torsdag 5 maj 2016

Dubbelpasstorsdag och distansrekord!

Nä, inte distansrekord på riktigt, men distansrekord för "efter-hälsene-trassel" åtminstone!

Vi började dagen med en löprunda. Efter lugn frukost och lite "vad ska vi göra i dag" och sånt så klädde vi oss för solskenslöpning - tights och t-shirt räckte i dag med tvåsiffriga plusgrader! Inledde med lite gång och sen joggade vi på, ner mot Bulltofta. Jag hade siktet inställt på att klara minst 4 km i dag på nåt sätt. Joakim annonserade att han tänkte följa med mig hela vägen.... vilket var både bra och dåligt. Bra för att det är trevlig med sällskap och draghjälp, dåligt för att det innebär att jag inte kan pausa när jag vill eftersom han pushar mig lite ;-) Mest bra alltså.

Det gick ganska bra, vi tuffade på och Joakim jagade mig till att inte klampa så mycket, att länga lite på steget, att ta mig framåt. Jag tyckte jag hade fullt upp med att bara springa och andas liksom! Men jag berättade att målet var att inte stanna förrän vi kom ner till bron igen och då visste jag att vi hade gjort ca 2 km och hade ca 2 km dit. Det gick uppför och jag hade det tungt. Bad om underhållning och fick veta att det bara är att sätta en fot framför den andra. Och att jag skulle komma ihåg hur mycket jag hade längtat efter att springa och varit avundsjuk på alla som sprungit under våren när jag inte kunde springa själv. "Solen skiner, du springer i t-shirt, det är helt fantastiskt, gnäll inte!" Det funkade. Jag är lyckligt lottad som har en sambo som känner mig så väl att han kan peppa mig på precis rätt sätt för det var just det här jag behövde påminnas om.

Snart var vi uppe på toppen och hade en lång utförslöpa framför oss, förbi korna som precis blev utsläppta på bete i går men redan såg hemmastadda ut där de låg och solade i hagen. Och sen var det bara femhundra meter kvar till bron och de gick i ett nafs så vips hade jag faktiskt sprungit ca 4 km. Då annonserade Joakim att han skulle ta en sväng till för att få ihop lite fler kilometer, jag tog en gåpaus på hemvägen och joggade sen lugnt hemåt med ytterligare en kort paus. Totalt blev det dryga 6 km och jag tippar att jag sprang de fem av dem. Bra!

Jag landade på yogamattan och körde after-run yoga i 20 minuter. Sen blev det dusch, lunch på köpcentrum och en runda på affären för att ladda kylen med nödvändigheter. Och så hem och slappa lite.

På eftermiddagen blev det ett gympass också minsann. Ingen match att köra dubbla pass när man är ledig liksom! För min del blev det rygg och mage i dag. En härlig mix. Prehab axlar (i vanlig ordning), latsdrag, kronlyft med omvänt grepp, hantelrodd, Y-lyft, diagonallyft, fällknivar, Mo Farahs magövning, liggande benspark på boll (bål- och stabilitetsövning) och russian twist.

Sen tog vi oss hem, fixade klart middagen och fyllde på med bra mat! Grönsaksris, kyckling masala, en klick yoghurt. Gott. En mycket skön dag helt enkelt. Två bra träningspass, en massa steg in på stegräkningskontot och många härliga timmar tillsammans. Och mera långhelg kvar. Bäst!

Inga kommentarer: