söndag 13 december 2015

En exemplarisk träningssöndag!

I går kände vi oss mest bara slitna båda två och det blev inte många knop gjorda förutom en runda på Emporia. I dag blev det andra bullar minsann!

Traditionsenlig tidig uppstigning och saffransbullefrulle framför Luciamorgon. Tack SVT för att ni har återgått till det klassiska formatet för Luciamorgon utan kändisvärd och småintervjuer - bara vacker musik rakt igenom. Underbart!

Sedan plockade vi ihop oss lite snabbt och drog till gymmet. Joakim ville träna och jag tyckte att jag kunde ju klämma ett av kommande veckas styrkepass redan i dag så är det undanstökat :-D Kände mig lite stel i ryggen och ena skulderbladet så det blev en extra kärleksfull uppvärmning innan jag körde igång. Chinsen gick sådär helt ärligt men jag visste ju att jag var trött i ryggmusklerna. Stångrodden gick däremot otippat bra och magövningarna också. Så jag var ganska nöjd med mitt pass totalt sett!

Sen åkte vi och handlade och lagade rejäl lunch innan vi parkerade i soffan med kaffe och te och för min del även planeringsarbetet för kommande veckas PT-timmar innan jag dök in i månadens nya nummer av Runner's World och Spring. Tidig middag blev det och så var det dags för Joakim att packa ihop sig för returresan till Göteborg - i dag för första gången genom Hallandsåsen! Jag passade på att "korta startsträckan" för mig själv för jag tänkte nämligen springa en runda sen så jag bytte om till löparkläder innan vi åkte till stationen och plockade fram reflexjacka, handskar och buff så att jag kunde byta om nere i hallen och sticka ut omgående.

Det funkade kalasbra. 3 km på 20 minuter blankt - en skön lätt runda ut längs cykelbanan och sedan genom de kvarter där husen är lite större och julbelysningen lite pampigare innan jag avslutade längs gamla banvallen hemåt. Perfekt. Kom in, drog av mig ytterplaggen och strumporna och kastade mig direkt på mattan för en halvtimmes yoga för löpare och så satte jag mig och njöt av varm choklad och saffransbulle till julkalendern. En helt igenom exemplarisk söndag.

Nu ska jag bara se till att packa för en exemplarisk måndag också. Lång dag, den har utrymme för egenträning som tur är så det blir väl ett litet benpass i morgon bitti innan dagen drar igång med full fart!

Inga kommentarer: