tisdag 11 november 2014

Disco-Tisdag!

Ja, det är lite oordning när man kör disco på tisdagar. Men jag har insett att det är lite dumt att ha Leg Day på tisdagar av två anledningar: Dels tenderar det att påverka löpningen på tisdagkvällar, och dels behöver jag vara tidigare på kontoret på tisdagar än på torsdagar och känner ofta att benpasset blir lite hektiskt när jag kör det på tisdagar. Discopasset går lite kvickare så jag slipper stressa!

Jag var inte jättevaken när klockan ringde i morse men det tar sig alltid i takt med att jag får i mig te och gröt så när jag cyklade iväg mot gymmet före klockan sju var jag ganska pigg. Glömde dock kreatinet men jag vet inte om det gjorde nån större skillnad egentligen.

Morgontomt gym, trevligt för mig - så i med BCAA, ombyte till gymkläder och raka vägen mot bänkpressen efter lite rörlighetsövningar med min kompis "pinnen". Jag hade något av ett genombrott i bänken förra veckan och höll tummarna för att det skulle hålla i sig. Det gjorde det. 35 kg kändes mastigt men jag ökade till 37½ ändå och det kändes inte dödochhelvetetungt. Jag tror jag har fått till tekniken bättre tack vare Martins envisa tekniknötande och givetvis att jag själv försöker repetera instruktionerna för mig själv då... Jag slängde på lite småvikter upp till 40 kg och gjorde en prydlig femma. Vilade, och satte en till. YES! Äntligen uppe på 40 kg igen. Nu är det bara framåt....

Lutade flyes var stabila i dag, nio kilo, inga konstigheter. Sen var det dags för tricepsdips och då upptäckte jag att jag hade glömt gummibandet. Jaja, då körde jag 5 x 3 repetitioner utan gummiband, det går också. De blir inte lika djupa (mest för att jag inte vågar utan stöd!) men ger bra kontakt med bröst och triceps ändå.

Jag kände för att byta ut enhands-tricepspressen i dag och körde en tvåhandsvariant med rep i stället. Mycket fin kontakt (och pump dårå...). När jag väl hade haffat den fina dubbla kabelmaskinen vid spegeln så stannade jag kvar där och gjorde färdigt passet. Bicepscurls med rep, vågade öka ett snäpp i dag efter förra veckans succé och visst satt de finfint även när de var lite tyngre. Sista övningen är de underbara dubbla bicepscurlsen i kabelmaskinen där jag kan beundra axlar och armar i spegeln och det var tungt, men väldigt givande!

Eftersom jag hade tid över körde jag 3 x 20 russian twist med fokus på rotation (naprapat-Jimmy har sagt till mig att jag behöver jobba med det och Katarina säger ju samma sak) innan jag stretchade lite bröst och armar och skuttade in i duschen.

Arbetsdagen har bjudit på både högt och lågt men jag fick i alla fall kläm på några grejer jag verkligen verkligen VILL göra. Dagens höjdare var att företagshälsovårdens ergonom tittade på mig och konstaterade att jag hade lagt på mig en hel del muskler och blivit ganska biffig :-) Roligt att det syns i vanliga kontorskläder, jag märker inte det själv. Fast kavajen jag hade i går satt inte helt hundra över axlarna, det märkte jag!

Funderade på att springa med B.A.B.Y. Runners Team i kväll men insåg att Joakim var iväg och instruerade i går och jag är själv iväg både onsdag och torsdag kväll... Det är ju trevligt om vi hinner ses ibland, resonerade jag, och kroppen känns aningen sliten efter förra veckans mastodontdos av träning så jag chillar lite denna veckan. Har dock kämpat mig igenom en halvtimmes yinyoga för att uppfylla min pågående utmaning om att yoga varje dag i två veckor!

Inga kommentarer: