fredag 6 maj 2016

Benpass och klantbränna

Fredag. Ledig fredag. Och ändå sitter vi och äter frukost strax efter sju ;-) Jaja, vi hade väl sovit tillräckligt då! Efter nio gav vi oss av mot gymmet, Joakim sa redan vid frukosten att "haha, i dag ska du köra benpass!" med skadeglad underton och det hade han ju rätt i!

Benpass alltså. Med tillåtelse att köra tunga knäböj och tunga marklyft. Kan det bli bättre? Knappast :-D Vilket kollega Z också konstaterade när han passerade mig i racket och sa "Exakt HUR glad är du för att du kan köra tunga marklyft nu egentligen?" Haha. Väldigt glad i alla fall!

Så här blev det i dag:
Uppvärmning med lätta frontböj och lätta knäböj
Knäböj, 5 x 5
Marklyft, 12-10-8-6 och sen tänkte jag avsluta med 6 men då var jag tvärslut och klarade bara 3. Med 75 kg så det är inte så illa men det brukar ta sig hyfsat snabbt bara jag vänjer mig vid tunga lyft. Eventuellt snart dags att boka ett uppdateringspass med PT-Martin!
Splitböj med bakre foten på bosu  och kettlebells (aka buttbusters), 3 x 8
Benspark supersettat med upphopp (hatälsk, älskhat...), 3 x 10
Indrag av boll för baksidan, 3 set om 5 per ben + 10 med båda
Benlyft på boll, 3 x 10
Sen körde jag lite rörlighet för baksidor och höftböjare som kändes stela. Good enough. Dusch, iväg.

Det var ju fint väder ute så vi rullade ner till Västra Hamnen, åt lunch på uteservering, promenerade runt en sväng och kollade på hindren till Toughest, tog en kaffe i solen. Hade jag solkräm? Njet. Blev jag knallröd i nacken och på bröstet? Japp. Klant. Särskilt eftersom det händer ungefär vartenda år när det plötsligt blir soligt och fint ute och jag bara.... eh, hoppsan, solskydd var det ja....

Nåja, ingen dog men jag får väl försöka komma ihåg det där med solskyddsfaktor kommande dagar. Sen har vi lagat fish'n'chips med egen remouladsås och mushy peas. Ätit glass i soffan, slökollat på tv, slappat och njutit. Av att helgen faktiskt fortsätter några dagar till och att vi inte har bråttom. Det är skönt!

Inga kommentarer: