torsdag 12 januari 2017

Transport-triathlon. Typ.

Jaha, i dag var det dags för årets första simpass. För jag har ju lovat mig själv att simma en gång i veckan för att bli mera trygg i vatten och för att det att inte känna mig trygg i vattnet hindrar mig från att göra saker jag gärna vill. Men det var ju inte klokt vad jag hade mycket ursäkter i morse innan jag kom iväg alltså... ja, dra igång diskmaskinen, och diska undan i köket, och plocka undan, och egentligen borde jag dammsuga men det kan man inte göra så tidigt, och.... När jag kom på mig själv med vad jag sysslade med så gav jag mig en rejäl mental spark i baken och såg till att komma iväg!

Motvind, motvind, motvind, och så bjöd Malmö stad på ett litet vägarbete precis där jag hade tänkt cykla så jag fick snurra runt kvarteret ett varv och få lite mera motvind. Tråkigt... en kvart senare än tänkt kom jag ändå fram till Kockum Fritid, tog mig in, hittade rätt i det där med skåp och låsning och sånt, duschade och hittade bassängen. Sen jobbade jag med att hitta rätt i simningen. Jag hade inga större krav på mig själv än att vara i bassängen i en halvtimme och jobba med andning och teknik, få lite flyt. Tydligen kan min reserv-pulsklocka räkna längder och SWOLF-score så nu har jag lite siffror att jobba med också, skoj!

Man kan ju inte tro det men när jag pluggade så morgonsimmade jag faktiskt en del och jag försökte hitta tillbaka till den känslan. Det var mysigt i simhallen, lite mjuk belysning och bakgrundsmusik och inte supermycket folk så det var lätt på något vis att bara glida ner i bassängen och go with the flow. Jag var nöjd. Riktigt nöjd.

Sen cyklade jag till jobbet och blev rejält överraskad! Det är så att jag har tioårsjubileum på min arbetsplats i nästa vecka men eftersom min chef inte kommer vara på plats då så hade de helt enkelt flyttat fram firandet lite. Således anlände jag till musik, en flaska bubbel i inkorgen och hela kontoret pyntat med ballonger, girlanger och serpentiner! Fantastiskt. Jag blev SÅ himla glad fast det var rätt oväntat sådär några dagar före tiden! Nu får jag njuta av dekorationerna till nästa vecka, sen har jag lovat att plocka ner dem :-D Bästa kollegorna, tack!

Efter avslutat jobb cyklade jag upp i stan och fixade mina fransar och fortsatte hemåt. Hade 20 minuter på mig för klädbyte och hann trycka i mig en liten portion kvarg också innan jag joggade ner till Bulltofta, hade en PT-ute-kund och joggade hem igen.

Således har jag både simmat, cyklat och sprungit i dag och kallar det transport-triathlon! 750 m simning, 20 km cykling, 5 km löpning. Good enough tycker jag, avslutar dagen med en halvtimmes yinyoga med bästa Anna innan jag lägger mig. Och i morgon är det FREDAG!

Inga kommentarer: