söndag 13 september 2020

Yeah. Stolt!

 Jag har roddat den här veckan på ett riktigt bra sätt. Styrt upp kontorsjobb, hemmakontorsjobb, träning och instruktörsarbete på ett mycket snyggt sätt. Det enda som INTE har hänt är att jag har kommit iväg och simmat men annars har jag följt träningsschemat riktigt bra, vi har fått mat varje dag, det har blivit en hel del vego, jag har hunnit med allt jag skulle. Yeah! DEN känslan!


Den här lilla utmaningen att få till vardagen som jag skrev om förra veckan har ändå - paradoxalt nog - varit enklare tack vare pandemirestriktioner. Vi ska fortfarande max vara 50% på plats på kontoret dvs man kan räkna med att jobba hemifrån 2-3 dagar i veckan. Eftersom hemmajobb innebär att jag inte behöver ha på mig kontorskläder (det går t ex fint att jobba i träningskläder mellan pass..), inte behöver ta mig nånstans och har mycket lugnare arbetsmiljö går det mycket lättare att få till vardagen. Jag hinner baka och springa på morgonen, jag kan ta ett lunchpass om det funkar den dagen, och när jag har jobbat klart ska jag inte ens transportera mig hem. Busenkelt ju :-) Och en bonus är att jag blir mindre trött i huvudet de dagar jag jobbar hemma. Så mer effektivitet + bättre balans = gladare jag helt enkelt. 

Målsättningen den här veckan var verkligen att ta mig i mål med träningsprogrammet ur "10 månader mot 10 mil". Jag är jättebra på att förhandla bort pass och ha mig men nu ville jag verkligen få till det. Inte nödvändigtvis på rätt dag men i alla fall så att jag fick in nyckelpassen. 

Jag har fått in styrkepassen, löpövningarna och långpasset, jag har gjort mina morgonrutiner enligt plan och jag har fått till i alla fall de löpminuter jag skulle även om det inte alltid blir exakt efter boken. På tisdagar har jag nämligen löpövningar, kortpass (20-40 minuter) OCH ett temapass på en timme. Plus då Runacademy-löpning på kvällen. Så på tisdagar är jag rätt så happy om jag får till ett morgon- eller lunchpass och löpövningarna och sen blir det ju en timmes löpning på kvällen även om det inte blir exakt som i schemat. Good enough! 

I fredags morse var jag pepp på att dra på lite så i stället för att bara köra 20 minuters runstreak-morgonjogg drog jag igång ett musik-intervallpass ur Runacademys träningspass. Jag stack ut 05.40 och var klar med dagens pass 06.30. DET kändes rätt så coolt och det var himla kul att springa till musik och få lite pepp. Fast det inte riktigt stod i schemat var det högst njutbart. Sån där glad-träning är också typiskt bra ibland :-)

Nästa vecka är på pappret i alla fall betydligt mera soft än den som precis passerat men vi får väl se. I träningsväg är det lite mera tryck så det passar onekligen bra att det inte pågår så många andra aktiviteter! 

Inga kommentarer: