söndag 13 mars 2016

Mitt Blogger Boot Camp 2016. Lycka och leenden hela vägen!

Blogger Boot Camp 2016 var mitt bästa hittills. Jag var helt enkelt så toknöjd med hela dagen så det knappt går att beskriva! Tack bästa Sofia och Mela för att ni fixar - det är de här härliga tjejerna som ser till att vi får en fabulous eventdag, år efter år!
Fotocredd träningsevent.se och uppochhoppa.se
Vi inledde som vanligt med en morgontidig bussresa tvärs över stan och anlände till KTH-Hallen typ kvart över åtta. Blev incheckade, fick biljetter, hittade våra skåp med fina namnlappar på och konstaterade att det återigen redan var FULLT i skåpen. En enormous goodiebag plus en mindre och så en yogamatta. Men det var ju bara att försöka knö in sina grejer, byta om och sticka ut i hallen!

Det första jag gjorde var att haffa David på Löparakuten. Jag ville nämligen ha en second opinion om min hälsena. Han konstaterade att senan och senskidan var svullna men också att jag trampat ner fotvalvet på högerfoten vilket ju inte förbättrar situationen alls. Sen vet jag inte vilket som är orsak och verkan men han justerade foten i alla fall och instruerade om fotjympa. Ja just det, den har jag ju missat ett tag så jag får återgå till den. Så medan jag väntar på ultraljud så kan jag i alla fall se till att hålla mina fötter i trim!

Sen var det dags för första passet. Ett mycket, mycket annorlunda yogapass. Lite filosofiskt till en start, sedan mjuka och allt snabbare flöden med växelvis öppna och slutna ögon. Ingen instruktör som demonstrerade så mycket utan Shay Peretz instruerade mer med rösten och fysiskt. En mjuk och inspirerande start på dagen!
Här ser ni t ex hur han drar i mitt huvud för att hitta längd. Foto traningsevent.se och uppochhoppa.se
Efter yogan var det dags för Ergonomatrix med Jonas Parandian även känd som @naprapatjonas. En rörelseklass baserad på grundläggande rörlighet. Som t ex huksittande som viloposition, stretch av axlar och bröstrygg, stretch av stortåsenan och intressanta vägar för att förflytta sig mellan huksittande och liggande. Det var svårt men roligt!

Man  var inte nödvändigtvis jättegraciös där man höll på! Foto träningsevent.se och uppochhoppa.se
Tredje klassen för dagen var "gymnastic playground" där SAFE Education ledde oss genom uppvärmning, en massa teknikövningar och sedan L-sit och handstående som avslut. Jag tog mig i kragen och bad om hjälp för att komma upp i handstående från en plint - dvs med fötterna på plinten och upp. Jag var vettskrämd men bestämd och jag fixade det!
Sen var det lunchdags och vi hade båda två beställt kycklingburgare från Lovetruck som avnjöts i solen tillsammans med Emilia och en BCAA-dryck från Clean. WIN på den kombon! Särskilt eftersom Lovetruck också hade gott kaffe :-)

Med mat i magen var det dags för nästa utmaning: All about the Handstand med Sara Wiss. Härlig coach, älskade hennes stil! Nu var det fokus på handstående. Uppvärmning, teknikövningar, fokus core och sånt. Sen övade vi på att sparka upp till handstående och hur man räddar sig själv om man håller på att slå över. Och ja, sen var det ju dags. Jag var glad att jag redan på passet före lunch hade tagit mig förbi skräcken för att vara upp och ner för nu gick det lättare. Lite feg först men sen fick jag kläm på att sparka upp ordentligt, stabilisera axlar och bål, trycka mig UPP från golvet och lita på att den som håller mig gör sitt jobb. Vi fick också lära oss att man i stället för att hålla i benen kan sätta en knytnäve mellan den handståendes vader, så får man knipa om knytnäven och därmed hitta stabilitet. Jätteroligt!
Bålstyrka inför handstående. En massa engagerade människor i en sal full med rörelseglädje!  Foto: traningsevent.se och uppochhoppa.se



Således nöjda efter att ha varit uppochner ett antal gånger under en timme var det dags för Yinyasa-yoga med Ulrica Norberg. Ett härligt flödande pass som gjorde mig nöjd och mjuk och stretchad ända in i själen.

Sist ut var passet "Spring dig skadefri" med Linda Lövqvist. Ett pass som utmanade mina tidigare kunskaper om löpteknik men som också kändes logiskt med allt arbete med "spiral-stabilisering" av bålen, biomekanik och olika löpskolningsövningar. 180 steg per minut, avspända axlar, mindre fokus på att dra bak armen för att hålla bålen stabil. Vi sprang några backintervaller som avslut där vi fick feedback på tekniken också och sen joggade vi tillbaka. Jag var trött, kände att andningen var lite sådär i kylan men att hälsenorna var helt ok!

Glad och rosig och rufsig var det fullt ös in och ställa skorna för att komma ner och vara med på prisutdelningen. I "vinstregnet" lyckades jag haffa ett underbart knallorange linne från Under Armour och sen vann jag priset för "Dagens pepp" också. En stor kasse från Holistic med alla möjliga roliga pulver och deras drycker på rödbeta, blåbär och lingon.

Trött i kroppen och nöjd med dagen gick jag in och duschade och sen plockade vi ihop alla våra grejer och åkte hem och hämtade upp mat på vägen. Kvällen avslutades med mello i soffan.

Vilken fantastisk dag. Jag är fortfarande så himla nöjd. Jag yogade två helt olika pass på samma dag (har aldrig hänt förut) och gillade det, jag har hållit på med gymnastikövningar och lyckats hitta en trygghet uppochner och stå på händer, jag har sprungit utan att få ont och jag har utmanat mig själv med nya rörelsemönster. Kroppen är lite trött, träningsvärken sitter här och var men jag mår himla bra och känner mig balanserad och inspirerad. Mot nya mål!

Goodiebagen förtjänar ett eget blogginlägg, återkommer i ärendet!

Inga kommentarer: