lördag 8 november 2014

NMT: Lerig lördag!

Äntligen. En lördag när vi båda två var träningssugna, friska och ingen av oss skulle instruera. Således - mot Lund och ett lördagspass med vår nye instruktör Andreas! Det är väldigt länge sen jag har NMT'at och jag minns inte när Joakim och jag tränade NMT tillsamman sist. Och eftersom det ändå på nåt vis var där det hela började så känns det kul att göra det ibland :-)

NMT är som det är - oförutsägbart, lerigt, roligt, utmanande. Ibland lite svårt att förena med en strukturerad träningsplan just för att man inte vet innehållet. Men alltid en energikick och så även i dag.

Andreas värmde upp oss med följa John på lekplatsen. Barnsligt kul - inklusive rutschkanan. Balansgång och kryp och ankgång och klättring upp och ner i lekredskap och ta sig genom lekhus som inte alls är gjorda för såna som jag. Väldigt bra uppvärmning också eftersom man sätter fart på balans och rörlighet utan att man tänker på att man tränar!

Sen fick vi jobba lite i par med den kända övningen "klappa rumpa". Fatta högerhand i högerhand och sen gäller det att klappa den andres rumpa. Roligt och en äkta "instant pulshöjare"! Vi fortsatte jobba i par, i armkrok. Springa ett varv runt en dunge, kasta sig ner i gräset vid konen och krypa (fortfarande i armkrok) till andra konen. Medan ett gäng sprang stod övriga i jägarvila och eftersom jag och kamrat T var först ut fick vi en skön lång jägarvila... Andra varvet var det plankan och jag var förvånad över hur o-jobbigt det kändes. Har ju förresten ett mål om att planka 5 minuter innan veckan är slut så jag får väl ta tag i det i morgon :-)

Vi fortsatte med varianter på jägarmarsch bort till grönområdet vid chinsställningen. Här fick vi först köra en mängd varianter på djurgång. Björnen, ankan, krokodilen, sälen och kålmasken varvades med plankor när vi väntade in våra kamrater. Vi skuttade över bäcken bort till chinsställningen där det blev cirkelträning med tre stationer: Knälyft i chinsställningen, tricepsdips på stock, och baklängesburpees i gräset. 40 sek första varvet, 30 sek andra varvet, 20 sek tredje varvet. Här nånstans började gårdagens mjölksyrestinna intervaller göra sig påminda, låren blev stela och jag mådde lite behagligt småilla!

Men vi var långtifrån klara. Vi joggade upp mot långa backen. Först enskilt, sen parvis i armkrok, sen på två led i armkrok. Tungt och lerigt var det! När vi hade kommit upp kanske 2/3 i backen fick vi stanna. Andreas satte ut koner för "idioten" i backe. Första varvet vanligt - andra varvet baklänges upp och vanligt nerför. Och så fick vi en extrarunda upp för att hämta upp konerna. Backlöpningen tog verkligen kål på mig - det var inget "klipp" i steget alls om man jämför med i går!

Vi letade oss ner från högsta toppen och körde lite axelpressar och russian twist i cirkel innan vi fortsatte neråt till en lämplig gräsplätt där vi fick gå skottkärra innan vi joggade mot hallen i jägarmarsch med slalom. Stretch och 40 upphopp följde, bra start på dagen!

Andreas hade aviserat "mycket markkontakt" innan passet och vi hade tagit med oss torra kläder att byta om till. Eftersom vi båda två var hungriga åkte vi direkt till Jägersro Center för att äta lunch och handla lite för att ha det överstökat. Eftermiddagen har jag tillbringat med vila och diverse pyssel, Joakim stack iväg till gymmet en stund och jag tog tillfället i akt att köra en halvtimmes yin-yoga och duscha så länge. Nu njuter jag den totala lyxen av att halvligga i soffan med en katt på varje sida medan Joakim står i köket och smågnolar medan han lagar mat. Helt fantastiskt vilsamt :-)

Eventuellt ska jag ta mig ett glas vin och lite nötter medan jag väntar på maten. Hursomhelst har det här varit en jättefin lördag som har laddat batterierna!

Inga kommentarer: