lördag 19 juli 2014

Livet är rätt gött!

Typiskt bra lördag det här. Inleddes med ett NMT-pass med Joakim. Det var 25 grader varmt redan klockan halv tio och av nån anledning hade vi huvudet neråt ganska ofta. Bonus på frukosten, smaskens... eller inte.

Vi började med lite lätt uppvärmning innan vi körde parövningar på grusplan. Springa från mitten ut till staketet och tillbaka, möta kompis på mitten, göra övning. Armhävningar, knäböj, situps, upphopp tror jag det blev. Totalt oskönt att göra situps på grusplan när man bara har tights, sport-bh och NMT-väst i värmen... Vi fortsatte bort till lekplatsen där det blev kreativ "följa Joakim". Upp över diverse lekredskap, sidvärtsklättring på klättervägg, upp för rutschkana med mera. Svettigt värre. En kort sprint på beachvolleyplan hann vi också med innan vi fortsatte.  Joakim hittade en trappa där vi fick gå björngång upp och björngång ner (jag gillar inte att ha huvudet neråt...då...) vilket var rätt så utmanande.

Vi fortsatte ner till gräsplan. Där roade vi oss med livvaktsleken och armhävningar en stund. Vidare bort till skuggan vid vindskyddet och obehagliga förflyttningsövningar. Björngång, ålning, jämfotahopp, sprint, jogg tillbaka. Om igen, och igen, och igen... Oklart hur många varv det blev men många!

Sedan trodde jag det var dags att springa i riktning hemåt men icke. Nej, upp mot stora backen. På lämplig gräsplätt blev vi instruerade i att göra styrkeövningar medan Joakim placerade sig nånstans i terrängen. När han visslade skulle vi kuta bort och ge honom high-five och sedan tillbaka till samma plats för att göra ny övning. Det var rätt roligt, särskilt eftersom han började gömma sig inne i buskage och annan växtlighet så man fick jaga efter visslingen!

Vi sprang vidare mot högsta toppen och när det var typ 100 m kvar så fick vi springa i fri fart upp till toppen och vänta i planka. Jag var ju tvungen att tävla lite så jag höll samma fart som Tim, vår yngsteman, som är 15 :-) Fjant-tant... men det gick! Vi tog oss ner igen och sedan joggade vi bara bort mot Fäladshallen. 47 upphopp, sedan stretch.

Väl tillbaka upptäckte vi att Joakim hade missat att plocka in västarna vi hade som hållpunkter när vi körde förflyttningar, så han och jag fick 10 minuters extra löpning för att hämta dem. Varmt var det.... Tillbaka till bilen igen, klädbyte och raka vägen mot Ribersborg för bad och solning. L mötte upp och vi hade några sköna timmar i solen med kall dryck och snacks i kylväskan innan vi begav oss till Emporia för att luncha och strosa lite. Fantastiskt skön ledig dag och i morgon blir det en till!

Inga kommentarer: