onsdag 19 december 2012

Att göra det bästa av situationen...

Ganska ofta är man själv den som bestämmer om det blir en bra eller dålig dag. Man kan förbereda, prioritera, vara flexibel, ge sig själv möjligheten att hantera dagens utmaningar.


Så var det i dag. I morse tog jag med mig en färdigpackad gymväska "ifall". Sista arbetsdagen före julledigheten och mycket att fixa inför månads- och årsbokslut - tyvärr med ett antal andra involverade vilket gör att jag inte själv bestämmer 100% över tidsschemat! Därför gymväskan. Ifall det nu skulle bli så att allting flöt utan problem, alla filer landade i tid, inget kärvade och jag kunde lämna kontoret tidigt. Eller ifall det blev väntetider på något så att det var bättre att gå och träna än att sitta och vänta.

Mycket riktigt. Kollegorna i England aviserade att filerna skulle komma "latest this afternoon". Med en timmes tidsförskjutning krävs det inte mycket hjärna för att räkna ut att filerna inte kommer klockan ett eller två.... Så runt ett tog jag gymväskan, satte en lapp på kontorsdörren med "På gymmet - tillbaka kl. 15", stängde av telefonen och gick och tränade. Överkroppspass i dag utan några större bedrifter, men jag smygökar lite på bänkpressen och skivstångsrodden. Bara ett kilo - två små gulliga halvkilosviktskivor, de väger ju ingenting... men innebär nytt PB i bänkpressen ändå.

Och när jag ändå var på gymmet körde jag 1,8 km löpning på löpbandet så är det avklarat för dagen också. Nu har jag sprungit varje dag i fyra veckor! Och så lyckades jag klämma två styrkepass denna vecka innan flyttkaos tar vid. Ambitionen är att lyckas med det nästa vecka också :-)

Sen gick jag tillbaka till jobbet och lyckades inte komma därifrån förrän 17.30. Hade alla ambitioner om att åka till stallet men lade i bromsen när jag insåg att jag höll på att få huvudvärk och magkatarr av att kasta i mig maten, plocka fram kläder, tömma träningsväskan... Okej. Jag behöver inte uträtta stordåd. Jag är helt ledig i två veckor, ska jobba några timmar den 3 januari, sen ledig fredag-söndag. Jobba tre dagar, sen Ramundberget en långhelg. Världen går inte under för att jag tillbringar kvällen på soffan med en bok och en kanna te. Trots att det finns flyttlådor som borde packas - men det blir i morgon.

Inga kommentarer: