tisdag 28 februari 2017

Att vilja fast man inte vill...

I morse var det lite så. Jag var trött och seg. Egentligen visste jag att mina trötta ben skulle må bra av ett simpass och jag ville också gärna ha simpasset avklarat för denna vecka i stället för att skjuta upp det. Men det var så otroligt motigt att behöva cykla 9 km för att sedan gå och simma som jag inte var sugen på...

Jaja, efter lite dividerande och diskussion med mig själv bestämde jag mig ändå för att "få det gjort" och skrev dagens mantra "det som är undan är undan" som dagens mantra i min Greatness Journal. Upp på cykeln och iväg i blåst och småregn. Mysigare kan det helt klart vara och jag tänkte med längtan på den där elcykeln som jag får låna på måndag!

Men även 9 km har ett slut och jag kom fram till Kockum Fritid och hörde musiken. JA! Det var den där spellistan med Nat King Cole & co. Morgonen blev bättre nästan direkt! Snabb dusch och ner i bassängen. Gott om folk och jag kom i otakt med andningen ett par gånger och höll på att dränka mig själv innan jag hittade min rytm. 1000 m, ungefär en halvtimme, sen fick det räcka för i dag. Nöjd med att ha förbättrat min SWOLF med 4 poäng sen förra veckan, mindre nöjd med att simningen blev lite allmänt hattig pga trafiken i bassängen.

Givetvis var jag (efter avklarad simning) mycket glad för att jag faktiskt gick och gjorde det trots att det tog emot. Jag vet att jag behöver vila ibland men också att jag har en planerad vilodag i morgon och att det inte är världens mest betungande pass att simma en halvtimme. För jag vill verkligen simma en gång i veckan - eller nej, jag vill bli så trygg i vattnet att jag vågar simma i havet och enda vägen dit är att öva, öva, öva.

Sen cyklade jag till jobbet och det var ärligt talat lite sådär idag. Väldigt stora infrastrukturproblem så alla system var jättelångsamma och man kom absolut ingenstans. Tydligen lossnade det någon gång under eftermiddagen men då satt jag i möten hela tiden och när jag var klar med mina möten ville jag faktiskt gå hem i stället för att sitta kvar. Så vissa saker får vänta till i morgon och det är nog ingen som dör av det!

I kväll har jag vågat mig iväg på något så exotiskt som ett Tupperware-party. Det var jättelänge sen jag var på ett sånt och hon som höll i det var en gemensam vän till J och mig innan vi skilde oss vilket har gjort att jag har backat undan lite för att jag inte orkade med folk som skulle "välja sida". Nu är det liksom passé och alla har gått vidare så det var inget issue längre - dessutom passade det bra med en social aktivitet denna vecka och jag kan behöva en spark i baken för att ta mig iväg ibland när jag är själv. Således - Tupperware, fika och småprat, det var oväntat trevligt och jag är glad att jag gick dit. En god natts sömn på det så är jag redo för vilodag i morgon :-)

Inga kommentarer: