tisdag 7 mars 2017

Yolo. Om att ta alla chanser.

Ibland bara MÅSTE man. Göra en chansartad planering, tro på att den kommer hålla och få ihop dagen med bravur. Drop every fear, take every chance!

Som i dag t ex. VVS-are inbokad på morgonen, leverans av ny diskmaskin på morgonen - OCH en PT-kund cirka samtidigt. Man ser ju hur det potentiellt kan gå fullständigt åt pipsvängen eller hur det kan bli jättebra. Såhär. Jag släppte in VVS-aren, var redan ombytt, förvarnade om att jag behövde sticka iväg en sväng men lämnade en fullmakt till VVS-aren att godkänna diskmaskinsleveransen och att den inte behövde installeras av den som levererade den utan att jag ville att VVS-aren skulle installera.

VVS-aren stack iväg och hämtade lite grejer, jag väntade kvar en stund och stack sen ut till min PT-kund med alla telefoner på mig och igång - ifall det skulle gå åt pipsvängen. Jag hörde ingenting på hela PT-timmen och när jag kom tillbaka var diskmaskinen på plats. Tydligen hade diskmaskinsleveransen nämligen anlänt precis exakt när VVS-aren kom tillbaka med de grejer han behövde så det hade gått supersmidigt. Hurra!

Jag jobbade tekniskt sett hemifrån resten av förmiddagen sen, när VVS-killen var klar hann jag smita upp och ta en snabbdusch och sen tog jag den fabulösa elcykeln ut till vår kursanläggning för ett lunchmöte och en workshop. Supersmidigt med lite el-assistans alltså, jag är fortfarande rätt nöjd!

Workshopen slutade sedan nästan 1½ timme tidigare än planerat. Hmmm.... what to do med den tiden? Jo, jag snabbade mig hem, satte mig vid datorn och jobbade en timme, bytte om till löparkläder och stack ut strax efter fyra. Backintervaller på schemat. Uppvärmning, 10 x 1 minut i backe med gång ner, nerjogg. Det blir ju lite längre uppvärmning och nedjogg när man har dryga 2 km ut till en bra backe så hela passet tog nog nästan en timme ändå. Fast det gjorde inte så mycket för utsikten var fantastisk och jag fick de sista solstrålarna rätt i ansiktet på väg ner varje gång!
Kom hem, provdiskade diskmaskinen medan jag höll koll på att allt verkligen höll tätt (det gjorde det!), stoppade i mig mat, duschade, yogade. Jag är mycket nöjd med dagen, jag lyckades verkligen få ihop det trots en planering som handlade mycket om tur och samarbete och så var det en extrabonus att jag fick iväg mig ut till backen så pass tidigt att det var ljust fortfarande.

Bara att ladda om för morgondagen alltså :-) Te och fotgympa i soffan är kvällens program!

Inga kommentarer: