fredag 21 augusti 2015

Laddar batterierna inför stordåd!

Fredag. Jag har överlevt första ensamveckan och kan räkna ner dagarna tills Joakim kommer hem en kortis. Tjohoo! Dagen i dag har jag spenderat med att ladda batterierna inför helgens aktiviteter. Tagit bilen till jobb, ätit rejäl frukost och lunch, gått en promenad i solen bort till gymmet för att träna en kund och promenerat tillbaka till kontoret igen för att fixa det sista och checka ut tidigt. Raka vägen till Ica Maxi för att hämta ut paket (testagrambox + färgbomb till rosa hår!) och handla lite grejer.

Vad händer i helgen? Jo, AerobicWeekends har träningskonvent på Friskis&Svettis härute precis runt hörnet, "mitt" gamla F&S. Samma konvent som jag drog med Joakim på förra året. Jag vet att det är en bra och inspirerande träningsdag och dessutom hade jag ett visst intresse av att fylla den här första ensamhelgen med aktiviteter så att jag inte hinner upptäcka att jag är ensam. Jag inleder dagen med en dansklass för att ha det läskigaste avklarat. Sen blir det FitnessCross som är deras funktionella träningskoncept och efter lunch kastar jag mig över Gympa (jag älskar klassisk gympa och man får oftast massa inspiration till övningar med egen kroppsvikt) och XCord (typ som TRX) innan jag avslutar med ännu ett läskigt pass, nämligen yoga.

Sedan förra året vet jag att jag behöver vara utvilad och ha laddat med mat och vätska innan för tiden under konventet räcker inte riktigt till för påfyllning. Jag har dessutom handlat och förberett enkel middag till i morgon kväll, för på söndag är det dags för utmaningen "B.A.B.Y. Runners Team Malmö goes Triathlon"! Ett socialt triathlon-event utan tidtagning och prestige, visserligen med alla tre grenar men i fel ordning. Vi inleder med en gemensam cykelrunda på 3 mil innan vi springer i 40 min på en kilometerlång slinga (alla i egen takt) och sen cyklar vi till friluftsbadet och simmar i 40 minuter i egen takt. Alla går i mål samtidigt och efter dusch och fix går vi och firar oss själva med en välbehövlig sen lunch. Typiskt bra! Dock också en sån dag då det kan bli nåt lite trixigt att hinna fylla på tillräckligt under dagen vilket gör det ännu viktigare att äta ordentligt lördag kväll och ladda med en bra frukost.

Det ska bli svinkul att "testa på" triathlon på detta vis, det har jag velat göra länge, men inte varit tillräckligt modig för att anmäla mig till nån 4:18:4 än. Nu kom det här inrasslandes i kalendern och för mig var det helt självklart att jag ska vara med även om jag lär vara träningsvärkig och lite sliten från lördagens aktiviteter. Jag behöver ju inte gå för fullt och kommer knappast kunna det heller utan jag ser det som en helt ny sorts långpass :-D

Rapport från båda evenemangen följer såklart!

Nya träningsupplägg från Madde har trillat in för kommande fyra veckor och förutom att fortsätta bygga snygga muskler så har vi denna period valt att fokusera på löpteknik och korta kvalitetspass som hjälper mig bygga upp styrka och löpsteg vilket i sin tur borde hjälpa hälsenan att komma tillbaka till tidigare tiders form. Dessutom ska jag lämna in underlag för en kostanalys - ytterligare en sån där sak där jag behöver lite PT-hjälp. Jag är utbildad PT och jag har pluggat en hel del om kost och näringslära och är således fullt kompetent att göra kostanalys för mina kunder men när det gäller min egen kost är det precis som med träningen skönt att lämna över det till nån annan som är lite mera objektiv :-)

Förutom dessa två fullmatade dagar ska jag skriva träningsprogram till tre kunder och planera träningen för övriga timmar och instruktörsåtaganden nästa vecka, förbereda måndagens PT-kväll på Universitetsholmen och hinna vila med benen i högläge och klappa mina katter. Och så kommer det en matkasse på söndag så att jag har det lite lättare med matlagningen kommande vecka också. Fullt upp = trött tjej = mindre tid att sakna den där sambon!

Inga kommentarer: