söndag 14 december 2014

Fånga solen!

I går tittade vi på väderprognoser när vi pratade om vad vi skulle göra med dagen i dag. Det pekade på solig förmiddag och mulet resten av dagen. Alltså förlade vi dagens utepass tidigt för att hinna fånga solen!

Och vilket fint pass sen. Joakim jobbar fortfarande på marschträning med 10 kg viktväst och 19 kg i ryggsäcken vilket innebar att vi körde rask promenad ut till kossabacken och halva vägen upp där Joakim dumpade ryggsäcken och ett lager kläder innan vi gick ner till backens start och körde 20 minuter rullande backintervaller. När Joakim har viktväst springer vi ungefär lika snabbt utom på sista sprinten där han drog ifrån rejält.

Det var riktigt, riktigt äckliga intervaller i dag - slem och snor och kräkkänslor. Men det är som alltid gött efteråt! Extra fint var det varje gång man kom upp på backens topp och mötte sol, klar luft och utsikt över hela Malmö. När intervallerna var avklarade traskade vi ner till ryggsäcken för att dricka vatten och "justera klädsel" - vilket för mig innebar en extratröja under jackan och att jag bytte buffen mot en mössa.

Sedan traskade vi vidare i raskt tempo i en dryg timme med solen i ansiktet och friska decembervindar. Det var riktigt skönt tyckte jag - givetvis mindre skönt för Joakim som har mer vikt att kånka på men det har han valt själv. På två timmar kom vi totalt upp i 13 km, skaplig söndagspromenad alltså, och fick en massa sol och frisk luft på köpet. Det var rätt gott med lunch när vi kom hem! Återstår att se om vi orkar ta oss till gymmet eller bestämmer att det räcker för i dag.

Inga kommentarer: