måndag 3 september 2012

NMT i jättegäng!

31 deltagare på kvällens pass. Det måste vara rekord sen provapå-passen i vintras! Fördelen är att det är härlig stämning när vi är så många. Nackdelen är att det är svårt att hålla ihop gänget.

Undervattens-Peter bjöd på ett riktigt spyfys-pass. Sådär riktigt kräkjobbigt mellan varvet. Och brutalt kul! Efter uppvärmningsjogg och lite övningar startade vi första intervallpasset. Vi jobbade i par. Ena partnern skulle springa bort till andra fotbollsmålet (60 m kanske?), göra 15 situps och springa tillbaka för att köra 5 st "åttor" runt kompisens ben - medan kompisen stod i jägarvila under hela tiden. Sen byte. Jag jobbade i par med Magdalena som är en hel del kortare än jag så där alla andra lyckades krypa mellan kompisens ben fick jag halv-åla mig under :-) Däremot kunde Magdalena krypa snabbt som sjutton när det var hennes tur så det gick väl jämnt ut. Fyra varv vardera skulle vi köra. Det var ordentligt tufft och man blev mör i låren av kombinationen jägarvila + sprint.

Det var inte slut där utan nästa varv var det björngång på ena hållet och baklängesjogg tillbaka, inga situps eller kryp-åttor. Däremot fick väntande kompis köra den fantastiska övningen där man växlar mellan jägarvila och knästående och ska hålla rumpan i samma höjd. Jag säger bara det - det var den längsta björngången jag har gjort i hela mitt liv! Tre varv var blev det här.

Efter såna tuffa benövningar fick vi köra lite cirkelstyrka - situps, sneda situps, armhävningar och tricepspress i en trevlig röra. 25 sek arbete, 15 sek vila/stationsbyte. Det var rätt långt mellan två av stationerna så där fick man tillfälle att klämma in en liten sprint också om man ville - och det ville man ;-)

Kvällens sista övning var klättrande planka, 4 varv, 25 sek arbete/15 sek vila. Då fick axlarna sig en omgång också. Jag var annars orolig för att Peter skulle köra plankan med ålning med rekordmånga deltagare men så blev det inte i dag. Med tanke på att vi hade över 7 min planka när vi var 24 deltagare så vill jag inte tänka på hur länge man ska stå med 31 personer.... Istället blev det nerjogg, stretch och 40 upphopp.

Och nu är jag sådär endorfinspeedad och lycklig igen.... Sova? Ja, fast det tar nog ett tag ;-)

Inga kommentarer: