fredag 26 december 2014

Annandagspromenad

Jag kände mig lite sådär när jag vaknade. Lite täppt i näsan och tjock i halsen - inte tillräckligt för att kalla det förkylning, bara nåt som kanske blir nåt mer och som man inte ska utmana - så jag var rätt bestämd på att inte köra högintensiv träning i dag.

Det var kallt i morse, men soligt och klart. Och trots att både Joakim och jag sticker ut nosen och huttrar "hu, så kallt" så är vi också helt överens om att när vinter är vinter på riktigt och inte bara Skånevinter då måste man gå ut och njuta av det. Således - på med varma kläder, lasta termosmuggar med varm dryck i Joakims ryggsäck, och ut på långpromenad.

En knapp mil blev det på knappa två timmar och det var ganska njutbart. Bara ganska, för motionsspåren på Bulltofta är rena rama isgatan och fullkomligt livsfarliga på sina ställen. Tur att man kan vika in genom skogen, upp över kossabacken etc för att få gå i snö i stället för på isen där risken är överhängande att man står på öronen och slår sig halvt fördärvad ;-)

En kort rast i solen efter halva passet ungefär passade fint, en skvätt varm äppeldryck värmde ända ner i tårna och så traskade vi på igen. Fantastiskt vackert ute, snö på grenar, glitter i snön, blå himmel - helt underbart. Och vi blev ute längre än vi hade tänkt oss så sen fick vi raska på med en snabb smoothie och energibar och dusch innan vi båda två hade tid hos frisören för att snygga till oss inför nyår.

En sen lunch och lite julklappsinhandling (det där med julafton 28 december så man kan köpa julklappar på mellandagsrea är vansinnigt praktiskt!) och så har vi inte gjort så mycket mer nytta i dag. Jag ska klämma in ett yogapass innan läggdags har jag tänkt mig, jag behöver få lite cirkulation i musklerna och lite flow i hjärnan :-)

Inga kommentarer: