fredag 17 juli 2020

Träningsprogrammet, livet och stöket!

Vi är nu 7 veckor inne i träningsprogrammet "10 månader mot 10 mil" och det är dags för en första avstämning där coacherna har skickat ut ett litet frågeformulär att svara på. Lite lämplig tid för reflektion, således! 

Det som jag verkligen gillar med det här programmet är att det är så ostressat. Tidigare program jag har följt (som har varit inriktade på en viss maratontid) har ju haft tydliga riktlinjer om fart på intervaller m.m. men här pysslar vi just nu mest med lågpulsträning. Som är ungefär den disciplinen jag är allra bäst på - tuffa på i lugnt tempo en längre tid. Mycket av det jag kallar "myslöpning", noll krav på fart, bara "antal minuter" i schemat och så hinner jag så långt jag hinner. Jag måste ju stanna och prata med kossorna också, typiskt viktig grej :-)


I ren springtid springer jag dock en hel del mer än programmet säger, dels för att jag håller igång min runstreak på vilodagarna och dels för att vissa pass blir längre för att det känns bra. Så det har jag återkopplat och jag kanske får steppa upp träningen ett snäpp nästa period, det får vi se. 

Jag har fortfarande svårt att "få det gjort" när det gäller styrkepass och sånt, det är ganska vanligt för mig men det är också väldigt viktigt att jag underhåller styrkan för att jag ska hålla långsiktigt. Det känns fortfarande inte ett dugg aktuellt att träna inomhus på gym. Och helt ärligt - det är så himla mycket enklare att göra det där lilla, 15-30 minuter hemma, lite oftare. Eller det borde det i alla fall vara, logiskt sett! I praktiken är det inte alltid så. I praktiken är jag rätt bra på att skjuta på det eller hitta på ursäkter så det är nog det allra viktigaste för mig att jobba på de närmaste månaderna. För det behövs och det vet jag. 

Det allmänna stöket då? Fortfarande jobbar jag hemifrån några dagar i veckan och det är lite pyssligt att få ihop det med Joakims skiftande schema. Denna veckan har han jobbat kvällspass och då tycker han egentligen det är skönare att jag INTE är hemma så han kan skrota runt och göra lite vad han vill på dagarna utan att känna att han stör mig. Med tanke på att han förmodligen kommer fortsätta jobba så och jag inte tänker bege mig till kontoret varje dag längre så är ett av semesterprojekten att fixa i ordning en avskild arbetsplats till mig. Behövs en wifi-repeater av något slag och lite ommöblering för att skapa utrymme för ett skrivbord och en pall. Men det hinner vi nog med. 

För övrigt har vi mest en massa förslag på vad vi ska göra på semestern men inga beslut än. Vi avvaktar lite och kikar på den allmänna utvecklingen. Blir det smittrisk och kaos siktar vi in oss på vandring i Skåne, tält och torrmat - fortsätter läget lugna ner sig kanske vi hittar på nåt vildare. Vi får se! 

Vi har två arbetsveckor kvar att beta av innan det är dags för ledighet så vi hinner nog få fram en rimlig plan för vad vi ska roa oss med. En sak är säker - det blir ingen renovering i alla fall till skillnad från tidigare somrar och det känns rätt bra! 

Inga kommentarer: