tisdag 18 november 2014

Typiskt trevlig toppentisdag!

En alldeles vanlig tisdag i dag och som de flesta tisdagar inleddes den med grötfrukost och en cykeltur till gymmet. Bröst/armar stod på tur i dag, alltså discoträning.

Det första som händer när jag kliver in i stora gymmet efter att ha bytt om är att en kille lastar vikter på bänkpressen och jag tänkte "åh nej, nu kommer han blockera den i evigheter!" och funderade på att styra om mitt pass. Jag satte mig och körde några uppvärmningsvarv i bröstpressen så länge och konstaterade sen att killen dels var en gymstammis och dels att han oftast bara kör ett set i varje övning. Så även här - ett set i bänkpressen och så plockade han av så jag kastade mig över bänk och stång.

Stabilt i bänken även i dag - flera femmor på 40 kg med godkänt djup. Mycket bra! Det var ett himla hattande med hantlarna när jag kom till mina lutade flyes, många andra som höll på med hantlar, men jag lyckades knipa niorna och så fick jag köra med dem helt enkelt. Det går. Det är inte helt hundra men det går.

Vidare till dips - i dag hade jag med mig gummibandet så det blev 5 x 5 med bra djup. Sen haffade jag stora kabelmaskinen och körde slut på armarna med tricepspressar och två varianter på bicepscurls. Mycket tacksamt att stå precis framför spegeln och flexa :-) Jag avslutade med några set russian twist innan jag stretchade och sen skuttade in i omklädningsrummet och fotograferade lite pump bara för att komma ihåg hur det ser ut :-D

Omklädningsrummet ja - där fanns det bara kallvatten i duschen. Inte modellen "lätt ljummet" utan ISkallt. Snacka om att man kan duscha snabbt då! Tog mig till jobbet rätt exakt i tid, hade en helt vanlig arbetsdag och cyklade sen hem. Var vrålhungrig men körde 20 min yoga innan jag fixade mat eftersom det brukar vara obehagligt att yoga när man är "nyäten" - i dag en sekvens för fötter och vader. Intresseklubben kan anteckna att jag har obeskrivligt mycket träningsvärk efter två tunga pass med kort mellanrum...

Sen lassade jag in pasta med kycklingfärssås och efter det hann jag dricka te och äta en rawfoodbar innan det var dags att cykla ner mot Bulltofta och B.A.B.Y. Runners Team-träningen. Min tur att instruera och i dag bjöd jag på uppvärmning där vi turades om att hitta på övningar, 10 min löpskolning och sen passet "100 burpees on the minute". Mycket enkelt pass med löpning i 20 minuter och burpees varje minut - en burpee första minuten, två burpees andra minuten, 3-4-5...10-9-8...1 och så sista minuten löpning också. Passet alla pratar om som "det värsta nånsin" och som är mer uthållighet än fart och bygger pannben, kondition och envishet.

Som avslut körde vi tre set tabataintervaller med två övningar i varje set: knäböj/utfallshopp, armhävningar/tricepsdips, wallclimbers/cykelsitups. Och så stretchade vi.

Dagens glädjeämne var Karro som spontant sa att jag verkligen hade vänt hennes humör från halvdåligt till jättebra under vår träning! Sånt gör mig glad och det är därför jag fortsätter instruera!

Inga kommentarer: