torsdag 18 januari 2018

Vardagspusslet - 30 minuter om dagen

Det är inte helt lätt att få flyt på vardagen efter julledigheten, jag har svårt att hitta in i rytmen men jag kämpar på. Och så är det de där 30 minuterna om dagen också som ska petas in och liksom blir en extra utmaning de dagar det är kärvt!

Måndag gjorde jag det "lätt" för mig och betade av 30 minuters morgonjogg. Det var svinkallt och blåsigt och allmänt obehagligt, det tog över 2 km att bara bli lite varm och - nä, det var verkligen inget nöje. Men det var avklarat!

Tisdag valde jag ett morgonpass på gymmet i stället och slapp åtminstone frysa. Rygg och mage fick sig en ordentlig omgång kärlek och det var välbehövligt och skönt. Morgonträning gav utrymme för att köra PT-pass efter jobbet och sen ha en "ledig" kväll (som jag mest tillbringade med att fixa inför städ på onsdagen men det är ju verkligen lyxproblem!).

Onsdag var det planen att åka till gymmet men jag ORKADE inte. Det kändes så himla motigt. Så jag satt kvar framför Nyhetsmorgon med en mugg te och såsade i stället även om jag visste att det skulle bli körigt sen. Cyklade till jobbet och inledde arbetsdagen med cirkelfys för några kollegor innan jag attackerade skrivbordet. Kom hem, hade tänkt panikyoga i en halvtimme men var mest hungrig.... fortfarande kärvt med de där 30 minuterna. Cyklade ner till Bulltofta för att hålla NMT-pass och möttes av EN ynka deltagare. Jahapp, av med ett lager kläder och så hängde jag själv med i mitt planerade par-fys-pass. Roligt men faktiskt rätt jobbigt! En timmes träning avklarad bara så där och jag kunde nöjd cykla hem och äta middag.

I dag var egentligen den tuffaste dagen. Morgonkund 07.30, sedan snabbdusch och kontorsjobb. Möte utanför huset på eftermiddagen (jag cyklade tur och retur), jobbade klart, bytte om, cyklade hem. Hade 12 minuter hemma, flyttade tvätt från tvättmaskin till torktumlare, bytte lite kläder, joggade ner till Bulltofta. En timmes PT-pass med kund, sedan joggade jag en omväg hem så jag fick in 35 minuters löpning denna dag plus all vardagsmotion. Godkänt.

I morgon blir det definitivt gymmet på morgonen för jag VILL känna att jag är "klar" när jag kommer hem från jobbet på eftermiddagen. Och sedan är det helg och då är det mycket enklare logistik!

Inga kommentarer: