lördag 26 juli 2014

NMT: Årets strandpass!

I dag var det dags för det traditionella "NMT goes Ribban"-passet. Enligt traditionen var det blött och sandigt - och roligt. Vi träffades kl. 9 i stället för kl 10 för att inte störa för många badgäster, men det var ganska molnigt på morgonen så det var inte så mycket folk. Som bonus pågår förberedelserna för de traditionella hästtävlingarna på Ribersborg, vilket innebär att fälttävlanshinder fanns lite varstans och det fick vi snart känna på.

Jag minns ärligt talat knappt vad vi gjorde och i vilken ordning för jag bara flöt med som vanlig deltagare, men några minnesbilder kan jag nog bjuda på.

Vi värmde upp nere på stranden och i gräset och ganska kort inne i passet sprang vi en lång sträcka ut i vattnet (det är ju långgrunt så man får sällan vatten högre upp än till låren) och sen gjorde vi sälrullningar inne vid stranden så då var man genomblöt. Och så ålade vi i sanden och blev helpanerade. Vi sprang nån slags jägarmarsch bort till lite hästhinder som användes för att göra rygglyft och situps med överkroppen ute över kanten och en kompis som höll i benen. Tufft men kul!

Sedan var vi nog nere på stranden igen där vi bl a gjorde övningar med att krypa och åla under varandra vilket var dagens mest smärtsamma. För det är inte fin len sand där i det låga vattnet utan fullt med små hårda stenar så mina knän och underarmar ser rätt roliga ut - de blir nog fint färgglada till i morgon! Vi släpade varandra och gjorde livräddningsövningar i vattnet också plus självklart ålning under planka i vattenbrynet och situps i vattenbrynet. Överlag ganska mycket mage i dag och ganska mycket knäböj i vatten till låren så att man precis doppar rumpan i varje repetition.

Vi sprang in till hästhindren igen och tog 1-2 varv på en liten "bana" över 4 rejäla stockhinder som blev dagens sista övning innan vi gjorde 52 upphopp (vem kom på det?) och stretchade.

Som traditionen bjuder var det sedan "bad med kläderna på" som gällde. Nästan alla traskade i från T-bryggan med kläder och skor på och sköljde sanden ur ett plagg i taget och precis som vanligt väcker det stor undran bland övriga badbesökare. Men det är helt onödigt att släpa med sig all sand hem! Inte för att jag begriper hur jag lyckas få så mycket sand INUTI tightsen men alla andra hade samma problem så det var inte jag som hade gjort nåt fel då :-D Perfekt start på dagen var det i alla fall - och efter bad var det dags att åka hem och fylla på med energi och vätska. Jag har fortfarande inte druckit ikapp tror jag, men jobbar på det...

Inga kommentarer: