söndag 16 augusti 2015

Sista semesterhelgen innan allvaret börjar...

Jo men så känns det - fast jag inte återgår till kontorsjobbet förrän på torsdag av olika skäl så känns det som om allvaret börjar i morgon. Joakim packar och plockar ihop för sin resa upp till Göteborg snortidigt i morgon - och jag, jag hänger mest bara på och försöker vara i nuet så mycket det går och inte tänka för långt framåt!

Lördagen inleddes med lugn frukost och sen en sväng till Lund för att träna NMT som "vanliga dödliga" tillsammans med några andra morgonpigga och Undervattens-Peter. Det blev backintervaller med burpees på toppen, ett gäng bisarra förflyttningssätt på vanligt Peter-vis och till sist skulle vi tillsammans utföra 100 boxjumps, 100 armhävningar, 100 situps med rumplyft och 100 burpees. Jag ville inte göra boxjumps pga hälsenan så jag körde ganska många burpees, situps och armhävningar i stället!

Vi åkte hem och duschade och åt lunch och så rekade jag inför eftermiddagens äventyr. Sara hade nämligen dragit ihop ett gäng ridkompisar och vi skulle träffas hos Vallerödslunds Islandshästar för en uteritt kl. 14. Gården ligger utanför Blentarp och jag tyckte det var ute i bushen men det visade sig att övriga som kört från Helsingborgstrakten hade haft det betydligt bökigare än jag längs vägen :-)

I lugn och ro blev vi tilldelade varsin häst och jag parades ihop med Sonja, en trevlig liten tant. Efter en liten runda på sandbanan tog Hrafnkell täten och vi drog iväg ut i spenaten. Vackert var det, härliga mjuka stigar, bra tempo och sköna galopper! Efter en timme ungefär frågade han om vi ville utöka turen från planerade 11 till 15 km för en hundralapp extra per skalle och det ville vi givetvis! Så vi fortsatte ut i skogen, rastade och fikade med utsikt över Sövdesjön och pratade strunt tills det var dags att vända tillbaka hemåt med flera sköna långgalopper och i mjuk vaggande tölt. Njutbart, absolut! Det kan rekommenderas att rida turridning i Valleröd, trevliga hästar som mår bra och kunniga människor!

Sen fick jag ringa hem och meddela att jag blev lite senare än planerat men Joakim hade förberett så maten var i princip klar när jag hade duschat vilket ju alltid är tacksamt när man har varit ute i flera timmar på hästryggen :-)

Dagen i dag började med förberedelser. En rekognosceringsrunda ner till Centralen för att kontrollera att det inte finns några avspärrningar pga Malmöfestivalen, sen handlade vi de sista grejerna Joakim behövde packa med sig och lite som saknades i kylskåp och skafferi och så blev det packning och tvätt en stund. Efter lunch rullade vi in till stan och gick en runda på festivalen och avslutade med fish & chips från "Fisky Business" och nu - tja, nu är det söndag kväll och om 12 timmar ungefär sätter sig Joakim på tåget och jag får ställa in mig på att vara gräsänka i knappt två veckor till en början, så får vi se sen hur schemat ser ut framöver. Själv har jag en späckad kalender i alla fall kommande vecka och veckan efter lär komma ikapp den också så fort vardagen drar igång. 

Inga kommentarer: