måndag 10 december 2012

NMT - mera snöyra!

Det snöade ju ordentligt i går och fortsatte under dagen i dag så vi hade några cm nysnö att roa oss i - plus nån decimeter sen innan. Vi var 7 på dagens pass och till och med vuxna blir ganska fjantiga när de ska kasta sig i snön :-)

Det var Peter som chefade i dag och vi fick börja med lite uppvärmningslöpning och sen "ormen" där en person framför det långa ledet ska kämpa för att fånga den längst bak. Lyckades man fånga bakre man fick hela ledet göra 10 armhävningar, misslyckades man fick man göra 15 armhävningar medan resten av gänget hejade på. Sen var vi ganska varma!

Nästa övning var en Peter-typisk kombination av löpning, jämfotahopp och burpees. Ja. Pulshöjning! Vidare till backen där vi fick jobba två och två med hjälp av gummiband. Löpning uppför backen medan partnern höll i gummibandet man hade runt midjan (mjölksyra? oh yes!), 15 situps på toppen, lugn jogg ner. 3 varv var.

Mera löpning i ganska hög fart och djup snö och sen kommandot "3 kullerbyttor framåt!" så att vi fick kasta oss huvudstupa i snön som bara yrde runt oss :-). Fram till stockarna. Jämfotahopp över stock, dips på stock. Fötterna på stocken, händerna i marken, axelpressar. Vi fortsatte kombinera axelpressar, dips och benböj ganska länge. Och så lite omvänd rodd med kompisen som assistent.

Sen var det dags att få fart på pulsen igen med en kombination av björngång, löpning och jämfotahopp (vad är det med Peter och jämfotahopp?). Vi avslutade med diverse varianter på jägarvila, statisk styrka FTW. Armarna rakt fram, rakt ut, små cirklar med armarna, balansera på ett ben i jägarvila - the works. Och så 43 upphopp.

Sen var jag osäker på hur mycket vi hade sprungit egentligen så jag drog med mig Joakim på en runda på dryga kilometern bara för att vara säker på att jag hade klarat dagens mile. Can't break the streak ;-)

Inga kommentarer: