söndag 10 april 2016

Söndag. Batteriladdning, promenad, yoga.

Jag sov tungt i natt. När jag vaknade konstaterade jag att jag kände mig typ som smält ost - genomvarm, mjuk i kroppen, lealös och tung liksom. Ahhh....

Nåväl, jag masade mig upp, fixade frukostgröt medan Joakim kokade ägg, och vi åt lugn söndagsfrulle. Sen chillade vi mer eller mindre fram till lunch då vi konstruerade en fläskpannkaka som var kriminellt god! Efter ytterligare lite soffhäng annonserade Joakim att han hade myror i brallan och behövde ut och gå en runda och jag skärpte mig och hängde på.

Jag kan nämligen utan problem dega en hel helg och göra ingenting. Men jag vet att det är bra för mig att komma ut i friska luften så om nån drar lite i mig hakar jag oftast på - och det vet Joakim också. Faktiskt var vi ute i går kväll också, mellan middagen och Gladiatorerna, och tittade på våren som är på väg. Små gröna musöron och lite träd som blommar här och var...

I dag blev det en längre runda, jag tippar att vi var ute i 1½ timme ungefär. Bort mot Bulltofta för att spana in ett nytt matställe som öppnat där bortåt - bara lunch just nu men eventuellt kvällsöppet och ölterrass längre fram i sommar, på gångavstånd, lysande ju! Vi knatade genom Bulltoftaparken, upp förbi "kossabacken", och sen trixade vi oss genom Toftanäs och Gyllins trädgård och hem. En spontan uppskattning är att det blev nånstans mellan 7 och 8 km vilket också stämmer med tidsåtgången.

Efter promenaden fanns det tid för en kopp te i lugn och ro innan det var dags att sätta igång med maten. Joakim skulle bli upphämtad av en kollega runt halv sju och då äter vi hyfsat tidigt för att slippa stressa. I dag vankades det älgskavsgryta med svamp och klyftpotatis till. Jättegott! Pack- och planeringsdags sen och snart kom Joakims skjuts och plockade upp honom. Jag tog tre djupa andetag och "accepterade ensamheten" - det är alltid värst precis just då, när han åker. Sen går det bra.

Så fort Joakim har åkt sätter jag igång och förbereder måndagen. Packar väskan, fixar mellanmål, plockar fram kläder, förbereder frukostgröten - allt som behöver fixas i ordning. Dels för att jag vet att när det är gjort kan jag slappna av sen, dels för att maskera ensamheten med lite aktivitet. Jag känner mig själv väl.

När det förarbetet var avklarat för i dag drog jag fram yogamattan, körde dagens bålstyrkeövning och blev kvar på mattan för 20 minuters yoga med fokus på höfterna. Nu är det dags att landa framför Mästarnas Mästare med en kopp te och en skål kaseinpudding som kvällsmål. Sedan blir det en kort stunds arbete med kalenderkoll inför kommande vecka innan läggdags, enligt vanlig rutin.

Mina kollegor tycker förmodligen mina helger låter jättetråkiga. De har i alla fall slutat fråga vad jag ska göra på helgen... Det händer liksom inga stora grejer men det räcker så himla bra just nu att Joakim och jag får umgås de 48 timmar vi har tillsammans - utan större krav på action :-)

Inga kommentarer: