onsdag 6 januari 2016

Some days you gotta run...

Nä, så heter det egentligen inte! Här har ni den, om ni vill lyssna: Dixie Chicks - Some days you gotta dance

Men i dag var jag bara tvungen att springa. Det var för fint ute för att låta bli. Några minusgrader, bara lätt vind (det är jättestort när man bor i Malmö!) och ett fint snöfall som höll i sig från morgonkvisten fram till lunchdags. Jag behövde handla lite grejer, ville egentligen inte ta bilen, var osugen på att cykla och bestämde mig för att promenera till Netto och Joakim hakade på. Skön promenad i snön och vi fick tag på det viktigaste.

Sen var det liksom dags. Dags att återgå till sån där vardag. Dags för Joakim att packa ihop sina grejer och efter lunch packa in dem i bilen och åka till Göteborg. Jaha. Dags att vänja mig vid att vara ensam igen, alltså! Jag var redan ombytt så jag bara väckte katten och meddelade att jag skulle springa en sväng (vem annars behövde veta???) och stack ut en kortis. Bara för att se om det gick.

Det gick. Det gick faktiskt alldeles utmärkt att springa. Jag tog det lilla lugna, njöt av mjuka stigar med snö på, andades fritt (ingen hosta!) och tog en gåpaus emellanåt när jag kände att det tog emot, tassade sedan på igen. Efter en kvart skulle jag egentligen vända hemåt men det gick så fint så jag kunde inte motstå en liten sväng till - längs stigen som slingrar sig i skogskanten, över bäcken, genom dungen och så skulle jag ju gå hem sista biten. Fast när jag genade längs med skolan såg jag en helt osprungen stig, nysnö utan fotspår. Det är nästan helgerån att INTE springa där så det gjorde jag! Dryga 3 km på 23 minuter i dag, helt rimligt. Hostan är nästan borta, jag mår bättre.

Väl hemma värmde jag upp mig med en mugg alkoholfri glögg och sen landade jag på mattan för att göra dagens yogapass. Det roliga med #21dagarmedyoga är att det är nya pass varje dag och man vet aldrig vad som väntar. I dag ett mjukt flödande pass med fokus på övre delen av ryggen, härligt! Sedan har jag lagt tid på att förbereda morgondagen. PT-pass planerade, väskan packad, kläder framplockade och sånt. Har ätit tidig middag och lagat en omgång enkel renskavsgryta att ha i kylen de kommande dagarna. Det blir ingen mjukstart på arbetsfronten utan jag inleder med två långa dagar där jag dessutom cyklar fram och tillbaka i snö! 

Inga kommentarer: