lördag 16 augusti 2014

En heldag med träning

Det blev en fin heldag med träning på AerobicWeekends konvent i dag. Skönt att ha det på sitt "hemmagym" så att man känner sig lite hemma!

Dagens första pass var DanZy. Ett danspass med enklare koreografi, enligt beskrivningen, där man bara kan dansa loss och ha kul. Nåja, sååå enkelt var det inte, men jag hittade mina gamla aerobics- och danstakter och hade rätt roligt så länge jag undvek att titta i spegeln! Jag var enormt imponerad över instruktörerna. Vi hade 5 olika som instruerade passet och bara en som använde micken. Resten lyckades alltså förmedla koreografi och instruktioner enbart med kroppspråk och lite visslingar. DanZy är roligare och svårare än Sh'Bam, jag gillade musiken och jag blev svettig också. Toppbetyg från den som inte brukar dansa!

Pass 2 för dagen var "Jympa for fun". Det kunde ju vara lite vadsomhelst men det var ett bra och synnnerligen välkoreograferat jympapass. Med lite klassiska aerobicsinslag, för Henrik som höll i passet är gammal aerobicsmästare från 90-talet :-) Bra trallvänlig musik, arbete både i cirkel och på led, en hel del pulshöjare och faktiskt hyfsat med styrkeövningar också även om det mest var fokus på core. Men där var en hel del nya övningar (för mig i alla fall) som jag ska ta till mig och använda. Även Henrik skippade micken och den behövdes inte heller utan han är fullt kapabel att instruera utan att prata så mycket.

Sen var det lunch - sallad, pasta, kycklinggryta. Välbehövlig tankning av energireserverna!

Efter lunch fortsatte jag med Bootcamp for fun. Jag var lite bekymrad över att ha ett bootcamp-pass precis efter lunch (det finns ju viss risk att det blir bonus på lunchen liksom....) men det hade jag inte behövt vara. Det här passet var hyfsat snällt och med mycket fokus på inspiration och "så här kan ni använda eller variera den här övningen med era egna grupper". Superkul. Passets värsta var 3 x 20 knäböj med upphopp följt av en kort sprint och det sög ganska ordentligt i låren kan jag meddela!

Dagens fjärde pass var X-Cord. Ytterligare en "egen" TRX-variant. Passet innehöll en hel del riktigt jobbiga övningar som aktiverade hela kroppen plus en radda tips på förberedande övningar för chins. Mycket drag och häng-träning och underarmar och greppet var rejält slut efter passet.

Tur då att sista passet inte var så jobbigt.... (ironi!). Det var FitnessCross Athletic med Gyula. Som han själv sa så skulle vi inte köra för fullt eftersom det var dagens sista pass och Athletic-passen förutsätter en viss erfarenhet med träningstypen. Men vi körde ändå på hyfsat tufft i intervallform och använde oss av sloshballs och sloshbags plus gummiband. Vi jobbade mycket i par med två övningar plus vila - dvs ettan gjorde övning 1 första intervallen medan tvåan vilade, andra intervallen gjorde ettan övning 2 och tvåan övning 1, tredje intervallen vilade ettan medan tvåan körde övning 2 etc. Det är skapligt jobbigt att göra thrusters med tung sloshbag - den är liksom inte stabil som en skivstång! Vi körde också utfallsgång kombinerat med sprint och vi kastade sloshball till varandra i tabata-intervaller. Som avslut körde vi först diverse löpövningar med kompis + gummiband som motstånd, och sist ett gäng 15-sekundersintervaller upphopp med gummiband (gummiband under fötterna och runt nacken så att man måste sträcka ut det i varje hopp). Om inte man var mör i benen sen innan så blev man det nu!

Sen var det stängningsdags och vi åkte hem och duschade. En iskall cola satt fint vill jag lova - och kycklingfile med ratatouille slank också ner. Kan bli en portion glass senare också. För det osmidiga med såna här konvent är att det är svårt att hinna fylla på energi under dagen. Det märks - och jag har lärt mig att träningsvärken bara blir värre om man inte ser till att få i sig mat och lite bonusenergi sen.

Jag kommer definitivt att hålla lite koll på AerobicWeekends framöver - bra instruktörer och bra event! Plus att jag vet att de har träningsveckor på Playitas ;-)

1 kommentar:

Nellie - the Flying Hippo sa...

Vilken kul dag! Jag blev verkligen träningssugen av att läsa om den. :)