torsdag 20 september 2012

NMT - mycket löpning på schemat!

Det var Ida som höll i dagens pass och trots att det rätt ofta blir rätt mycket spyfys när det är Ida som har passet så är det också alltid en helt särskild energi på Idas pass! Så även i dag.

Vi hade två vattendunkar med oss hela passet i dag som vi fick turas om att bära på. Som vanligt var det lugn uppvärmning med koordinationsövningar, björngång förbi en hel rad lägenheter i markplan, alligatorgång i uppförsbacke och jägarmarsch där vi sprang under kamraternas armar. Och sånt. Sen körde vi tre löpningar uppför längsta backen på St Hans bara för att komma igång.....

Efter det var det dags för styrkeövningar. En minut i taget. Alligatorgång, benböj, bendipp och några fler som jag har glömt bort... jo, stjärnan körde vi också. Och några fler. Äsch ;-) Sen löpning i 20/10 intervaller, fyra stycken. Första plan löpning, andra backe, tredje baklänges, fjärde valfritt (jag passade på att köra lite extra backsprint). Följde upp med parövningar i backen som har "två våningar". Den ena sprang medan den andre gjorde en övning uppe på platån - dvs ettan sprang upp till platån där tvåan körde t ex armhävningar, sen fick tvåan springa från platån till toppen och ner medan ettan gjorde armhävningar och sen fick ettan springa ner och upp igen medan tvåan gjorde armhävningar. När ettan var uppe på platån igen började man om med ny övning. Armhävningar, situps, burpees, cykling fick vi göra.

Vi sprang runt i terrängen och körde jägarmarsch ett tag tills vi kom tillbaka till backen där vi började. Här fick vi köra samma löpintervaller som innan - dvs plant, backe, baklänges, valfritt - fast nu i 45/15-intervaller. Och sen fortsatte vi med nedvarvning enligt samma koncept som uppvärmningen, med björngång en sträcka och alligatorgång nerför backen vi gick uppför tidigare. Det blev väl helt ärligt mest hasning av den alligatorgången :-)

Avslut med löpning på en kolonn där personen längst bak fick springa fram med slalom mellan alla kamraterna på Idas vissling. Roligt! Stretch, 35 upphopp, klart. Roligt pass, riktigt roligt - och jag fick en del löpning och en hel del intervaller som formtoppning inför loppet på söndag. Perfekt läge!

Inga kommentarer: