onsdag 8 mars 2017

Det satt långt inne i dag...

Internationella kvinnodagen. Gunåde den som säger grattis.... Jag besparar er resten av den ranten ;-)

Jag valde att fira på mitt eget sätt - med ett benpass efter en lång arbetsdag. Det där benpasset satt verkligen långt inne och var kämpigt och obehagligt på det där sättet som bara benpass kan vara. Jag hade tajmat helt perfekt i dag och klev in i gymmet 15.15 då det i princip var tomt och jag skyndade mig således att haffa böjracket. Vilket irriterade nån snubbe helt enormt när han kom fem minuter senare. Fast han kunde ju ha frågat när jag tänkte vara klar i stället för att cirkla runt racket med jämna mellanrum medan jag tränade. Så det var min lilla kvinnokamp i dag - MITT rack, MIN skivstång.

Knäböj, tunga sådana. Jag körde tre uppvärmningsset på lägre vikter och sen lastade jag på. Det blev femmor de första tre seten, sen bara fyror sista två. Fast tungt och bra. Det tar sig. Marklyft sen och jag vet att de alltid blir extra jobbiga efter knäböj, måste komma ihåg att byta ordning på övningarna ibland! Borde varit femmor, blev fyror. Men tungt. Lite irriterad över det här med att magnesium är förbjudet numera, det ställer verkligen till det med greppet och jag vill INTE börja med dragremmar och skit.

Jag fortsatte plåga mig själv med utfallsgång med fokus på aktivering av rumpan och viktskiva på raka armar över huvudet. Mycket effektivt. Fyra set "finska pinnar" på det. "Krabban" med det tjocka gummibandet tills gluteus medius bad om nåd och så avslutade jag med tåhävningar. Sen bara satt jag på en stepbräda i 2-3 minuter innan jag orkade resa mig och gå in och byta om. Helt slut. Jag tänkte annars att det skulle vara lättare med benpass på eftermiddagen men det vete tusan.... 

Nåja, som tur var så hade jag ju min fabulösa kommunala elcykel att cykla hem på vilket onekligen var något mer komfortabelt än en vanlig cykel. Kom hem, värmde chili con carne och slängde in mig maten. Eventuellt var jag trött för att jag var hungrig? Tyckte annars jag laddade bra innan träningspasset men behövde uppenbarligen "soppa" som Gyula säger.

Egentligen var min plan att cykla bort till Ica och handla men sen började det ösregna så jag kände att jag faktiskt inte alls var sugen på det utan det tar jag i morgon i stället. Det var ändå inte superakut.

I morgon blir det simning vilket jag hoppas känns skönt i mina enormt trötta ben, just nu är jag inte supertaggad men det hjälper nog att sova lite sen!

Inga kommentarer: