söndag 23 augusti 2020

Fjällsommar. Med guldkant!

Vi har spenderat en vecka i Idre Fjäll och det kan vara något av det mest magiska jag har varit med om. Vi hade osannolik tur med vädret och en massa annat så det blev mycket bättre än vi hade räknat med helt enkelt. Guldkant, alltså... 

På ditresan valde vi den enkla vägen - färja via Köpenhamn - Oslo. Det projektet komplicerades något lite av att Norge ändrar sina reseregler titt som tätt men med lite läsning av regler och ett samtal till norska "Koronalinjen" så löste vi frågan och fick klartecken. Resan var väl förberedd med fyra frysta grytor i kylväskan och så handlade vi smörrebröd och wienerbröd på vägen till färjeläget så vi kunde äta lunch ombord eftersom det var incheckning redan vid 12. 

Något sen incheckning och strul med hytten men sen började resan. Med lunch och kaffe i hytten och sedan häng på soldäck i flera timmar. Det var knappt nån vind så vi satt uppe på däck och deltog i musikquiz före middagen. Som även den var en positiv överraskning - menyn såg halvtrist ut vid en första anblick men det var vällagat och smakrikt hela vägen och ett nöje! En natts sömn och en frukostbuffé senare var det dags för insläpp i Norge och 4½ timmes körning till Idre. Lunch, handla, incheck, packa upp i vår relativt enkla hyrstuga som innehöll ungefär vad vi behövde. Fast vi skulle bli glada för vår färdiga mat senare under veckan för köksutrustningen var inte särskilt imponerande :-D

Sen har vi liksom bara skrotat runt i fjällen. Haft renar och ekorrar precis utanför fönstret, haft dörren öppen halva kvällen för att släppa in den extra goda luften. Sprungit, bestigit tre toppar, grillat korv och badat i Storån, plockat blåbär, Joakim har fiskat, tittat på vattenfall och väldigt mycket "baravaratid". Det är så totalt osannolikt att man kan få ha sommartemperaturer och knappt nån vind alls under en hel vecka. Sitta och sola på toppen av Städjan liksom - hur lyxigt? 


Och JA - vi vill ha mer. Mer ute, mer natur, mer oförstörd tid där vi har fokus på vad vi upplever. Vi får lösa det på nåt vis. Kanske vi också ska gå i fällan med tält, sovsäck och vandringsryggsäck. För det här, det var så härligt så vi behöver mer av det! 

Inga kommentarer: