gick inte alls för framsida lår var helt slut och orkade inte balansera upp mig :-D Hem gick det långsammare och långsammare, en kort gåvila vid 1 km och sen bet jag ihop sista biten. Fast det kändes långsamt var det bara 20 sekunder långsammare än ditvägen men trött var jag.

Trött på riktigt. Hällde i mig BCAA och elektrolyter (extra mycket vatten och skakat med några isbitar så blir det lättare att dricka) och sen blev det kycklingfilé, ratatouille och stekt potatis. Nu te och en chokladbit. Joakim tittar på nån halv-våldsam film och jag tokälskar mina in-ears från Koss som stänger av ljudet från tv'n så jag kan lyssna på Spotify medan jag bloggar.

Ahhh.... semester. Inga väskor som måste packas, inga tidiga väckarklockor, inga instruktörspass och inget ansvar :-) Störtskönt!

söndag 10 juli 2016

Ett benpass och ett löprekord

Återgång till "sedvanliga rutiner" stod på programmet i morse. Efter frukost (nej, ingen frukostbuffé, grova mackor och kokt ägg) åkte Joakim iväg och handlade nödvändigheter medan jag packade upp, drog igång en tvätt och sprang ett varv med dammsugaren för att ta det värsta.

Det blev en lite tidig lunch och sen åkte vi mot gymmet. Helkroppspass för Joakim, benpass för mig. Aj. Ajsomfan. Min rumpa har tydligen helt somnat de senaste två veckorna och vaknade till liv först efter knäböj med gummiband runt knäna, marklyft och enbensmarklyft i smith. Sånt som händer.... Jag fortsatte med utfallsgång i två varianter, superset av benspark + upphopp, finsk pinne, krabban med gummiband och tunga vadpressar. Sen hade det gått 1½ timme och jag var genomsvettig. Hem, dricka te, äta mellanmål. Slappna av och titta på dåliga tv-program. Skönt! Ingen stress och press att fixa i ordning inför morgondagen fast den heter måndag, det är också skönt.

Vi åt middag (rotsakspytt med en överbliven biff från frysen och en kryddig korv) och ungefär 1½ timme senare annonserade jag att jag tänkte springa en sväng. Joakim ville hänga med. Jag hade tänkt kanske 3 km men han tyckte att vi kunde åka ner till Bulltofta och springa på femman så då blev det plötsligt 5 km. Det var tungt (varmt och fuktigt ute såhär på kvällen, lite mysko), jag höll på att dö i två uppförsbackar men jag lyckades hålla i löpningen hela vägen och sen fortsätta sista biten ut till bilen så det blev 5,5 km totalt. Hurra! Det är distansrekord efter hälsenetrasslet under vinter och vår så det gör mig riktigt glad att jag har kommit dit.

Väl hemma körde jag en kvarts yoga som nedvarvning, drack duktigt och åt en skål jordgubbar. Och nu är det ingen brådska med läggdags men det börjar ändå kännas som om jag behöver en dusch och lite vila. 

Jag gissar att benen kommer vara rätt slitna i morgon - de kändes stolpiga första 2 km men sen gick det över - men jag tänker springa en kortis ändå. Varje dag i 7 dagar, på försök. Utan krav på tempo eller innehåll, bara att det ska göras och vara minst 2 km. Så ska vi se hur det känns.

Semester. En veckas logout, typ!

Vanligtvis planerar jag så att jag har en veckas semester hemma, sen semesterresan mitt i semestern och så en vecka hemma igen. Men i år blev det inte så utan semesterresan låg redan första semesterveckan. I fredags checkade jag ut från kontoret, i lördags la jag lite tid på att avsluta PT-jobb (skicka ut träningsprogram till kunder, autosvar på mailen, semestersvar på telefonen och sånt) och så packade vi. Söndag 05.45 satte vi oss på bussen.

Resan gick till Binz på Rügen i Tyskland. Förra året tog vi bilen, i år valde vi bort den och åkte buss och tåg till Trelleborg, promenerade ombord på färjan och tog taxi från Sassnitz till Binz. Det funkade riktigt bra! Förutom såklart det vanliga - att det är i det närmaste livsnödvändigt att kunna tyska för att ens kunna beställa en taxi och sånt... Joakim har det således lite svårt men försöker lära sig i alla fall ;-)

Vi checkade in på samma hotell som förra året och lämnade väskorna i deras förvaringsutrymme eftersom rummet inte var klart, och så gick vi ner på stan och åt lunch på ett av våra favoritställen. Det regnade nåt lite men klarnade upp sen igen så efter att ha fått vårt rum gick vi ner och doppade fötterna i Östersjön en sväng.

Veckan har varit bra fast med något blandat väder - som svensk sommar. Ömsom sol, ömsom regn, och en del minnesvärda upplevelser. Som en utomhuskonsert med två killar från Berlin (jag gissar att de är typ matte- och geografilärare 9 månader per år och spelar musik på sommaren) som var otroligt roliga för den som begrep tyska men för Joakim mest tog död på hans favoritlåtar. Ärligt talat var de bäst när de sjöng sina egna låtar ;-) Fast det var ändå härligt att sitta där utomhus med en drink på en måndagkväll och sjunga med!

En annan minnesvärd upplevelse var dagen då det regnade (onsdag, kanske?) då vi först käkade fantastiskt goda burgare på Peter Pane och sen bytte om till träningskläder. Egentligen skulle vi delta på ett utomhusträningspass men ingen dök upp (säkert inställt pga väderleken) så vi sprang 5 km i regnet längs strandpromenaden och stranden till övriga flanörers stora överraskning och sen badade vi i underkläderna, gick upp och bytte om till badrock och sedan ner i hotellets bastuområde för örtbastu, torrbastu, ångbastu m.m. Vi har också hunnit med en utflykt till Oceanium i Stralsund och några timmar på stranden.

