lördag 15 september 2012

NMT - hinderbanedags

I dag var det hinderbanepass på Södra Skånska Regementet med Femkamps-Daniel. Det har uppstått nån slags masshysteri om att vara rädd för skador och att det "egentligen inte var så roligt" vilket medförde att vi bara var 8 deltagare på dagens pass. Fast vi som var där hade nog ganska kul!

Vi började med att värma upp med en löprunda i överraskande bekvämt tempo för att vara Daniel. Lite uppvärmningsövningar på vägen och några stegringslopp. Sen fick vi som redan är "veteraner" köra igång på banan själva medan Daniel gick igenom den noga och instruerade de nya deltagarna. Jag är fortfarande inte kompis med irländska bordet men resten av banan fungerade bra. Tog mig över båda stegarna utan problem och inte heller "lejongropen" ställde till det. Förutom att vi fick plocka undan lite bänkar nere i gropen och det visade sig bo en himla massa grodor under dem som vi helst inte ville trampa ihjäl! Erika var dagens hjälte och flyttade på de största :-)

När alla hade gått igenom banan (då hade vi "veteraner" väl hunnit ungefär 1½ varv) fick vi springa den i intervallform. Daniel delade upp den i 4 delar, förklarade att vi inte skulle ta de 4 största hindren på banan och att om vi ville hoppa över något annat hinder kostade det 5 burpees. Första paret startade, när de hade hunnit fram till första "stoppet" startade par nr 2 och skickade sen iväg första paret när de hann fram till dem. Och så fortsatte vi på det sättet. Det innebar att man kunde dra på lite eftersom man fick en kort paus emellan! Jag råkade dra på lite friskt över mattpiskarhindret och höll på att ramla i backen ordentligt men lyckades parera så att stolpen bara träffade ena skinkan och där är man ju välpolstrad så det var lugnt :-D Jag fegade på irländska bordet och körde burpees i stället. Jag har helt ärligt ingen aning om hur jag ska fixa det förbaskade hindret men någon gång ska jag väl lyckas!

Min favoritsträcka på banan är helt klart den sista biten från 4 m-stegen till mål, där vill jag bara rusa på som en galning för jag vet att jag fixar samtliga hinder utan problem. Så det gjorde jag! Muren, balansbommen, labyrinten, 3 småhinder, raksträcka, måååål! Fint flyt, roligt som tusan. Banan har renoverats under sommaren så det finns bra grus att landa i efter de flesta hinder nu också.

Sen tyckte Daniel att vi behövde ha en avslutningsövning. Hans signum är ju annars att vi ålar under plankan i cirkel men i dag fick vi köra kryphindret som stafett - hindret där man kryper i sand under trådar. Två lag, alla skulle krypa två gånger fram och tillbaka. Hade man inte redan sand överallt så fick man det nu! Fast mitt lag vann så det var okej.....

Efter passet fikade vi och tittade på de andra som tränade efter oss. Soligt och fint fast lite blåsigt väder så det gick utmärkt att sitta därute ett tag innan vi drog oss hemåt. Har precis lyckats äta lunch nu strax före tre så mat- och sovklockan är nog helt kajko vid det här laget dock. Det fixar sig väl sen.

Inga kommentarer: