tisdag 29 december 2015

Tränad, yogad och julklappad!

Nu har vi jul, här i vårt hus....

Ja, lite senare än alla andra har även vi firat jul sådär på riktigt!

Dagen i går inleddes med tidig väckning och raka spåret till gymmet för ett träningspass. Benpass, för min del. Utan nån särskilt noggrann planering, blandat favoriter och hatobjekt. Uppvärmning med hopprep och några set i benpressen, sedan blev det knäböj med fokus på djup och teknik mer än tunga vikter. Pistols och utfall med bakre benet på BOSU, inrullning av boll för att aktivera baksida och bål och så tåhävningar på ett ben innan jag gav mig för dagen.

Dusch och snabbfix och sen gick vi till grannfiket för att äta stor frukost innan vi stack hem och plockade upp ur väskorna och packade bilen för resan till Danmark.

Där blev det familjejul enligt konstens alla regler. Julgran och juldukning och klappar och glada ungar. Jag klämde dock in mitt yogapass i sällskap med syrran uppe på ovanvåningen medan fyraåringen gastade från köket, sjumånadersbebisen gnydde från sängen emellanåt och resten av familjen smågarvade åt oss. Ja ja.....

Efter middagen blev det julklappsutdelning, högläsning av rim och glada skratt när alla försökte gissa på innehållet i sina paket. Jag känner mig som vanligt ytterst bortskämd. Joakim briljerade med ett par vintertights från Newline (såna med windstopper, hur sköna som helst). Mina föräldrar hade köpt en bok, snygga strumpbyxor, varma ullstrumpor och så fick vi ju faktiskt en uppsättning matbordsstolar i förskottsjulklapp för några veckor sen.

Jag hade önskat mig en ny stavmixer eftersom jag har dödat den jag hade. Syrran hade dock löpt linan ut och köpt en sk NutriBullet till oss. Den kan nästan allt enligt beskrivningen och om man bara dricker en mixad drink om dagen så får man bättre kondis, känner sig yngre, blir snyggare m.m. Den är definitivt rejält mycket bättre än en uttjänt stavmixer och rätt praktiskt men jag tror nog att hälsoeffekten beror på smoothiens innehåll ändå :-D

Bästa klapparna väntade dock när vi kom hem igen i dag, för Joakim hade nämligen beställt hem två smycken från smolk.se med fantastiska texter till mig. Lycklig i hela kroppen över att han valde rätt!

Och just det, så har jag yogat igen i dag och nu börjar jag märka skillnad. Passen bygger ju på varandra, dvs det dyker upp övningar jag känner igen, och jag märker hur musklerna mer och mer fattar vad vi sysslar med, hur jag själv lyckas korrigera och fördjupa positioner genom att koppla in rätt muskler, och att vissa positioner blir mer stabila. Jag gillar. Fast det är fortfarande en kamp att acceptera att jag ska lägga en HEL HALVTIMME på att yoga!

Inga kommentarer: