onsdag 1 mars 2017

Inte den mest vilsamma vilodagen kanske

Det mest vilsamma med den här vilodagen var 1) jag kunde sova lite längre i morse och 2) jag fick en avbokning på dagens sista PT-pass så jag kom hem tidigare. Annars har det varit rätt så fullt ös!

"Sovmorgon" till kvart över sex i morse, dusch hemma, rena cykelkläder på och kontorskläder i väskan. Frukost, lite kattmys, te (åh älskade frukost-te!), plocka ihop mig och komma iväg. Cykeltur i smågrisigt småregn sådär som det tydligen måste vara ibland, landa på jobbet. Byta om och ta ett samtal från snickaren som ska lägga golv mitt i alltihop, jag var sådär förberedd på det men lyckades mota bort fnissanfallet och diskutera det som behövde diskuteras.

Parkera framför skrivbordet, få undan allt som fastnade i seg IT i går. Yay. Det är inte jätteofta som jag är klar med hela månadsbokslutet första dagen i ny månad men den här gången gick det vägen minsann! Hurra för mig! Det behövdes också eftersom resten av veckan och nästa vecka är ganska så fulla med deadlines och andra måsten.

Stack iväg från kontoret en sväng på lunchen och åt finlunch med en gammal kollega och pratade om allt mellan himmel och jord. Guldkant på en vanlig sketen onsdag, en solklar vinnare.

Eftermiddag på kontoret, inte ett enda möte i dag och tack och lov för det, sedan ombyte och cykel till Bulltofta för att köra utomhus-PT. Solen sken till och med på oss där vi asade runt i kossabacken, ännu en vardagsvinst! Eftersom jag bara hade ett pass stack jag direkt till affären och handlade. När en redan har en full träningsväska på pakethållaren är knepet att en kan handla bara exakt så mycket som ryms i en plastkasse för den ryms i cykelkorgen - plus ett paket toarullar som verkligen behövdes och kan spännas fast ovanpå träningsväskan med ett gummiband. Jag lyckades!

Kom hem, ringde Joakim för peptalk, skrev en att-göra-lista och satte igång. För eftersom snickaren kommer i morgon och ska greja med köksgolv så behövde jag förbereda lite! Många småpunkter på listan för nöjet att få pricka av efter hand och en timer på 30 minuter, efter det matpaus. Köööör! Plocka undan, flytta bort, tömma, fixa, kasta sopor, diska undan..... hej hopp, en halvtimme hade gått, värma mat, äta, fortsätta en stund till. Nöjd med min insats kunde jag landa framför Sveriges Mästerkock med te, Delicatos nya variant på chokladboll med mörk choklad, kola och havssalt (gott tyckte jag!) och nån katt emellanåt när de inte hade annat för sig. We are ready to roll. Fast vilodag? Nja på den :-D

Inga kommentarer: