måndag 30 januari 2017

En alldeles vanlig måndag.

Det finns verkligen inget stort att berätta om dagen i dag. Jag cyklade till jobbet, duschade, jobbade, cyklade hem. Åt tidig middag klockan 16, stack iväg hemifrån 16.45, körde en timme PT inne och ett NMT-pass ute och sen kom jag hem. Det var det.

Eller?

Nej, för jag har ju alltid nåt att berätta och just den här dagen var sprängfylld med små tips och tricks för att underlätta vardagen!

Planering = korta startsträckan!
När jag gick upp i morse så låg mina cykelkläder som jag skulle ha på mig färdiga på badrummet så det var bara att dra på dem. Väskan var packad med allt jag behövde för dagen plus tre förpackningar tepåsar och en påse blandade nötter och innan jag lämnade hemmet kastade jag ner tre småförpackningar kvarg att parkera i jobbkylen.

Efter att ha duschat på jobbet kunde jag alltså njuta av en god kopp te och en andrafrukost bestående av kvarg och lite nötter. Typiskt bra!

När jag kom hem från jobbet visste jag precis vad jag skulle göra i matväg. In med kycklingburgare i ugnen, rosta bröd, lägga ihop burgare med lite sallad och dressing och strimla en paprika. Halva paprikan som tillbehör till burgaren, andra halvan i en påse i kylen. Kvällsmålet parkerade jag förberett mitt i kylen - en halv paprika, en babybel-ost och en portion kvarg mitt framför ögonen när jag kom hem och öppnade kylskåpet så jag slapp tänka.

Det är helt enkelt så att det är bättre ju färre beslut jag behöver ta när det är bråttom. Det är mycket enklare om jag "bereder vägen" för mig själv i tid så slipper jag lägga energi på det. Samma sak på morgonen - jag försöker oftast planera så jag inte har för bråttom men jag är liksom inte vaken och i skick att bestämma nåt. Framplockade kläder och förberedd frukost är precis som den packade väskan sånt som underlättar. Det säkerställer också att jag får med mig rätt grejer, på kvällen klarar jag att tänka igenom vad jag behöver - packar jag på morgonen blir det oftast lite fel. Det har hänt att jag har kommit iväg utan mina jeans eller utan underkläder..... Inte helt lysande!

Med detta i åtanke ska jag gå ut och packa min väska till i morgon, se till att rätt kläder att cykla i finns framplockade och planera/förbereda frukosten så långt det går. Och sen blir det gonatt!

Inga kommentarer: