söndag 25 september 2016

#levelup: Grejat i gymmet

Återbesök i gymmet. Konstaterade att det är en månad sen jag var där sist och tränade för min egen skull. Inte så konstigt, jag vet hur veckorna har sett ut, att jag bara precis lyckats få ihop det, men lite tragiskt är det ändå. Det tog emot lite att åka dit i dag men jag hade draghjälp av Joakim vilket alltid underlättar.

Jag hade ingen komplicerad plan annat än att köra prehab och kolla läget lite. Medveten om att axlarna och bröstryggen behöver omsorg, att ländryggen blir lite less och behöver röra på sig, och att höfterna lätt blir lite inaktiva när jag gör för lite.

Någon hade haft party i gymmet i går så uppvärmningen blev 10 minuters undanplock - viktskivor på rätt ställe, hantlar på plats, hänga upp mattor etc - och lite rörlighet med kvastskaftet. Jag intog kabelhissen och började jobba rotatorcuff, enarms pulldowns och skulderblad medan jag funderade på resten av passet.

Latsdrag med parallellhandtag och fokus på bålstabiliteten samt rörelse i skulderbladen. Rodd i kabelmaskin. Knä- och höftstabilisering på stepbräda. Tåhävningar. Diagonallyft på bollen, lårcurl med boll, indrag av boll. Lite "dyngbaggen" hann jag också med innan vi tyckte att det räckte för dagen.

Sedan blev det lyxlunch på Vigårda och en stor latte på väg hem. Kanelbullebak och en löpkund på Bulltofta var mina sista programpunkter för dagen innan förberedelse av nästa vecka och några timmars välförtjänt soffläge!

Inga kommentarer: