tisdag 27 september 2016

De där små braiga sakerna...

En sak som jag har blivit otroligt mycket bättre på efter att ha varit utbränd är att lägga mer fokus på de små braiga sakerna som dyker upp i vardagen. Vardagslycka, liksom. Innan hängde jag nog mer kvar i det negativa och missade alla ljuspunkter - det är ju synd!

I går, till exempel. Jag hade det stora nöjet att jobba utomhus med två PT-kunder och sedan ett NMT-pass. Det innebar visserligen en lång eftermiddag och kväll på Bulltofta men det var en oerhörd förmån att få hänga därute i en vacker septemberskymning. Gräs, kvällssol, flåsiga deltagare och träning - vad kan gå fel? Jo, en grej gick fel - min första kund skulle komma kl. 16 men fastnade i bilkö och blev sen. Men i stället för att bli irriterad gick jag och handlade ett mellanmål i cafét och satte mig ute i solen och fikade och vilade. Sen blev det ett intensivpass på fotbollsplan och två vändor ut till Kossabacken (och en massa steg på stegräknaren, bonus!).

När jag kom hem var jag trött, nöjd, hungrig - åt mat, plockade i ordning och fixade frukostsmoothie, sov som en gris. Perfekt.

Dagen i dag började jag med en favoritkund i gymmet och fortsatte sen till kontoret. Jobbade och fixade med två gamla tråkiga surdegar (yay me!), påminde chefen om en viktig rapportering som hon behövde göra klart innan lite konferenser tar över all tid före deadline, bad om hjälp och fick det från oväntat håll. Sedan cyklade jag hem, yogade en kvart, drog igång en tvätt, förberedde middag, åt mellanmål, pluggade in dagens Runacademypass och sen var det dags att dra iväg.

Dagens pass med Runacademy var backar i Bokskogen och vi hade väl dryga 60 löpare med oss, starkt gäng! Vi delade in oss i fyra grupper och körde uppvärmning, löpskolning, backteknik och intervaller både uppför och utför. Mycket roligt och fartfyllt pass! Hem till spaghetti och kycklingfärssås, packa väskor, dricka te och lägga upp benen i soffan en kort stund.

Två dagar fulla med små bra saker. Solsken. En oväntad fikarast i solen. Glada människor som tränar och har roligt. Korta stunder av egen återhämtningstid som jag gör det bästa av. Hjälp från oväntat håll och lite allmänt flyt. Det går bra nu alltså :-)

Inga kommentarer: