lördag 29 november 2014

NMT: Alla årstider på samma dag!

Ja, det kan låta lite kryptiskt, men vänta bara, så klarnar det nog. Egentligen var det jag som skulle hålla i dagens pass men jag var väldigt träningssugen själv och tog dessutom Joakims pass åt honom i måndags, så vi gjorde en liten deal där. Nio stycken var vi som slöt upp.

Det var ruggigt novemberväder när vi ställde upp, blåsigt och höstigt och höstfärger på träden. Vi gav oss iväg och körde diverse koordinations- och uppvärmningsövningar på väg bort till ängen. Där körde vi lite sidohopp och sånt i cirkel innan vi stannade i cirkel och körde klassikern där vi turas om att välja en övning åt kamraterna och sen springer ett varv runt cirkeln. Vi fortsatte sen utåt med diverse varianter på jägarmarsch, baklängesjogg med kamraten som "ledarhund" och kastade även in en liten backsprint. Härligt. Jag hade slutat frysa vid det här laget :-)

Vi tog en annan väg tillbaka och stannade vid en liten gräsplätt där vi fick agera motsträviga demonstranter som släpades till häktet av två andra kompisar :-D Kan meddela att en motsträvig demonstrant fick in en äkta fullträff på min ena fotknöl som är dekorerad i vackra färger nu! Det var minst lika jobbigt att agera demonstrant som att släpa på dem.. När alla hade varit motsträviga två gånger fortsatte vi vidare.

Nästa stopp blev Idas favoritstockar där vi körde växelvis dips och armhävningar några varv. När vi skulle ge oss av därifrån kändes det nästan vårlikt i luften - grönt och fint, solen hade kommit fram och glittrade i sjön. Lovely. Vi fortsatte joggandes bort till den backen som brukade vara Dans favorit och nu var det dags för enkel spyfys :-)

Spyfys utfördes parvis. En i taget sprang vi upp i backen, gjorde 10 burpees och löste sen av kamraten vid foten av backen som höll på med nån övning som Joakim föreskrev som vi sen fick göra medan kompisen sprang. Nästa varv var det 9 burpees, sen 8, 7, etc ner till 1 burpee. Jag måste säga att det var här jag märkte att höstens nötande av intervaller i högre tempo har gjort skillnad - jag blir helt enkelt inte lika slut av att köra burpees och kan köra dem i betydligt högre tempo. Roligt! Medan vi väntade på att alla skulle bli klara fick vi snurra på 5 armhävningar, 10 situps, 15 knäböj ett tag.

Sen fick vi lov att släpa "skadade" kompisar upp för backen och jogga ner och vänta på toppen i planka ett tag, varpå Joakim hojtade "ner till dungen och rör ett träd" så vi sprintade ner och upp igen där vi sen skulle fånga Joakim innan löpningen var över. Skapligt hög puls när man jagar nån i uppförsbacke! När vi landade uppe på toppen och var genomvarma och låg i högt gröngräs hojtade kamrat G att "nu är sommaren här" så då bockade vi av ännu en årstid.

I lugnt tempo gick det sen tillbaka mot motionsgården. Sista 150 m ungefär var det "fri fart" bort till en stuga och sen tillbaka och fånga upp de som var sist, jag hann nog med 3-4 vändor innan vi avslutade. Vi stretchade mitt i Bulltoftas julmarknad med utsikt in till jultomtens stuga, så där bockade vi av sista årstiden också. Fiffigt, eller hur?

Det var ett fantastiskt kul pass och jag vill bara köra mera NMT. Väl medveten om att det inte känns fullt så lättsamt en måndagkväll i mörker, snålblåst och småregn, men det är roligare och mer omväxlande än min egen träning på gymmet och i löpspåret. Kommande vecka lovar jag mig själv minst ett NMT-pass i alla fall!

Inga kommentarer: