torsdag 10 juli 2014

Lill-fredag, finns det?

Det känns så. Jag har discogymmat, badat i havet och sitter nu med ett glas Chardonnay :-) Men vi kan ta det lite mer detaljerat för den som vill veta.

Discogym alltså - i morse. Där jag startade passet med att bli ganska irriterad på folk som inte kan plocka av efter sig. Vad ini glödheta helvete är det för FEL på dem? Skivstång 1 befann sig högst upp i böjracket. Med 25 + 15 kg på varje sida. Skivstång 2 som hör till i bänkpressen låg på golvet med 20 kg på varje sida. Och Z-stången låg också på golvet och drällde med viktskivor på och viktskivor bredvid.

Nu skulle jag inte ens använda mer än bänkpressen i dag men jag står inte ut med stöket så jag plockar undan ändå och kallar det "aktiv vila". Men jag tycker det är enormt taskigt att lämna grejerna sådär. Visst, det går bra för mig som är lång och ganska stark att plocka ner 25 kg från huvudhöjd men det är inte alla förunnat. Vilket innebär att böjracket i praktiken blir oanvändbart tills nån kommer och plockar av. Viktskivor ska inte ligga och drälla överallt utan det finns ett fint ställ där de kan bo (i motsats till Friskis där det inte finns nåt vettigt ställe så där kan jag förstå att de dräller faktiskt). Hur svårt kan det vara? Och hur ego får man lov att vara? Gnarf...

Discogym var det ja. Bänkpress - jag fortsätter nöta rörelsebana och djup och i dag ökade jag från 35 till 37½ kg. Det går det med. Jag ska nog ta mig upp till 45 med korrekt djup så småningom bara jag fortsätter jobba fokuserat! Hantelflyes gick fint i dag trots att jag irriterar mig på att vi har 2 olika 10-kiloshantlar med olika handtag :-D Tricepsdipsen flöt också fint men i tredje setet var det nåt i bröstryggen som flyttade på sig så jag har en öm punkt i ryggen. Förmodligen inget allvarligt men det är lite irriterande. Har rullat ut det på boll sedan och det känns som om det håller på att släppa igen.

Jag kunde utan problem fortsätta passet med tricepspressar och två varianter på bicepscurls innan jag gav mig för dagen och gick in i duschen. Med viss bekymring eftersom det hängde en lapp om att varmvattnet kunde vara avstängt i perioder mellan 8-14.... De hade i alla fall inte stängt av det just då men jag snabbduschade ändå för säkerhets skull innan jag begav mig mot kontoret.

Efter jobbet och cykeltur hem i motvind var det dags för favoritmellanmålet: Grov macka med avocado, brieost och kalkonskinka. Supergott. Sen kom Joakim hem och vi snabbade oss ner till Ribersborg för ett svalkande kvällsdopp och så har jag rundat av kvällen med ett glas kallt vitt och en skål knapriga nötter. I morgon är det freeeedag!

Inga kommentarer: