tisdag 4 november 2014

Vilken tur att jag inte somnade om!

Det är november. Jag är inte så förtjust i november, jag upplever det som årets mörkaste månad och det brukar vara ganska grått och allmänt segt. December är lättare att hantera med all julbelysning och lite ledighet och sånt! I morse var det sådär novembersegt när klockan ringde och jag funderade väldigt seriöst på att ställa in mitt morgonpass på gymmet och somna om. Men jag visste också att dagen i dag var fullspäckad med möten från 9.30 till 15.30 och att såna dagar är lättare att hantera om jag har "laddat" med ett träningspass innan. Så jag masade mig upp, petade i mig frukostgröten under visst motstånd (Joakim kommenterade att det nog inte var för att jag inte ville träna utan för att jag inte ville åka till jobbet, vilket antagligen var sant!) och kom iväg typ tio minuter senare än planerat. Good enough.

Fullt ös på gymmet men som av en händelse var racket ledigt när jag hade bytt om och jag körde igång direkt med uppvärmning med bara stång. Efter 30 min på cykel är man ganska genomvarm ändå så det fick bli så i dag. Det kändes oväntat bra med knäböjen i dag och jag mosade mig upp till 5 reps med 70 kg utan att det kändes förfärligt hemskt så jag låg kvar där och körde femmor på egen kroppsvikt "bara sådär". Jag misstänker att den här kroppen reagerar rätt positivt på att ha ordentliga vilodagar!

Vidare till splitsquats. Jag brukar köra på bänk men Martin tycker det är lite för högt, vi har ingen bosuboll på Universitetsholmen men det finns en balansplatta så den tog jag. 3 x 8/8 med 2 x 12 kg och så 30 reps per ben utan vikt. Lika hemskt varje gång och jag blir lika stelbent och illamående efteråt... Sedan var det dags för "krabban", bisarr sidvärtsgång med gummiband runt benen och vad ska man säga, vackert är det inte men effektivt. Kramp. Hej piriformis och gluteus medius....

Dags för axlar. Och några ungdomar hade snott racket så jag fick köra med den korta stången (gör iofs ingenting för den är mer lättnavigerad) och frivända upp den inför varje set. Jag kämpar och biter i med de där förbaskade militärpressarna men det är svårt just nu, tekniken vill sig inte riktigt. Det SKA gå, det bara är så - 5 x 5 blev det med en respektabel vikt i alla fall.

Sen haffade jag stora kabelmaskinen framför spegeln för att kunna beundra mina delts i sidolyften. Skaplig pump må jag säga. 3 x 8/8 även här, inte så att man tar nån tung vikt men allt räknas! Och så sista övningen för dagen, underbara älskade shrugs som får det att krampa i hals och kinder så att man ser ut som "en epileptisk hamster" enligt Martin :-) Kort stretch och så in i duschen, jag hade inte oändligt med tid på mig där kan man säga men jag landade in på jobbet exakt kl 9.

Där serverades information om att chefen var sjuk och de flesta möten blev således inställda så dagen blev betydligt lättare att överleva än jag hade väntat mig. Jag känner mig stark och pigg - kom hem och la ut yogamattan för att köra ett varv Happy Hips och laddar om för att springa med B.A.B.Y. Runners Team och således avverka veckans intervallpass. Blir det ett till så räknas det som bonus - blir det inte av så har jag redan gjort det jag har planerat. Och en vilodag i morgon blir kalas!

Inga kommentarer: