torsdag 13 september 2012

NMT - 160 armhävningar

Ja. Helt rätt. Vi gjorde 160 armhävningar i dag. Och jag gjorde alla på tå. ALLA. Jag reflekterade inte ens över om jag skulle göra dem på knä när de gjordes tio i taget. Grymt!

Undervattens-Peter inledde dagens pass med vanlig jogg och lite parövningar - panna mot panna, panna mot knä, rygg mot rygg och sånt. Sen var det dags för lite utmaningar - knäböj med kompisen på ryggen, klätterövningen där den ene står bredbent med armarna ut och den andre hoppar upp på ryggen och sen ska klättra ett varv runt, och tricepsdips på kompisens rygg medan hen stod i plankan.

Efter den uppvärmningen sprang vi vidare till Peters favoritbacke, den som är i två "etapper" med en platå på mitten. Mera parövningar. Gå upp till mittenplatån med kompisen på ryggen, 5 knäböj medan kompisen satt kvar på ryggen, släppa ned kompisen, jogga nerför backen, 10 armhävningar. Den sekvensen skulle vi göra 5 varv var. Dvs 10 gånger 10 armhävningar. Det var TUNGT - men kul!

Sen fick vi springa upp hela vägen två gånger, Fast vi inledde med vars 5 tricepsdips på kompisens planka och så körde vi 10 vanliga dips var uppe på toppen innan vi rusade ner igen. Med härligt hög puls var det sedan dags för kompis-situps i nåt som jag tror kan ha varit 3 x 1 minut med lite vila emellan. Sen plankan. Sen plankan med rotation, 6 på varje sida, 10 situps, plankan med rotation 6 på varje sida. Jamen hej, magmusklerna - härligt att veta att ni finns!

Medan vi sedan joggade tillbaka till utgångspunkten slängde Peter in 10 armhävningar lite här och var. Efter fjärde gången muttrade jag "140" och det hörde han minsann - vilket innebar att nästa omgång blev 12 st bara för att spräcka 150, och sen kunde man ändå inte sluta på 152 utan vi var tvungna att ha 8 till. 160 armhävningar alltså. Stretch och 35 upphopp (det var då man upptäckte att benen också hade fått sitt!). Svettigt, roligt, bra pass!

Inga kommentarer: