tisdag 5 augusti 2014

Trodde du ja. Pffft....

Här trodde jag att jag skulle vara klar med att vara förkyld i dag och kunna springa med på kvällens intervallpass. Nä, det skulle jag inte. För visserligen är snor och matthet borta men det har ersatts av en riktigt obehaglig skrällhosta som ekar i hela skelettet. Fy f*n.

Det är inte så mycket att göra åt saken - jag hade verkligen velat träna i dag men astmalungor och skrällhosta är en typiskt dålig kombination när man bli andfådd. Så jag har gjort andra grejer. Besökt HMS Karlstad som ligger i hamnen - jättespännande. Handlat lite. Packat inför stundande semester. Och så har jag instruerat B.A.B.Y. Runners Team i kväll och det blir man nästan lika lycklig av som att springa själv. Kämpaglöd hela vägen! Först lätt jogg och ett gäng rörlighetsövningar. Sedan löpskolningen som utmanar koordinationen och inte alltid är så enkel, men vi nöter lite och så plötsligt ser man i blicken, i hela kroppen, att övningen "landade".

Kvällens intervaller var en stege med 4 x 2, 4 x 1, 4 x 30 sek. 1 min vila efter 2 och 1 minut, 30 sek vila efter 30 sek. En ganska snäll intervallstege - när man har gjort de första 4 intervallerna har man gjort över hälften! Fast tvåminutersintervaller tenderar ju att vara hyfsat obehagliga även om de bara är fyra stycken ;-) Jag avslutade passet med två tabataset - första med växelvis utfallshopp och cykelsitups, andra med växelvis knäböj med puls och trepunktsplanka. Varför? Jo, för när vi blir trötta tappar vi explosivitet och kryper ihop i bålen. Att tvångsjobba hopp och bålstyrka i slutet av passet tvingar oss att aktivera muskler som är trötta. Bingo :-)

Vi stretchade och P hade med sig fika till oss - hon rehabiliterar just nu men är nog snart tillbaka både i löpgruppen och hos NMT. Uppskattat!

Nu checkar jag ut för ett tag och tar inte med mig datorn på semestern. Kan eventuellt bli nåt mobilbloggat inlägg men inga garantier. Ha en fortsatt skön sommar - I'll be back!

Inga kommentarer: