onsdag 26 augusti 2015

Nystart för styrketräningen

Jag hade medvetet bett Madde om paus i mitt träningsupplägg i tre veckor för att hinna vila och ha semester och sen ha ett tag på mig att landa i mitt nya liv. Det behövdes nog, för det är fortfarande inte helt lätt. En upptäcker liksom vilka grejer det oftast är nån annan som gör - tvätt och disk flyter t ex på prickfritt men soporna vandrar tydligen inte ner i sophuset av sig själv och inte heller finns det nån mat färdig när jag kommer hem, nej... ;-) Det ger sig nog men jag behöver lägga lite mer tid på planering misstänker jag! Tur att jag har gott om tid att öva.....

Styrketräningsupplägget skulle alltså dra igång denna vecka men jag bad om två vilodagar för att hantera helgens festligheter innan jag började träna igen, så i morse var det första träningspasset med nytt upplägg. Inga konstigheter - en klassisk tresplitt fördelad på rygg/mage, ben, överkropp. Tidig väckarklocka i morse och in på gymmet klockan sju för att hinna träna mitt eget pass innan min PT-kund halv nio. Blir lika frustrerad över rygg/magepasset varenda gång för när det har gått en halvtimme är jag klar med två övningar (fem set chins med 2 min vila emellan tar evigheters evigheter tydligen) men ändå lyckas jag klämma hela passet på en timme utan att stressa sen och det borde jag väl ha lärt mig tycker jag!

Hade inte tappat så värst mycket i chins, hantelrodden funkade fint (frånsett då att gårdagens gymbesökare inte riktigt hade ansträngt sig så mycket för att lägga hantlarna på rätt plats så man fick leka "gissa vikten" emellanåt) och magövningarna var det inte heller några konstigheter med. Avslutade passet med invigning av den TRX-kopia jag har fått införskaffad till oss PT's, av nån anledning har den bara ett dörrfäste (ska köpa ett spännband på Biltema vid tillfälle) så jag fick hänga och köra crunches utanför PT-kontorsdörren. Såg säkert väldigt roligt ut men det var tomt i gymmet som tur var! Kämpig övning förresten, kände mig ordentligt utmanad - kul att ha nåt att bita i!

Sedan blev det snabbombyte inför kundpasset och efter det kunde jag äntligen duscha och så fixa i ordning mig för att cykla vidare till vuxenjobbet. Inga större draman där (förutom att alla tyskar verkar vara helt galna för tillfället av nån anledning) och efter avklarad arbetsdag cyklade jag hem. Upptäckte att jag blev jättearg på allt och alla och insåg att jag nog hade missat eftermiddagsmellanmålet. Igen. "Det är för fan inte att ta ansvar att cykla med barnet i barnstol utan hjälm på sig själv och ungen och vingla för att man ska mobilfippla! Och förresten kan det omöjligt vara okej att unga östeuropeiska kvinnor går på gatan och säljer sig själv för det är precis sånt som medverkar till att kvinnokroppen ses som ett objekt man kan köpa och just därför våldtäktsoffer ifrågasätts och... " Ja. Jag står för mina åsikter men man behöver inte bli så hysteriskt förbannad inne i sitt eget huvud när man bara cyklar hem från jobbet. Och man hade inte reagerat så häftigt om man hade sett till att hålla blodsockernivån relativt jämn.

Oh well. Det blev snabbmatlagning hemma medan jag tuggade i mig ett par råa morötter och efter att ha ätit ägnade jag mig åt sopsortering och förpassade soporna till sop- och återvinningscontainers enligt gällande regler. Lite PT-administrativt arbete på det och så ett avsnitt av serien "Receptet på lycka" som handlar om unga kvinnor som får hjälp med att bli av med antidepressiv medicin via träning och terapi. En dansk serie som jag hittade men inte kunde se på SVT Play, fick felmeddelande konstant, men hittade den på danska TV2s webb-tv i stället. Den ska tydligen gå på tv nu, fick tips om den i helgen och blev nyfiken. Det är tjejer precis som jag - högpresterande, med höga krav på sig själv, som har stressat sönder sig - men de har alla fått medicin direkt i stället för samtalsterapi och råd om motion som jag fick. Jag börjar mer och mer begripa vilken tur jag har haft, men jag ser också i serien att det handlar om precis, exakt det jag förespråkar: Att träning är ett verktyg för att arbeta med depression och framför allt depressionens orsaker. Superintressant! Jag har 7 avsnitt kvar, de lär gå åt så fort jag hinner sitta ner och titta :-D

Inga kommentarer: