söndag 30 december 2012

NMT med backintervaller, ett julfirande och så en mil på det!

Gårdagens NMT-pass var ett Ida-pass och så hade vi tre nya kompisar med oss vilket alltid är roligt. Ida slog till med förflyttningssätt, backar och burpees så det stod härliga till. Den första uppvärmningsrundan var en förflyttningsvariant där vi kombinerade björngång, ålning, baklängesjogg, höga knän och vanlig jogg. Och innan dess hade vi hoppat över bäcken också. Sen blev det parstyrka och tre varv upp och ner för backen. Sen kom dagens onda övning som var burpees + backlöpning. En burpee, ett varv upp och ner, två burpees, ett varv upp och ner.... jag kom till 8 burpees innan Ida sa stopp. Mera styrketräning borta vid vindskyddet, stepups och tricepsdips. Skutt över bäcken och till långa backen för ytterligare en backsprint. Hade bra flyt och fart men det var tufft ändå!

Sen körde vi hem, åt lunch, duschade, packade ihop oss och stack till Danmark för att fira jul med min familj. Mycket mat, mycket julklappar och mycket skratt! Vi sov över där och åkte sen hem i dag efter frukost.

Efter lunch och lite vila och socialt umgänge med katterna var det löpdags och av nån anledning blev det lite längre än vanligt. Strax över milen i komfortabelt tempo fick vi ihop och vi fortsätter utforska vägarna runt nya lägenheten. Det innebär också att jag har sprungit nästan 98 mil under 2012 och att det är två dagar kvar på Holiday Running Streak.

Inga kommentarer: