tisdag 26 augusti 2014

Knoppen frustrerad, kroppen nöjd!

Tidigt morgonpass med Katarina i dag. Eller, tidigt och tidigt - 0900 är tidigare än jag har varit i farten på rätt länge känns det som. Men det var en bra anledning att köra projekt "vända tillbaka dygnet" innan allvaret börjar igen i morgon.

Jag cyklade in till Pildammsparken där vi hade stämt träff - att jag valde cykeln var helt medvetet. Cykling är halvdålig uppvärmning inför löpning men mitt favoritsätt att väcka kroppen och knoppen. Jag kan sätta mig på cykeln och vara halvsömnig och okoordinerad men en kvart senare har livsandarna vaknat och saker funkar som de ska.

Vi inledde med filmvisning och jag fick titta lite på min löpning från testpasset vi körde före semestern. Det fanns både bra och dåligt. Det jag behöver jobba på för att bli snabbare på allvar är lustigt nog mina baksidor. De är starka men jag utnyttjar dem inte alls som jag ska, så jag fick köra ett helt gäng övningar med fokus på aktivering av baksida.

Det blev lite frustrerat emellanåt. Huvudet vill så mycket och signalerna går inte riktigt fram och gör jag en ny sak rätt så tappar jag nåt annat och ja... ni fattar. Kämpigt emellanåt alltså. Men det blev också riktigt bra emellanåt och nu ska jag bara komma ihåg att jag verkligen ska göra de här nya teknikövningarna några gånger i veckan så att jag nöter in dem. Skillnaden blir påtaglig när man väl har aktiverat en muskelgrupp - sedan är den automatiskt aktiv i löpningen efteråt.

När Katarina var klar med att plåga min hjärna cyklade jag bort till tallriken och körde mina "flytintervaller" enligt schema. 10 x 1 minut med 1 min vila. Jag tittade inte på klockan och gps'en verkar ha fått lite spel emellanåt, men grafen ser ut som om jag låg runt 4:15 i intervallerna och det kändes inte våldsamt jobbigt. Hoppas det bådar gott för kommande testpass på 5 km.

Det är lätt hänt att man blir lite trött i huvudet när man måste tänka på något som egentligen bör vara automatiserat och så blev det också i dag. Jag landade hemma och var bara sugen på varm choklad och ostmacka att ladda batterierna med innan jag en timme senare kände mig redo för lunch.

En annan anledning till att jag är trött i huvudet är givetvis att jag har lite jobbångest inför morgondagen. Det var egentligen planen att jag skulle få jobba hemifrån mina första dagar för att hinna ikapp i lugn och ro men planen har ändrats så jag måste vara på kontoret i morgon. Och det är inte jobbet i sig som ställer till det utan vetskapen om att revisionsteamet kommer vara där och skärskåda och ifrågasätta grejer som gör att jag känner mig lite utsatt. Det är nog stressigt att hinna banka ihop månadens bokföring på tre dagar UTAN att det står ett gäng läskiga kavajer och ställer frågor.... Jag siktar dock på att jag kan sitta hemma torsdag och fredag så borde det avlöpa relativt smärtfritt ändå.

Inga kommentarer: