lördag 22 augusti 2015

Träningskonvent - eller svettfest på Friskis!

Jag känner mig något lite mörbultad i kroppen efter dagens äventyr - men fy fasen så roligt jag har haft! Träningsmänniskor ÄR trevliga, det går alltid att hitta kompisar när man är på konvent alltså :-)

Efter incheck, presentation och utlottning av priser (ingen vinst till mig, hrmf) började jag dagen med att gå utanför komfortzonen med danspasset DanZy. Sara, Fernando och Moris serverade en skön blandning av alla möjliga dansstilar. Särskilt Moris verkar ha kul-leder precis överallt i kroppen och dessutom är han liten och nätt och ser alltid graciös ut. Jag - not so much. Gladdes dock över att Sara hade kastat in en härlig Roxette-mix mitt i alltihop och gjorde en koreografi som påminde en hel del om det vi sysslade med när jag gick på dansaerobics för sisådär 20 år sen. Då kände jag mig lite hemma i salen ändå :-) Men det där med att skaka rumpa och vicka på höfterna blir nog aldrig min grej. Svettigt och kul var det i alla fall och det var ju syftet!

Andra passet var lite mer i trygghetszonen för det var Fitness-Cross med Gyula. Jag älskar hans pass. Finurliga, intensiva, teknikfokuserade. OCH så får man lov att leka med sloshballs och waterbags som är ungefär det roligaste som finns i träningsväg. Situps med viktad boll - no problems. Situps med waterbag där vikten böljar fram och tillbaka - svinkul! På PT-utbildningen fick vi veta att "bollar är stämningshöjande" men jag lovar att waterbags också är det, hela gruppen asgarvade när vi fick testa på situps med waterbag första gången! Passet avslutades med en WOD. 21-15-9 repetitioner på kombon thrusters med waterbag och omvända crunches med waterbag på raka armar (häl i golv - knä nuddar waterbag). Jag kände mig grymmestark och formligen ÄGDE, bara matade mina repetitioner rakt igenom och avslutade när det var 35 sekunder kvar av tiden (vi hade fått max 4 minuter på oss) som den första i gänget. Yay! Det knivigaste var faktiskt (förutom att thrusters med waterbag är rätt jobbigt alltså) att ta sig upp och ner från golvet med waterbagen. Svinkul pass!

Lunchrast och jag lyckades få i mig lite ris och kycklingwok och sallad. Inte så mycket mat som jag egentligen hade behövt men jag var inte särskilt hungrig och får väl försöka fylla på så gott det går i kväll och till frukost i morgon i stället.

Efter lunch var det dags för Classic Gympa. Jag gillar att AerobicWeekends langar in lite gympapass på sina konvent för gympa är lättsamt, roligt - och svettigt. Marika Bramsved serverade ett fartfyllt och modernt gympapass med tre pulstoppar och bra musik. Okomplicerad koreografi, några enkla stegkombinationer bara, och lite finurliga styrkeövningar som kunde göras ganska tuffa för den som ville eller lättare för den som föredrog det. Lite rörlighet fick vi också med mellan två pulstoppar och så fick vi dansa loss lite. Till skillnad från danspasset så kände jag mig både rörlig och dansant på detta pass - antagligen var det lite enklare och så blir stämningen annorlunda i en mysig cirkel i en sal utan speglar! Väldigt roligt pass alltså, jag njöt riktigt av att få skutta runt!

Tillbaka in i buren sen för att köra ett X-Cord-pass - för den som inte vet så är X-Cord ungefär som TRX och redcord ett slingträningssystem. Henrik Bramsved serverade ett pass med fokus på att dra upp sin egen kroppsvikt på olika sätt, dvs förberedande övningar för chins, pullups och muscle-ups. Förra året gick jag också på detta pass och då kämpade jag som en gris. I dag gick det betydligt lättare och jag tyckte det var rätt roligt att få glänsa lite :-) Har tydligen blivit betydligt starkare senaste året och tackar ett år med regelbunden styrketräning och massa chins-övningar för det!

Sista passet var yoga. Välbehövligt men utanför komfortzonen. Malin Berg bjöd på ett mjukt flödande pass med lugn uppvärmning, sen några härliga övningssekvenser med massor av höftrörlighet och rotationer för att avsluta med lugn stretch och avslappning. Och sen var vi faktiskt färdiga för dagen och det var dags att plocka ihop sig. Jag bestämde att duscha kunde jag göra hemma, stoppade ner allting i väskan och cyklade hem i lugn och ro. Klämde ett stort glas proteinmjölk med chokladsmak och gick sen och duschade så att jag kunde prova min nya tröja som formligen SKREK mitt namn där den hängde på klädställningen. Lysande orange med rosa detaljer, hur mycket mera JAG kan det bli? :-) Och så har jag stoppat i mig middagen jag förberedde i går och så blir det glass till efterrätt. Och Atleterna på TV. Efter det tror jag det blir läggdags så jag är laddad för morgondagens utmaningar! Jag undrar ju just hur rörlig jag kommer vara i morgon, vi får väl se....

Den här atleten kommer sova gott i natt!

1 kommentar:

Nellie - the Flying Hippo sa...

Vad kul du har haft! Synd att jag inte kunde vara med, varken idag eller imorgon. Så är det med familjelivet antar jag. Lycka till imorgon!