torsdag 20 augusti 2015

Behåll semesterkänslan

Semestertiden är över men inte sommaren. Därför tänkte jag till när jag packade väskan och la ner en baddräkt och en handduk ifall det skulle kännas skönt med ett dopp efter jobbet! Det gjorde det :-D

Nattsömnen blev något lidande och jag vet inte riktigt varför. Joakim ringde precis när jag gått och lagt mig och om det var att jag blev så exalterad över att få prata med honom i fyra minuter, om jag var lite stressad över att återgå till kontorsjobbet, om jag inte borde ha druckit en hel kanna svart te precis innan läggdags eller om det var en kombination av alla tre faktorer vet jag inte. Men jag sov inte så jättebra. Väckarklockan var obeveklig ändå så det var bara att gå upp, äta frukost och cykla till gymmet för att ta sig an en morgonkund innan jag duschade och fortsatte till kontorsjobbet.

Tydligen hade jag varit saknad ;-) attans, jag hade hoppats att ingen hade saknat mig så jag kunde vända på klacken och fortsätta vara ledig. Men icke. Hyfsat fullproppad mailbox och många öppna frågor men jag fick i alla fall beröm för mitt vikarierande under de andras semester och för min överlämning som jag skrev innan jag själv lämnade bygget. Bra där. Gemensam lunch för hela avdelningen ute på soldäcket och tillbaka till skrivbordet.

Slängde in ett sommarmellanmål i form av kokoskvarg med ananasbitar (gillar man pina colada så lär man gilla den kombon!) vid halv tre och strax efter tre stack jag ut i duschrummet och drog på mig baddräkten under cykelkläderna för att cykla ner till Ribersborg. Rakt ut på T-bryggan, av med kläder, ner i vattnet. Skönt. Semesterfeeling! Hade sen det tvivelaktiga nöjet att bli uppraggad av en herre som tittade beundrande på mig (jag måste sända på heeelt fel kanaler ibland, han glor på mig som om jag vore världens åttonde underverk och jag ler vänligt tillbaka och vi småsnackar lite och sen går det typ fem minuter innan han frågar vilket stjärntecken jag är född i och noterar att det passar bra med hans eget. Really? Pratade hur mycket som helst om min sambo men det verkade inte riktigt gå in....). Badade två gånger till bara för att det var så skönt innan jag bytte om och cyklade hem. När man sen har cyklat en mil hem är man sugen på ett dopp till men det går tyvärr inte! Tekniskt sett har jag haft vilodag i dag men det blev alltså ungefär 2 mils cykling. I morgon SKA jag helvila, jag lovar.

I stället har jag stekt kycklingfileer (i stekpåse i ugn, enormt smidigt), ätit middag, slängt sopor, klappat katter och sånt. Ska eventuellt ta och skärpa mig och springa en vända med snabeldraken också så det är fint hemma inför helgen, det vore nog en välgärning faktiskt. Jag lär inte riktigt orka i helgen och dammsuga en fredagkväll känns lite B! Och i morgon är det fredag och det innebär att det bara är en vecka tills Joakim kommer hem och då har jag överlevt de värsta dagarna redan, heja mig!

Inga kommentarer: