söndag 17 april 2016

Söndagspass och söndags-att-göra

Det kändes som om vi sov evighetslänge i morse men vi gick faktiskt upp halv åtta. Courtesy of att vi var så vilda att vi la oss före halv elva i går :-D

Som resultat av det infann vi oss på gymmet kvart över nio efter rejäl frulle med gröt och ägg och juice och sånt. Joakim var stel i ryggen och skulle mest träna försiktigt, jag gav mig på ett rygg/magepass för det var där jag befann mig i mitt "snurrande" av träningspass. Enklast så!

Parkerade mig som vanligt i kabelhissen och körde inåt/utåtrotationer för axlarna medan jag fnulade på vad jag skulle göra för övningar. Det funkar alldeles utmärkt som prehab och planering att stå där och jobba igång axlarna! Sen blev det så här:
Knästående latsdrag med parallellhandtag, 4 set
Kronlyft med omvänt grepp, 4 set
T-bar rodd, 4 set
Diagonallyft på balansboll, 3 x 16
Superset om 10 atomic situps + 10 burpees, 3 set (urk....)
Russian twist, 3 set
Jag rundade av med dynamisk rörlighet inspirerad av enkla yogaflöden och höll vissa positioner lite längre för att ge tajta muskler en chans att lossna lite. Mycket skönt pass!

Sen var vi hungriga och knatade bort till centralen. Jag beställde en dinkelsallad med kallrökt lax som lät god i teorin men i praktiken bestod salladen mest av sån där spretig frisésallad som jag verkligen inte uppskattar. Laxen och chipotledressingen var dock awesome! Dinkel blandat med basilika var också jättegott men en massa grönfoder var inte riktigt min grej.

Sen åkte vi hem och tog tag i "söndags-att-göra". Mina matvanor senaste veckan har varit sådär - det har blivit knäckemackor till middag lite för ofta för att jag inte haft framförhållning. Så i eftermiddags lagade vi en omgång kycklingfärssås att äta till spaghetti och en masala-gryta med ny grytbas från Kelda, jag får inte ett öre för att marknadsföra den men den var faktiskt god och innehåller inga konstigheter. Förutom resurser till en lyxpytt med stekt ankbröst och stekta champinjoner finns det nu en portion kyckling masala med grönsaksris och två portioner kycklingfärssås. Plus två till i frysen. Jag har alltså inga ursäkter....

Tvätta, packa väskor och förbereda morgondagen har vi också gjort båda två och sen var det dags att skjutsa iväg Joakim till överenskommen mötesplats där ett gäng killar (som tydligen bara har efternamn) möts upp och samåker till Göteborgs regemente.

Sitter i soffan och tröstar mig med jordgubbssmoothie och en kaseinpudding som jag dock lyckades glömma i frysen lite för länge så den får tina lite innan den kan vispas upp ordentligt! Katterna verkar fatta att jag känner mig lite lonesome för de ligger nära, nära på var sin sida om mig. Och snart är det Mästarnas Mästare på tv så det är egentligen inte så jättesynd om mig. Förutom att jag föredrar att min sambo är här.....

Inga kommentarer: