måndag 15 december 2014

Outside the comfort zone is where the magic happens

Jag är SÅ obeskrivligt stolt just nu. Jag har haft premiär på min alldeles egen föreläsning - om min resa "från utbränd till ultra". Jag har vågat prata om stress-symptom, om missbrukarpersonligheter (jo, prestationsprinsessor och alkoholister kan ha en hel del gemensamt), om att våga vara sig själv och om att själv ta ansvar för sitt liv. Jag har berättat nära och personligt om hur jag mådde, om vad jag var rädd för och hur jag tog mig ur komfortzonen gång på gång.

Eftersom föreläsningen är så personlig var jag orolig för att det skulle bli känslosamt, pinsamt. Jag var nervös de första minuterna men sen släppte det när jag insåg att jag har en historia att berätta och de här människorna är här för att lyssna på den, för att de är intresserade. Det var otroligt kul att få dela min resa och mina erfarenheter - vi behöver prata om det här. Det är alldeles för många som är stressade och trasiga för att vi ska tysta ner det. Bättre att släppa ut det, att ge folk fler verktyg för att ta tag i problemet.

Jag är redan sugen på att få föreläsa igen. Är det nån som vill köpa en föreläsning? :-)

3 kommentarer:

Nellie - the Flying Hippo sa...

Åh vad kul att du har haft föreläsningspremiär! Jag ska absolut ha dig i åtanke nör jag är tillbaka på jobbet igen. :) Kram

Tina Jensen sa...

Tjoho grymt jobbat och det hade jag gärna lyssnat på!

Anonym sa...

Heja Pernille!!! Du SKA vara SÅ stolt över dig själv. Det kan vara tufft att stå inför människor och prata om vad som helst, men när det handlar om något som är mycket knutet till en själv som person och ens känslor, ens handlande och resonemang kan det bli så mycket tuffare.

Roligt att det gett dig mersmak!