torsdag 4 december 2014

Vi skapar vår egen verklighet.

En annan variant på samma tema är "det är inte hur du har det, det är hur du tar det". Och visst, jag ska gärna erkänna att vi ibland försätts i situationer som vi inte själva skapar, där vi påverkas av andra krafter. Men hur vi väljer att se på det kan vi ofta styra själva och det kan göra stor skillnad. Det har nog sällan varit tydligare för mig än just i dag.

När jag gick och la mig i går var jag trött, velig och lite smådeppig. Smådeppig på grund av det där som gnager och som jag inte kan påverka just nu utan bara måste vänta ut - och velig för att den deppigheten gjorde att jag inte kunde bestämma mig för om jag skulle ligga kvar i sängen och ta sovmorgon eller om jag skulle gå upp och träna som planerat.

Jag förberedde allting för dubbla scenarion. Bestämde mig för att ställa klockan på tidigt och veta att jag kunde sova en dryg timme till om det nu var så att jag verkligen, verkligen inte ville gå upp. Fast när klockan ringde kändes det okej och efter en helt vanlig frukost och lite kattmys styrde jag bilen mot Friskis för ett klassiskt discopass - bröst och armar. Ett roligt och lättsamt pass som ger mycket tillbaka i form av pumpade muskler :-) Har även bockat av det som "mitt mesta favoritpass" i #jävligtjobbigjulkalender!

Det gick lätt att träna i dag. Bänkpressen kändes tung till en början men det var inga problem att köra strikta femmor med 40 kg vilket jag var rätt nöjd med. I lutade flyes byggde jag upp med 8-9-10-10 kg i fyra set och även om 10 känns tungt är det absolut görbart. Dipsen körde jag i assisten i dag mest för att jag inte orkade kuta ner och hitta gummiband och sen kuta upp igen (latmask där...).

Sen var det "tunga" gjort och det var bara det roliga kvar - tricepspressar och två varianter på bicepscurl. Kärlek till det. Jag vet att det är världens mest onödiga övning att köra bicepscurl men det är nog nåt av det roligaste som finns när man står framför spegeln och ser musklerna svälla! Tyvärr var det dags att avsluta det roliga och se till att bli "kontorsmässig" efteråt...

En ganska trevlig arbetsdag med en del skratt och en del allvar följde, bl a avskedslunch för en kollega som avslutar sin projektanställning nu. Mmm... lyxlunch. Hälleflundra med hummer och champagnesås, och kaffe och tryffel som "efterrätt". Lovely! På väg hem från kontoret hämtade jag ut paket - ett från Yogobe med yogamatta och yogaklossar som strax ska invigas, och ett från Bodystore med diverse mellanmålsbars.

Sen har jag ätit spenatsoppa med varm skink- och osttoast och varit iväg i Lund och instruerat NMT för ett taggat gäng som fick jobba hyfsat hårt i dag. Fick beröm av glada deltagare och stack sen hem där jag hittade ett trasigt ägg som Joakim tänkte slänga men jag gjorde om det till pannkakor (utan socker, utan mjölk och med väldigt lite vetemjöl i) i stället och åt dem med äppelmos, kvarg och kanel. Som äppelpaj, ungefär :-)

Och mitt i allting landade det in ett mail från Jessica Clarén om att jag har vunnit ett gäng Bounce-bollar (världens bästa transportabla mellanmål enligt mig) i hennes julkalenderutlottning.  Just det, jag har också fått bekräftelse på att min PT-utbildning nu blir av och så har jag blivit intervjuad för en artikel på webben som jag givetvis länkar till när den kommer ut. Vilken dag!

Det hade kunnat vara annorlunda. Jag hade kunnat sova lite längre, strunta i gympasset och därmed haft mindre resurser att hantera bittra och småsura mails på jobbet. Serverat ett oinspirerat NMT-pass och struntat i att tävla i diverse julklappsutlottningsbloggar med inställningen att "jag vinner ändå aldrig". Men jag vill verkligen förändra och förbättra det jag kan och jag vet att allting börjar med mig själv. Positiv karma studsar tillbaka!

2 kommentarer:

Nellie - the Flying Hippo sa...

Du skapade en toppendag helt enkelt. Härligt! 😃

Anonym sa...

Var inte orolig, det löser sig med tiden :-)
Jag kan gnaga lite, så slipper du.
Kram <3