Hotellpaketet innehöll frukost- och middagsbuffé vilket var både gott och praktiskt, lunch och fika vid behov har vi intagit lite här och var. Tyskarna producerar fortfarande vansinnigt goda tårtor och glassar! Hem kom vi i går med ett gäng Störtebeker-öl från Stralsund i packningen och en härlig utvilad känsla i kroppen.

Nu tar 2½ veckas ledighet på hemmaplan vid och det är dags att kika lite mer på min sommarlista - fast utan stress och press. Det vi hinner med, det hinner vi, mycket beror ju också på vädret. Men jag har redan hunnit med att inleda semestern på ett bra sätt, att dricka bubbel, att skippa väckarklockan och att läsa böcker på stranden så jag har börjat bra! Nästa projekt jag inleder är det här med löpning. Ett litet runstreak - varje dag i en vecka ska jag springa en kortis så ser vi hur det känns.

fredag 1 juli 2016

Woop woop! I did it!

De senaste två veckorna har varit en riktig slutspurt. Avsluta och få ordning på allting. Säkerställa att PT-kunder antingen är instruerade i att träna själv eller överlämnade till kollega under juni. Få undan praktiska småsaker (fransförlängning, frisörbesök, optikerbesök) för att slippa greja med det under semestern.

Den här veckan har jag jobbat med listor. Varje dag. Skriva att-göra-lista, beta av under dagen, skriva ny lista innan jag går hem för att inte glömma. Med fyra långa arbetsdagar har bloggen varit längst ner på priolistan och egen återhämtning högst upp. På köpet utlöste midsommarens tredagarshelg en förkylning som säkert annars skulle kommit första semesterveckan, den är nästan bortmotad men inte helt! Jag kan säga att det är ingen fördel att ha en röst som Bonnie Tyler när en jobbar fem PT-pass på raken.... det är inte jättemycket resurser kvar till sista kunden ;-)

Veckan har för övrigt sett ut ungefär så här:

Måndag jobbade jag på kontoret första delen av dagen, hade en PT-kund, cyklade hem, lämnade cykel på service, åt middag, hämtade cykel igen (snabbfixat, tack för det!), instruerade NMT, matade A's katter, kom hem, packade väska, gick och la mig.

Tisdag började jag jobba på gymmet redan 06.30 och betade av tre kunder innan jag susade in på kontoret vid tio. Jobbade på som vanligt, kom hem, åt och packade om och cyklade ner till Bulltofta. Det var nämligen dags för det allra, allra sista passet med B.A.B.Y. Runners Team Malmö. Varken Nellie eller jag känner att vi har resurser att driva teamet vidare och vi har mycket annat vi också vill hinna med, därför beslutet att lägga ner. Det blev ett härligt pass med yogauppvärmning, löpskolning, mitt specialpass "100 burpees", en liten "plankbuffé" och yogastretch på slutet. Vi satte oss sen i gräset och hade picknick och pratade om allt och inget innan vi sa tack och hej och Nellie och jag blev avtackade med lite presenter!

Onsdag var en sån dag som jag visste att jag måste ha fokus på att överleva. Den inleddes med en PT-kund och sen vidare till kontoret. Där jag rätt snabbt pratade med Joakim som hade fått tråkiga familjenyheter och fick lite mera att tampas med uppe i hjärnan. Det var inte mycket att be för utan det skulle också bara överlevas och vid halv tre fortsatte jag mot gymmet. Med två korta raster för att hälla i mig en drick-kvarg och en burk keso hade jag sen fem PT-kunder att beta av och vid halv nio var jag äntligen hemma. Orkade inte med mer än te och en macka innan jag la mig.

Torsdag var lite i samma anda men kändes samtidigt som någon sorts delmål. Jag visste att om jag tog mig igenom den på ett bra sätt så var det bara nerförsbacke och fredag kvar. Samma upplägg som onsdag - en morgonkund, snabbt till kontoret, telefonmöte, jobba klart månadsbokslutet, möte, annat möte, till gymmet, tre kunder, hem. Krama Joakim, äta mat, chilla med katterna på yogamattan, äta jordgubbar, gonatt.

I dag då? Enkel match. Sova länge, ända till kvart över sex (jo det är länge på en sån här vecka!), ta bilen, handla frukost på vägen, ta sig till kontoret. Pricka av några småsaker, äta frukost, återgå till att-göra-listan. Under veckan har jag haft ett överlämningsdokument öppet hela tiden när jag jobbat och noterat öppna ärenden i det för att kunna lämna över enkelt och som min sista uppgift hade jag att färdigställa och skicka ut det så att jag hann hantera eventuella frågor. Vid lunchdags var allt klart och jag checkade ut och åkte hem och åt lunch med Joakim. Ledigt. Tillsammans. Semester. Jag behövde landa lite i soffan med katterna, sen åkte vi ut och handlade nödvändigheter och nu ska jag bara chilla.

I morgon har jag två timmars admin att beta av. Tidrapportering, skriva rent träningsprogram och skicka ut, öppna post och betala räkningar och annat sånt som har hamnat lite i bakvattnet dessa veckor. Sen är det dags att börja packa!

Woop woop, I did it. Jag klarade det hela vägen in. Framför mig väntar 3½ vecka utan tider att passa, utan väckarklockor, förhoppningsvis med lite möjligheter till sol och bad och framför allt återhämtning på alla sätt och vis. Det blir fantastiskt! Bloggar gör jag när jag orkar och hinner helt enkelt :-) Glad sommar!