lördag 27 december 2014

NMT: Tomten och hans renar!

Daniel Karlsson höll i förmiddagens NMT-pass och som vanligt när Daniel håller pass så har han hittat på nåt kreativt. I dag dök han upp med en aluminiumsstege och en tomteluva i högsta hugg. Now what?

Ja, vi började som han sa med "den vanliga skinntorra uppvärmningen" - jogg runt cirkeln med diverse uppvärmningsövningar. Dock gick det inte alls att springa ute på grusspåret som var rena rama isgatan utan vi fick vackert hålla oss på gräs och snö i stället och det är turligt nog mycket roligare!

När vi var genomvarma samlades vi mitt på gräsplan och Daniel presenterade dagens pass. Det gick i all sin enkelhet ut på att en i taget skulle vara tomte (och givetvis iklädd tomteluvan) och bli transporterad på stegen av övriga 8 deltagare. Mellan varje sådan transportsträcka fick vi en övning att göra - höga knän i 30 sekunder, plankan i en minut, 15 knäböj, 5 burpees, 10 armhävningar m.m. Vi fick även göra styrkeövningar med en deltagare på stegen - axelpress, knäböj, marklyft, och själv fick jag äran att ligga på stegen medan de andra gjorde bänkpress. Sådär njutbart :-)

Passet i sig var inte så jobbigt men visst fick man arbeta ibland med t ex axelpressarna eller med att balansera stege med tung deltagare på medan vi knatade fram och tillbaka över gräsplan. Som avslut fick vi som vanligt åla i cirkel under plankor och det var blött och kallt i nollgradig snö!

Joakim och jag joggade ner till Bulltofta och hem - med en liten omväg på ditvägen - så det blev 5,2 km löpning plus ett NMT-pass och redan på vägen hem hade jag kommit upp de 10.000 steg som min nya teknikleksak Fitbit Flex (julklapp) rekommenderar per dag. Nice att ligga lite i framkant! Recension av Fitbit Flex följer när jag har hunnit ha den nån vecka till.

Sen kändes det inte som om man behövde göra så jättemycket mer i dag utan vi har ätit lunch, duschat, slappat och njutit en tidig middag på Texas Longhorn. Jag valde fajitas och det var absolut njutbart med fräscht och kryddig mat och en kall öl i dag! Nu laddar jag för julavsnittet av Downton Abbey... tror inte det blir så mycket snacks till det avsnittet, jag är mätt i magen!

1 kommentar:

steffanie sa...

Ska bli spännande att höra vad du tycker om Fitbit. Testar just nu ett Nike Fuelband, den äldre modellen.